Coverstory: Het Maashotel Broekhuizen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2009

Patron Cuisinier Jules Peeters (l) en Chef-kok Jan Cremers (r)

Genieten bij het allermooiste plekje langs de Maas

Het Maashotel Broekhuizen

Tekst lei spreeuwenberg fotografie hans van der beele

Broekhuizen is een pittoresk dorpje gelegen aan de Maas schuin tegenover Arcen en maakt deel uit van de gemeente Horst aan de Maas. Op steenworp afstand van het Maashotel vaart elke dag een veerpont op en neer. Vanuit restaurant Cuisine de la Meuse van het Maashotel, zijn alle vaarbewegingen van het pontje te zien evenals de beroepsscheepvaart op de Maas. Wanneer gasten in de zomer op het buitenterras vertoeven, worden ze onderhouden door een heuse natuurfilm. Ganzen, eenden, meerkoeten, aalscholvers, zwanen en buizerds hebben de uiterwaarden van de Maas tot hun domicilie gemaakt. Mede door dit aanzicht is het Maashotel één van de allermooiste plekjes langs de Maas.

Leiding

Het Maashotel staat onder leiding van Patron-Cuisinier Jules Peeters. “Op 1 oktober 2006 heb ik deze uitspanning overgenomen van mevrouw Joosten. Toen voerde het de naam ‘het Veerhuis’. Dat was toentertijd een toeristisch restaurant met een terras. Van dat concept ben ik afgestapt en heb de naam veranderd in het Maashotel waar alleen lunchen en dineren mogelijk is. Dat heb ik bewust gedaan. De zakelijke en toeristische markt is een moeilijke combinatie. Ik heb gekozen voor de zakelijke markt omdat daar gewoonweg vraag naar was. Ik heb daar geen moment spijt van gehad want we draaien uitstekend. Met name de vergaderaccommodatie is een toegevoegde waarde voor het Maashotel. De combinatie vanuit de zakenwereld om te vergaderen, eten en overnachten sloeg aan. De conferentieruimte is geschikt tot een maximum van 24 personen. Alle faciliteiten om effectief te kunnen vergaderen zijn aanwezig; van beamer tot grootscherm tv en van dakterras tot open haard. Kortom, vergaderen is bij ons aangenaam en ontspannend,” aldus Peeters.

Keuken

Cuisine de la Meuse wordt aangestuurd door Chef-kok Jan Cremers en Sous-Chef Bart Reinders. Samen met hun team weten zij gasten van het Maashotel telkens weer in vervoering te brengen. “Ik werk hier met groot plezier en heb een professioneel en kwalitatief geweldige brigade om me heen. Het Maashotel heeft samenwerkingsverbanden met diverse opleidingsinstituten en stelt daarbij enkele stageplekken ter beschikking voor toekomstige gastronomen. Samen met hen en ons vaste team, probeer ik onze keuken op een nog hoger niveau te brengen.” De onderling uitstekende en huiselijke sfeer beamen de voornemens van de Chef-kok. Maar tot voor kort was het behelpen in de keuken qua ruimte en werken. Dat gaat echter veranderen. “We zijn de gehele keuken aan het renoveren tot één grote transparante werkplek. Voor mij betekent dit meer bewegingsvrijheid waardoor we ons nog gemakkelijker kunnen toeleggen op de kwaliteit van ons werk. Maar het allermooiste wat mij overkomt is wel de komst van een nieuwe kachel, een echte Molteni-kachel, de Rolls Royce onder de kachels en fornuizen. Het is een voorrecht om straks in maart, wanneer de verbouwing achter de rug is en de nieuwe kachel geplaatst is, te mogen koken voor onze gasten,” glundert de Chef-kok.

Ziel

Patron-Cuisinier Jules Peeters onderschrijft de woorden van zijn Chef-kok helemaal. “In feite is de ziel van het Maashotel onze keuken. Met de komst van de Molteni-kachel wordt die ziel versterkt en dat willen we overdragen naar het restaurant. De ziel staat voor superkwaliteit en de bijzondere sfeer van Cuisine de La Meuse. Onze gasten willen we het ‘wow-gevoel’ overbrengen”, aldus de Patron. Naast de keukenbrigade spelen gastvrouw Sylvie Bexkens en gastheer/sommellier Henk Vaessen daarbij ook een belangrijke rol. Zij ontvangen de gasten op een hartelijke en warme wijze waardoor men zich gelijk thuis voelt in het Maashotel. “Gasten hebben wensen en die vertalen wij naar onze keuken. We adviseren hen graag bij hun menukeuze en spelen in op hun wensen. De gasten zijn daarbij altijd leidend en op vrijwel alle vragen krijgt men een bevredigend antwoord. Door deze manier van werken tonen we de ziel van ons bedrijf. Een voorbeeld hiervan is de buitenkeuken van Cuisine de la Meuse,” zegt gastvrouw Sylvie. “Op ons buitenterras worden dan de menu’s van onze gasten bereid. Ze zitten als het ware in de keuken en kunnen alle gastronomische activiteiten volgen met de Maas als decor. Het is een ultiem moment van verwennen voor zowel gasten alsook voor ons. We willen de mensen het gevoel geven méér te zijn dan alleen maar gast”, aldus Sylvie Bexkens.

