Locatie: Parkhotel Horst

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2009

Genieten aan

het water

Vliegende start voor Parkhotel Horst

Op 1 november vorig jaar is in Horst het nieuwe Parkhotel geopend. Met een restaurant, brasserie, diverse hotelkamers, wellnesscentre, uitgebreide zalenaccommodatie en een uitgebreid terras is het etablissement van alle gemakken voorzien. Het weidse uitzicht over het meer, dat in vele kamers te zien is, maakt het hotel tot één van de mooiste locaties in de regio.

Wanneer aan directeur Mari van der Sterre wordt gevraagd hoe de zaken sinds de opening lopen, is hij zeer te spreken over de voortgang: “Van tevoren was er een marktonderzoek uitgevoerd om de behoeften van de regio in kaart te brengen. Daar kwam uit dat het gebied wel een hotel met faciliteiten kon gebruiken. Dit bleek in de praktijk ook te kloppen. We hebben een vliegende start gemaakt.” Grote pluspunten van het hotel zijn natuurlijk de ruime parkeergelegenheid en het fraaie uitzicht over het meer. Van der Sterre vertelt hier graag meer over: “De locatie van het hotel is speciaal hierop uitgezocht. Bij het ontwerp van het hotel is ook zoveel mogelijk rekening gehouden met haar unieke ligging aan het water.” Deze keuze blijkt haar vruchten ruimschoots af te werpen: “Wanneer gasten over de brug het hotel binnenkomen zijn ze erg onder de indruk van het meer. Hetzelfde uitzicht is terug te vinden in alle Deluxe kamers, suites en het hotelappartement. Ook wanneer gasten gebruik maken van de brasserie en het restaurant ‘Hof ter Binnen’, kunnen zij tijdens het eten uitkijken over het meer en de Kasteelse Bossen”, vertelt Van der Sterre. Het unieke uitzicht is gelukkig niet exclusief voor gasten van het hotel. Iedereen is meer dan welkom om beide keukens eens uit te proberen.

Groeiende mogelijkheden

Parkhotel Horst heeft over haar clientèle niks te klagen. “De verhuur van de vergaderruimtes liep vanaf het begin al erg goed”, zegt Van der Sterre. “Veel businessclubs uit de regio waren nieuwsgierig naar het gebouw en kwamen een kijkje nemen. Inmiddels loopt het hotel ook goed. Tevens is van het hotelappartement, waar gasten een langere tijd kunnen verblijven, al diverse malen gebruik gemaakt. Alles gaat nu echt boven verwachting.” Naast het slapen in een grote keus aan luxe hotelkamers, het lunchen en dineren met uitzicht, feestelijke bijeenkomsten en vergaderen op niveau heeft het Parkhotel Horst ook een luxe wellnesscentre. “Wellness is hot”, kan Van der Sterre beamen. “Het concept wordt uitbesteed aan Allura Beauty & Spa. Wij bieden in combinatie met dit bedrijf diverse arrangementen aan waarbij het Parkhotel het overnachten en eten voor haar rekening neemt.” Naast het wellness arrangement heeft het hotel ook andere mogelijkheden. Daarbij werkt het Parkhotel samen met bedrijven uit de regio. Van der Sterre geeft toelichting: “In samenwerking met activiteitenboerderij De Wevert kunnen er team challengedagen worden georganiseerd. Kleine groepen van een bedrijf gaan dan bijvoorbeeld een rondrit op de Solex doen en maken daarnaast gebruik van ons restaurant en ons hotel.” Parkhotel Horst blijft haar horizon verkennen. Sinds januari van dit jaar is zij aangewezen als officiële trouwlocatie. Wie graag een onvergetelijk verblijf in de Limburgse regio wil boeken, kan in alle opzichten bij Parkhotel Horst terecht.

www.parkhotelhorst.nl

delen:
Algemene voorwaarden