Genieten aan de Maas in Broekhuizen

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2019



OVER HET MAASHOTEL, BIJ CHRISTOFFEL EN PANCAKES & MORE DE BROUWER


Broekhuizen is een dorpje met 700 inwoners in de gemeente Horst aan de Maas, maar Broekhuizen ligt anders dan Horst écht aan de Maas. En dat levert voor de plaatselijke horeca grote voordelen op. Pal naast het veer naar Arcen liggen naast het Maashotel ook Pancakes & More De Brouwer en Bij Christoffel. Drie etablissementen in één hand op dezelfde locatie, elk met een eigen terras, daar moet een gedachte achter zitten. Bedrijfsleiders Olaf van den Hombergh, Ankie Camps en Renee van den Munckhof leggen uit.

Tekst: Hans Eberson Fotografie: Marcel Krijgsman

Olaf van den Hombergh (42 jaar) is de senior van de drie bedrijfsleiders. Hij is al vanaf zijn achttiende werkzaam in de horeca. “Van café tot sterrenrestaurant, ik heb er gewerkt en ervaring opgedaan. Sinds vier jaar werk ik met veel plezier als bedrijfsleider van het Maashotel.” In Bij Christoffel zwaait Renee van den Munckhof (27 jaar) sinds 1 april de scepter. Ook zij is gepokt en gemazeld in het horecavak. “Ik heb ooit in het Maashotel gewerkt, ging toen door naar een locatie in Panningen, werd bedrijfsleider in Horst en kreeg vervolgens dezelfde functie hier Bij Christoffel.” Ankie Camps (28 jaar) is bedrijfsleider bij Pancakes & More De Brouwer. Daarvoor werkte zij Bij Christoffel als assistent-bedrijfsleider, toen De Brouwer op 1 mei opende schoof ze door naar de andere locatie en in een nieuwe functie. “Een heerlijke locatie met ongekende mogelijkheden, een mooi team en volop kansen voor de toekomst.”



HET MAASHOTEL
Het Maashotel is het oudste van de drie horecalocaties. Het heeft jarenlang geopereerd onder de naam het Veerhuis, later veranderde de naam in het Maashotel. Een half jaar geleden nam Peter van Gool (ook eigenaar van Steaks & More in Venray) het Maashotel en Bij Christoffel over. Het Maashotel ontvangt gasten die prijs stellen op een luxe, gastvrij verblijf en ook culinair in de watten willen worden gelegd. “Maar niet ‘over the top’, we hebben geen ambitie om een Michelinster te halen”, vertelt Olaf. “Onze chefs koken prachtig, maar nog steeds voor een acceptabele prijs. En gasten die op ons prachtige terras een kop koffie willen drinken zijn ons net zo lief.” Dat Olaf niet overdrijft over de kwaliteit van het terras blijkt uit de zevende plaats die het Maashotel behaalde tijdens de Misset Horeca Terras Top 100 dit jaar. “Zijn we echt helemaal blij mee, maar dit smaakt naar meer, we gaan er alles aan doen om dit resultaat komend jaar te overtreffen.” Het Maashotel heeft tien ruime suites en twee appartementen. “Alle suites hebben een ruim balkon dat uitkijkt over de Maas en ik kan je verzekeren dat het uitzicht nooit verveelt. De kamers zijn echt alle twaalf onderscheidend, want wij bieden heel veel ruimte en gastvrijheid voor een goede prijs. We zitten in de zomer dan ook altijd vol. Wij serveren ontbijt, lunch en diner. Onze chefs passen de menu’s aan het seizoen aan. We zitten hier midden in het aspergegebied dus die spelen in het voorjaar een belangrijke rol, op dit moment domineren wildgerechten en paddenstoelen onze kaart. Er is in elk geval altijd voor ieder wat wils.” Het Maashotel biedt ook zakelijke mogelijkheden. “Vooral in de winter overwinteren hier medewerkers van nabijgelegen internationale bedrijven. Voor hen is ook de rust een pre en bovendien kunnen ze ’s avonds kiezen uit drie menukaarten van onze drie verschillende horecalocaties.”



