ICT: Systemec

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2009

Nieuwe tijden,

nieuwe werkwijzen

Inspelen op de crisis met de juiste investeringen

Veel ondernemers worden in deze roerige tijden met hun neus op de feiten gedrukt: de noodzaak van een goede backup van bedrijfsgegevens en een met automatisering gepaard gaande kostenreductie zijn van belang om een bedrijf optimaal draaiende te houden. Systemec, ICT dienstverlener en Full Service Internet Provider voor grote bedrijven, MKB en (semi)overheden, denkt op het gebied van beveiliging, externe dataopslag en systeembeheer graag met deze ondernemers mee.

Jos Derkx, directeur van Systemec, merkt dat deze zware tijd een bezinningsmoment is voor vele klanten: “Ondernemers stellen hun opdrachten zo lang mogelijk uit. Vervolgens wil men vanaf ‘de plank’ zo snel mogelijk hardware en software geïmplementeerd zien.” Gelukkig zijn deze bedrijven voor een oplossing op maat bij Systemec aan het juiste adres. “Onze focus ligt op datacommunicatie, netwerkbeheer, beveiliging, (externe) dataopslag en systeembeheer. Vanuit deze gebieden kijken we samen met een bedrijf heel kritisch naar wat bedrijven reeds in huis hebben en wat er nodig is om een of meerdere werkplekken snel en flexibel te creëren en daarmee een stukje automatisering in het bedrijf in te passen. Vaak wordt er voor een virtuele werkplek gekozen waarbij het beheer van servers en het hosten bij ons in het datacenter wordt gerealiseerd.” Derkx wijst op de voordelen van dit systeem: “Het creëren van een virtuele werkplek is zeer handig en kostenreducerend. Wanneer de (huur/lease)server in ons datacentrum wordt geplaatst, is de informatie voor medewerkers van een bedrijf overal ter wereld toegankelijk. Op deze manier is het mogelijk om je eigen bedrijfsgegevens overal op te vragen en ben je niet langer afhankelijk van een vaste werkplek.” Niet alleen bedrijven maar, onder andere, ook de gezondheidszorg maakt hier met de invoering van de elektronische patiëntendossiers dankbaar gebruik van. In Limburg en Noord-Brabant zijn reeds, dankzij Systemec, diverse instanties aangesloten die hoge security voorschriften hebben en nu flexibel, zowel op het werk als buiten de deur, overal kunnen werken.”

Inspelen op de toekomst

Niet alleen virtuele werkplekken, maar ook de beveiliging van data en goede backups zijn aspecten die Derkx nog niet bij elk bedrijf goed geregeld ziet. “Wanneer een bedrijf door ongewenst bezoek of een calamiteit schade ondervindt, is het heel belangrijk om een goede backup te hebben”, legt hij uit. “Daarom bieden wij onze klanten ‘remote storage’: opslag van gegevens buiten de deur. Er kan, afhankelijk van de omvang van het bedrijf en het belang van de data, met regelmaat een remote-backup worden gemaakt, variërend van live 1:1 tot één keer per dag, week of maand.”

Niet alleen regionaal, maar ook (inter)nationaal maken bedrijven graag gebruik van deze diensten. Derkx kan dit beamen: “Wij zijn in Noord Limburg de enige op dit gebied met deze omvang. De kennis wordt steeds groter en daarmee ook de flexibiliteit die je als bedrijf moet tonen. Systemec wil voorop blijven lopen.” Wat betreft ontwikkelingen in de toekomst, ziet Derkx veel mogelijkheden voor de e-commercesector en kleine mobiele apparaten zoals de Blackberry. “Deze ontwikkelingen bieden mogelijkheden om onze diensten verder uit te bouwen. Iedereen verwacht dat je altijd en overal informatie ter beschikking hebt. Daarbij is mobiliteit een hele belangrijke factor.” Het mag duidelijk zijn dat Systemec voor alle bedrijven een ICT oplossing heeft die kostenbesparend én toekomstgericht werkt. Een zorg minder voor ondernemers in deze moeilijke economische tijden.

www.systemec.nl

ict

delen:
Algemene voorwaarden