De Stijl Van: Anouk Hendrikx Afonso, maatwerk HRM

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2019

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij modezaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Anouk Hendrikx Afonso van maatwerkHRM aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen




Anouk Hendrikx Afonso is eigenaar van maatwerk HRM, een organisatieadviesbureau op gebied van HRM en bedrijfsvoering. "Ik draag normaal gesproken veel harde, zakelijke kleuren zoals grijs, zwart en blauw. Mijn omgeving zegt weleens dat die harde, zakelijke uitstraling van mijn kleding eigenlijk helemaal niet past bij mijn persoonlijkheid. Daarom heb ik aan Marie-José gevraagd om wat meer kleur in mijn garderobe te brengen. Ik wil met mijn kleding een zachtere, benaderbare uitstraling creëren."


Outfit 1: Een look met meerdere mogelijkheden

De eerste outfit die Marie-José en Fashion Guide Bets uitkiezen, bestaat uit drie varianten. Daardoor is deze passend voor alle momenten van de dag. De basis bestaat uit een lila-paarse pantalon met een donkere print die matcht met de donkerblauwe pumps met blokhak. Voor de eerste combinatie trekt Anouk de matchende colbert aan met daaronder een oud-roze truitje. Het lila tasje van crocoprintleer maakt het geheel af.

Anouk: "Dit draag ik normaal gesproken niet, maar ik vind de look als geheel heel mooi. Ik sta er echt van te kijken wat de kleur met mijn uitstraling doet. De broek zit heel erg fijn, maar in combinatie met het jasje vind ik het iets te druk."



Als variatie wordt het colbertje vervangen door een paars jasje van mooi imitatiebont. Marie-José: "Het colbertje creëert een look voor op kantoor. Het bontje is leuk voor bijvoorbeeld een bezoek aan een theater." Anouk: "Het paarse jasje van imitatiebont is qua kleur wat rus-tiger en zit heel erg lekker. Alleen zou ik het inderdaad niet aantrekken als ik naar een zakelijke afspraak ga."



De derde variatie valt zeker in de smaak bij Anouk. Op de pantalon draagt ze een roze oversized vest met daaronder een witte bloes met een lipstickmotief. Voor een extra kleuraccent combineert Marie-José het geheel met een fuchsia roze sjaal. Anouk: "Dit vind ik de mooiste variant van de look. Op de sjaal na zou ik dit zeker dragen." Marie-José: "Dit is meteen weer een hele andere look die ideaal is wanneer je bijvoorbeeld even een kop koffie gaat drinken. Zolang je met dezelfde kleuren blijft werken en eventueel een accentkleur, kun je heel veel combinaties maken."


Outfit 2: Uitgesproken combinatie



De wens om een mooi passende jumpsuit te vinden, vormt de basis voor de tweede look. Anouk straalt. De felrode jumpsuit wordt gecombineerd met een zwart bikerjasje en halve hoge laarsjes met een dierenprint. Anouk: "Ik heb al heel vaak een jumpsuit gepast maar dat was qua pasvorm geen succes. Deze zit lekker en staat mooi, dat zie ik mezelf wel dragen bij een evenement zoals een receptie. De kleur is lekker pittig, dat past wel bij mij. In combinatie met het leren bikerjasje is de look heel stoer, al zou ik het zakelijk anders combineren. De schoenen zijn voor mij echt helemaal out-of-the-box. Ze maken de totaallook wel erg mooi en divers. Ik heb heel veel opgestoken van Marie-José. Die paarse kleur ga ik in mijn garderobe introduceren.”


Aan deze rubriek werkten mee:

-Marie-José Korsten, Feel Good Expert
-Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by