BIJ CHRISTOFFEL
Bij Christoffel is volgens Renee van den Munckhof echt genieten aan de Maas. Deze formule is voor een belangrijk deel ontleend aan wat Peter van Gool al in Venray doet met Steaks & More. De nadruk ligt op uitstekende kwaliteit vlees van de regionale keurslager. Burgers spelen de boventoon tijdens de lunch, maar onze chefs bereiden ook heerlijke salades en verder zijn alle klassiekers goed vertegenwoordigd. Bij de dinerkaart ligt de nadruk op steaks, rib-eyes, entrecôtes en tournedos, telkens verkrijgbaar als 200 of 400 grams portie. “Maar onze gasten kunnen ook kiezen voor bijvoorbeeld een visstoofpotje, zalm, blackribs of een van onze voortreffelijke burgers. De kwaliteit en de ruime keuze levert ons veel vaste gasten op. Dat geeft een goed gevoel, we doen duidelijk met zijn allen iets goeds.”



PANCAKES & MORE DE BROUWER
Pancakes & More De Brouwer dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger een brouwerij in het pand was gevestigd. Tegenwoordig maakt het onderdeel uit van het plaatselijke gemeenschapshuis. Pancakes & More is groot, het telt nu al meer dan 100 couverts en dat aantal zal na de komende ‘verbouwing’ nog toenemen. Ankie: “Ik zou het geen verbouwing noemen, we gaan het interieur aanpassen, nog gezelliger maken, de grote ruimte wat meer verdelen in kleinere stukken. De nadruk op pannenkoeken blijft hetzelfde, maar we hebben voor de ouders ook andere gerechten op onze kaart. Onze service met een glimlach vind ik ongelooflijk belangrijk. Daar besteed ik samen met alle medewerkers altijd aandacht aan. De gasten komen om te eten, maar genieten vooral van de gastvrije sfeer. Dat geeft de doorslag.” Pancakes & More heeft net het eerste zomerseizoen achter de rug. “Dat verliep uitstekend, maar we hebben wel wat verbeterpuntjes voor het volgende seizoen ontdekt. Zo gaan we picknickmanden verkopen, zodat ouders met hun kinderen op hun gemak kunnen genieten bij de grote zandbak met speeltoestellen naast ons terras. De ouders op het terras, terwijl de kids lekker bezig zijn in de speeltuin. Het terras biedt mogelijkheden tot uitbreiding en die gaan er ook zeker komen. Als de lente begint zien we het veerpontje vol met wandelaars en fietsers en dan weten we dat er weer een stroom terrasbezoekers aankomt.”

DE LOCATIE
De locatie komt telkens weer ter sprake en wie even op het terras plaatsneemt, begrijpt waarom (gasten belonen de locatie met een 9,6). Het uitzicht en de rust zijn weldadig, het veerpondje vaart heen en weer en aan de overkant zijn niet alleen de contouren van de Hertog Jan Brouwerij duidelijk zichtbaar, maar ook de glooiing in het landschap die het begin vormt van Nationaal park De Maasduinen. Maar het zijn niet alleen de brouwerij en het natuurgebied die het verschil maken. “We bevinden ons hier in het centrum van veel toeristische bedrijvigheid, je kunt hier letterlijk alle kanten op, naar de Kasteeltuinen van Arcen, het Thermaalbad, de prachtig gerenoveerde Graanbranderij, er zijn tientallen wandelen fietsroutes, er liggen twee golfbanen in de directe omgeving, dus toeristen zijn hier op hun plaats. En die komen niet alleen uit Nederland, maar steeds vaker uit België en Duitsland. Dan is het na zo’n drukke dag uitstekend uitrusten op het terras van Het Maashotel, Pancakes & More De Brouwer of Bij Christoffel, dat hebben inmiddels veel mensen ontdekt.”



SAMENWERKING
Hét grote voordeel van drie horecalocaties met dezelfde eigenaar op dezelfde plek is duidelijk. Je kunt heel nauw samenwerken, bijvoorbeeld als een kok ziek wordt of er plotseling geschoven moet worden met een grote groep gasten. “Samenwerking maakt ons werk zoveel aangenamer, ook met de indeling van medewerkers. Iedereen die hier werkt, is altijd ook inzetbaar bij de collega’s. Dat geeft heel veel rust. Heb jij wat ruimte en kan je collega wel wat hulp gebruiken, bel je even en is de oplossing gevonden. Een voordeel is natuurlijk ook de gezamenlijke inkoop. Superproducten tegen een betere prijs, daar profiteert de gast van.” Olaf, Renee en Ankie voelen zich dan ook volledig op hun gemak. “Het is hier heerlijk werken, we opereren als een hecht team en we hebben schik in ons werk. Dat merken gasten ook, daardoor hangt er hier altijd een ontspannen sfeer. Twijfel je nog? Kom een keer langs, dan ben je snel overtuigd.”
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by