Hotel

Naast een uitstekende keuken heeft het Maashotel ook nog de beschikking over een 12-tal kamers. Het hotel heeft 10 junior-suites en 2 royal-suites. Alle junior-suites beschikken over een balkon met wijds uitzicht over de Maas, badkamer en comfortabele zitgelegenheid. De royal-suites zijn voorzien van een gescheiden slaap-, bad- en zitkamer en uiteraard een prachtig uitzicht op de Maas. In het hotel kan men gratis gebruik maken van draadloos internet. Door de centrale ligging van het Maashotel in Broekhuizen is de bereikbaarheid zeer goed. Broekhuizen ligt op zo’n 5 kilometer van de A-73 en slechts 7 kilometer van Klaverblad Zaarderheike. De noord-zuid en oost-west verbindingen zijn ideaal en dragen bij aan de goede bereikbaarheid. Van hieruit is men in ‘no-time’ in Arcen (Kasteeltuinen), Zoo-Park Overloon, Rozendorp Lottum of Toverland in Sevenum. Naast de periodieke arrangementen, waaronder ook asperge, kan men kiezen voor een schoonheids- / relaxarrangement. Allura, Beauty&Spa-salon van Imke Emonts, één van Nederlands bekendste hair and make-up artist en bekend van onder andere

X-Factor, heeft deze vorm samenwerking met het Maashotel gezocht.

Trots

Jules Peeters is trots op zijn Maashotel en zijn medewerkers. “Samen hebben we er alles aan gedaan om te komen tot waar we nu staan. We mogen elke week gasten ontvangen van zeer divers pluimage; van politici tot directeuren en van filmsterren tot inwoners van Broekhuizen en de omliggende dorpen. Dat spreekt mij echt aan. Toegankelijk blijven voor iedereen die zich op gastronomisch, culinair gebied in de watten wil laten leggen,’ zegt Peeters. De combinatie -vergaderen, dineren en overnachten- is een perfecte combinatie. “Met de komst van de Floriade spelen we in op de behoefte om al deze zaken onder één dak te brengen. Tot rust komen en vooral, vooral genieten in optima forma.”

Reacties

Tot slot een van de vele reacties die gasten per mail naar het Maashotel stuurden na een bezoek aan de uitspanning. “Als dochter van een multinationale organisatie is het aantal buitenlandse bezoekers dat jaarlijks ons bedrijf bezoekt aanzienlijk. Daar wij voortdurende kwaliteitsverbetering als een van de drijvers van ons succes zien, stellen wij ook hoge eisen aan de hotelaccommodatie en de restaurants waar onze gasten verblijven. Sinds enkele jaren is hierbij het Maashotel en Cuisine de la Meuse onze eerste keuze in de regio. Constante hoge kwaliteit en klasse in zowel de gepresenteerde gerechten alsook de bediening, ingebed in ongecompliceerde gastvrijheid zijn kenmerkend voor deze

‘Parel aan de Maas’.

Gasten, die nog nooit bij het Maashotel zijn geweest en via de voorzijde het restaurant betreden, worden bijzonder aangenaam verrast door de hartelijke en warme ontvangst. Je voelt je meteen welkom en dat gevoel wordt nog eens versterkt met het overweldigende uitzicht dat het Maashotel te bieden heeft. Niet alleen het betoverende uitzicht op de Maas, ook de algehele ambiance in het restaurant en de hotelkamers is fenomenaal. De conferentieruimte boven het restaurant biedt eenzelfde uitzicht en maakt vergaderen tot een genot. Het Maashotel mag zich dan ook met recht ‘Parel aan de Maas’ noemen.

“Eigenlijk zou ik zo’n adres het liefst geheim houden maar ook Jules en zijn team verdienen meer lof en aangezien zij te

bescheiden zijn om hun prestaties met luid trompetgeschal bekend te maken, moeten we misschien toch maar dit geheim met anderen delen.” Jan Huys Jabro Tools bv Lottum

Terras van het Maashotel met uitzicht op de Maas

Het Maashotel

Veerweg 9-11

5871 AE

Broekhuizen

Tel: 077-4632114

Fax: 077-4632867

www.hetmaashotel.nl

delen:
Algemene voorwaarden