Sportevenement: Venloop

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2009

Loopwedstrijd voor jong en oud

Heel Venlo loopt

In 2003 zijn - op initiatief van Erik Schnock, één van de bestuursleden van de ING Venloop - 62 mensen gaan trainen voor de marathon van New York in 2004. Het waren voornamelijk beginnende lopers die voor een tweetal goede doelen € 42.195 bij elkaar wilde rennen. Een jaar lang hard trainen, plezier maken met elkaar en afzien om naar deze marathon toe te oefenen schept een band. Na het lopen van deze marathon werd door de deelnemers al snel de Stichting Venlo-Loopstad opgericht, de organisatie van de ING Venloop.

Loopsport promoten

Het doel van Stichting Venlo-Loopstad is de loopsport te promoten bij een breed publiek. Dit wil de organisatie doen door een sfeervol loopevenement met verschillende afstanden te organiseren zodat er ook veel mensen aan mee kunnen doen. Zo zijn er naast de halve marathon ook de tien kilometer en vier jeugdlopen voor de jongere sporters. Alle loopafstanden zijn toegankelijk voor wedstrijdlopers en voor recreanten. In de afgelopen drie jaar is de ING Venloop in Venlo en omstreken uitgegroeid tot een begrip. Het totale aantal deelnemers aan de ING Venloop is in drie jaar meer dan verdubbeld tot bijna 6.000 renners. En ook het publiek wordt steeds enthousiaster en talrijker. Deelnemers komen niet alleen uit Venlo, maar uit alle windstreken van Nederland. Er zijn zelfs ook enkele buitenlandse deelnemers.

Samen trainen

Om lopers op weg te helpen is er gestart met de ESL Running Academy. Beginnende en ervaren lopers worden vanaf september door professionele trainers twee keer per week begeleid naar de door hen gekozen afstand van de ING Venloop in maart van het jaar daarop. Er wordt informatie verstrekt over voeding, het voorkomen van blessures en de techniek van het hardlopen. Het is een succesvolle formule. Duidelijk is gebleken dat samen trainen leuker is dan alleen trainen. Voor bedrijven onderling is er een competitie in het leven geroepen: de Koenen en Co Businessrun. Bedrijven nemen hieraan in groten getalen deel. Het is een sportieve gelegenheid om de krachten te meten met collega’s onderling en als team met andere bedrijven. Natuurlijk biedt het samen trainen ook diverse netwerkmogelijkheden. Door deelname aan de Running Academy zijn er veel mensen met lopen begonnen en niet meer gestopt.

Nationale status

De Atletiekunie heeft inmiddels de Nationale Status verleend aan de ING Venloop. Van zowel de Atletiekunie als vanuit de organisatie van andere grote loopevenementen zoals de Zevenheuvelenloop in Nijmegen, heeft de ING Venloop lovende kritieken ontvangen. Met steun van de gemeente Venlo is het de bedoeling de komende jaren uit te groeien tot een nationaal evenement. Met nog meer deelnemers, nog meer topatleten, en nog meer publiek.

www.venloop.nl

Feiten en cijfers rond de

vierde editie van de Venloop

Datum: 22 maart 2009

Aantal deelnemers tot nu toe: 2827

Minimale deelnameleeftijd: 4 jaar

Snelste tijd Halve Marathon

Businessrun 2008: 3.53.22 uur

(Van Ewijk Elektro VOF - Blerick)

Snelste tijd 10 kilometer

Businessrun 2008: 2.01.26 uur

(WML - Maastricht)

delen:
Algemene voorwaarden