Bedrijfsuitjes: Activiteitenboerderij De Wevert

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2009

Horst biedt

mogelijkheden

Midden tussen het Noord-Limburgse groen is vlakbij het Parkhotel Horst een ideale locatie gevestigd voor diverse arrangementen en teambuilingsdagen. Wie met collega’s wil rijden in een buggy of een route wil volgen met de Solex, kan bij Activiteitenboerderij De Wevert in Horst terecht. De familie Van Rengs zorgt met hun persoonlijke, maar professionele aanpak voor een gezellig en ontspannend dagje uit.

Vol trots laat Erik van Rengs de opslagruimte met het materiaal zien. De Buggies, Solexen en Quads zijn zojuist nagekeken en staan klaar voor de volgende groep mensen die hier voor een groepsarrangement met buffet komen. “Wat ik heel belangrijk vind, is dat mensen zich thuis voelen en dat we tussen de mensen staan”, vertelt Erik niet zonder trots. “Om die reden begeleiden we de groepen zoveel mogelijk zelf. Groepen die alleen met de Solex gaan rijden, krijgen een vaste route mee die zelfstandig wordt afgelegd.” Deze persoonlijke benadering werpt zijn vruchten af: “Als we de hele dag met een groep optrekken, samen met hen lunchen en ’s avonds het eten uit eigen keuken op tafel zetten, schept dat een ongedwongen sfeer. Bovendien zit je hier in het buitengebied en heb je echt het idee dat je er een dagje uit bent”, aldus Erik. De formule blijkt zeer succesvol te zijn: “We zien regelmatig groepen en bedrijven uit de omstreken Den Haag, Amsterdam en Utrecht komen. Dankzij de A73 zijn we makkelijk te bereiken. Bovendien zijn we één van de weinigen in de regio die een geheel verzorgd arrangement met rijden op de Solex, Quad, of Buggy aanbieden”, verzekert Erik.

Alle ervaring in huis

Met een diploma van de horecaschool voor Erik en de CIOS opleiding van zijn vrouw Suzanne had het echtpaar meer dan genoeg in huis om in 1999 hun droom te verwezenlijken. “We wilden altijd al een eigen activiteitenboerderij opzetten”, vertelt Erik. “Vanaf het begin liep het erg goed en na een jaar konden we allebei onze vaste baan opzeggen om fulltime met onze

activiteitenboerderij aan de slag te gaan. In het begin hadden we een klein aanbod van activiteiten, maar al gauw konden er investeringen worden gedaan, zoals de aanschaf van het laserkleiduifschieten.” Inmiddels is er in de zomertijd plaats voor maximaal 110 personen, in de winter ongeveer 60 personen.

Alternatieven

Wanneer het weer niet toelaat om activiteiten buiten te laten plaatsvinden, kan De Wevert ook uitstekende alternatieven aanbieden. Zo zit ook een workshop Djembé in het vaste assortiment. “Verder is het geen probleem wanneer we Streekboerderij-museum ‘Locht’ of de Brouwerij van Hertog Jan bellen met de vraag of er een groep mag komen”, vult Suzanne aan. “Ook zijn we in overleg met het Parkhotel om te kijken of we gezamenlijk, arrangementen op maat kunnen aanbieden”, weet zij te vertellen. De Wevert is in ieder geval nog lang niet klaar met het verkennen en uitbreiden van haar mogelijkheden. Wie van plan is om met de afdeling een dagje te gaan teambuilden, is bij activiteitenboerderij De Wevert aan het juiste adres.

www.dewevert.nl

Rijden op een Solex, Buggy of Quad

horst special: bedrijfsuitjes

delen:
Algemene voorwaarden