TRIAS: Haalbaarheidsonderzoek naar een duurzame regionale ondergrond

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2019


Ron Coenen, algemeen directeur TRIAS


De laatste jaren krijgt Nederland steeds vaker te maken met harde regenbuien met wateroverlast tot gevolg. Een van de maatregelen om wateroverlast te voorkomen kan sedumdakbedekking zijn. Ondernemers Marjo en Robert Martens uit Meterik zijn al zijn sinds 2016 bezig met de ontwikkeling van deze duurzame sedumdakbedekking.


De sedumdakbedekking van Martens Groen wordt bijna volledig gemaakt van duurzame grondstoffen. Probleem bij de huidige sedumdakbedekking is dat voor de ondergrond gebruikgemaakt wordt van een kokosmat, die uit India ge?mporteerd wordt. Graag wil Martens Groen deze kokosmat ver-vangen door een grondstof die gemaakt is van een regionale reststroom.

Om de economische en technische haalbaarheid van een regionaal duur-zaam alternatief te zoeken heeft Martens Groen gebruik gemaakt van een MIT Haalbaarheid subsidie. Via de MIT Haalbaarheid kunnen mkb-be-drijven een literatuuronderzoek, marktverkenning of concurrentieanalyse doen.

Aanvragen kunnen naar verwachting worden ingediend vanaf 7 april 2020. Hierbij wordt gewerkt middels het principe first come, first serve. Het is dus belangrijk om er meteen de eerste dag bij te zijn en tijdig te beginnen met een stuk voorbereiding! De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van 20.000 per project. Een eigen bijdrage kan in-kind voldaan worden door de inbreng van eigen uren, waardeerbaar tegen een forfaitair bedrag van 60 per uur. Bovendien wordt het bedrag geheel vooraf uitbetaald.

Benieuwd wat deze subsidie voor u kan betekenen? Neem een kijkje op www.trias-subsidie.nl of laat u adviseren door een van onze ervaren adviseurs!

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by