Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2009

Bovenste molen

hotel van het

jaar 2008

Bilderberg Hotel De Bovenste Molen mag zich Bilderberg Hotel van het Jaar 2008 noemen. Het hotel in Venlo kreeg de titel toegekend vanwege het behalen van de hoogste scores over het afgelopen jaar op het gebied van financieel resultaat, kwaliteit (gasttevredenheid) en de waardering van de ‘mystery guest’. Naast een wisseltrofee ontvangt het Hotel van het Jaar een geldbedrag voor een personeelsfeest. De winnaar werd tijdens een groot feest voor alle Bilderberg-medewerkers bekend gemaakt. “Geweldig, een kroon op het werk van alle medewerkers die hebben bijgedragen in het succes”, aldus een trotse Ferry Bredius, onder wiens leiding het hotel de hoge scores behaalde. “We zijn er ontzettend trots op een juweel als Bilderberg Hotel De Bovenste Molen in onze portefeuille te hebben. Het hotel en natuurlijk de medewerkers hebben deze titel meer dan verdiend!”, aldus algemeen directeur Dries van der Vossen van Bilderberg. Bilderberg Hotel De Bovenste Molen maakt deel van Bilderberg. Bilderberg is een Nederlandse hotelketen en beschikt over 20 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 199 vergaderzalen en 1931 hotelkamers. Over het boekjaar 2007 werd een omzet behaald van 108 miljoen euro. Bij Bilderberg werken ruim 1.400 medewerkers.

Nieuwbouw kasteel

de Berckt vordert

De bouw van de Kasteelboerderij op Landgoed Kasteel de Berckt in Baarlo vordert in een dermate rap tempo dat het hoogste punt inmiddels is bereikt. De planning om in najaar 2009 beschikbaar te zijn voor de evenementenmarkt is daarmee welhaast zekergesteld. Het weer was de Kasteelboerderij tot voor kort goedgezind. Door de zachte weersomstandigheden verrees de derde verdieping in rap tempo en kon in december reeds aan het dak begonnen worden. In het voorjaar zal gestart worden met de binnenafwerking van zowel de feestzalen, vergaderruimtes als hotelkamers. Ondanks het feit dat de inrichting nog vorm moet krijgen, mag de Kasteelboerderij zich nu al verheugen op de nodige interesse. ‘De bouw kan gewoon niet uitlopen, eind juli ontvangen we de eerste gasten’, aldus bedrijfsleider Michael Stoffels. Niet alleen de boekingen voor verblijfsrecreatie lopen binnen, ook de eerste aanvragen voor evenementen zijn reeds in behandeling. Een veelbelovend begin, hetgeen eigenlijk ook wel te verwachten viel. De Kasteelboerderij is immers een van de weinige locaties in de regio waar men met 1000 feestgangers terecht kan en ligt daarbij ook nog eens in een bijzonder sfeervolle entourage. Naast de Kasteelboerderij biedt Landgoed Kasteel de Berckt diverse andere mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Een- of meerdaagse arrangementen, uitgebreide technische faciliteiten, vergaderruimtes voor diverse groepsgroottes, entertainment als luchtig intermezzo of ter versterking van de teamspirit.

Verwachte

groei in 2009

Wiertz Personeelsdiensten maakte begin januari de plannen voor 2009 bekend. De uitzendorganisatie verwacht haar activiteiten dit jaar verder uit te breiden hetgeen tot een groei van minimaal 25% en waarschijnlijk 40% zal leiden. Dit is opmerkelijk omdat de ABU (Algemene Bond Uitzendorganisaties) onlangs voorspelde dat de Nederlandse uitzendmarkt een beetje zal krimpen. Dit is het gevolg van de economisch onzekere situatie waardoor bedrijven vooral in de eerste helft van het jaar minder gebruik zullen maken van uitzendkrachten. “Wij hebben de afgelopen 2 jaar volop geïnvesteerd binnen onze organisatie”, zegt algemeen directeur Harm Wiertz. “Hierdoor beschikken we nu bijvoorbeeld over een van de modernste automatiseringssystemen binnen onze branche. Bovendien hebben we een aantal filialen toegevoegd aan ons netwerk. Deze zullen in de loop van 2009 op stoom komen.” Wiertz beseft dat de groei in 2009 niet vanzelf zal gaan. “Wanneer de markt krimpt, zullen we extra hard ons best moeten doen. Dit betekent dat we ons zullen moeten onderscheiden door middel van excellente dienstverlening. We zullen opdrachtgevers en uitzendkrachten iedere dag weer moeten overtuigen.” Naast reguliere Nederlandse uitzendvestigingen beschikt Wiertz Personeelsdiensten over een aantal Duitse filialen. “Vakkrachten zijn in Nederland schaars en dat zal ook de komende jaren zo blijven” aldus Harm Wiertz. “Met onze Duitse filialen beschikken we over de unieke expertise welke nodig is om de Duitse vakkrachten te vinden en aan ons te binden.”

delen:
Algemene voorwaarden