Ontwikkeling: Floriade

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2009

Planning Floriade op schema

Floriade gaat

de regio in

Tekst en fotografie Lei Spreeuwenberg

Directeur Paul Beck laat er geen twijfel bestaan over de voortgang van de ontwikkelingen rond de Floriade. Ondanks kritieken van diverse instanties dat de Floriade te weinig naar buiten treedt en er nog maar weinig te zien is op het Floriadeterrein, is hij een heel andere mening toegedaan. “Ik begrijp dat mensen graag meer activiteiten willen zien op het terrein zèlf maar dat gebeurt wel degelijk. Kijk, bij een huis bouwen heb je ook eerst de grondwerkzaamheden voordat de woning opgetrokken wordt. Bij ons is dat niet anders, alleen op een iets grotere schaal. Het masterplan is inmiddels uitgewerkt tot een parkplan en daarmee is een belangrijke stap gezet om bovengronds te kunnen gaan bouwen”, aldus Beck.

Besluit

De provincie en gemeenten Helden, Maasbree, Venlo, Gennep, Venray en Horst aan de Maas beslissen binnenkort om geld te steken in de realisatie van gebouwen die ook na de Floriade gebruikt zullen worden door diverse instanties. Vóór 1 juli beslissen de deelnemende gemeenten of ze akkoord gaan met deze wijze van financiële ondersteuning. Het geld hiervoor is afkomstig van de provincie die elke gemeente een financiële bijdrage beloofde in verband met de herindeling.

Provincie

Inmiddels heeft de provincie Limburg een overeenkomst getekend waarin zij zich uitspreekt tot de realisatie van een paviljoen voor de Floriade in Venlo. Hiermee is de provincie de eerste deelnemer van overheidswege die aangeeft een paviljoen te willen ontwikkelen op het Floriadeterrein. Paul Beck: ‘De ondertekening is een belangrijk en misschien wel historisch moment in de voorbereidingsfase van de Floriade. De provincie is daarmee de eerste overheidsdeelnemer uit Nederland en daarbuiten. Met deze intentie geeft de provincie Limburg aan dat zij grote waarde hecht aan een geslaagde Floriade. Gelukkig zijn er inmiddels vanuit de tuinbouwsector nationaal en internationaal ook al verschillende registraties ontvangen. Daarmee loopt de Floriade ver voor op schema betreffende het aantal aanmeldingen,’ aldus de directeur.

Vriendenbos

Inmiddels zijn ook de eerste bomen geplant van het ‘Vriendenbos’. Vrienden (lees ondernemers) van Floriade 2012 kunnen een boom adopteren. “Momenteel zijn er van de beschikbare honderd bomen ruim vijftig geadopteerd. Vrienden van het ‘Vriendenbos’ komen viermaal per jaar op uitnodiging van de Floriade bij elkaar en bezoeken dan ook het ‘Vriendenbos’ dat nu prachtig in bloei staat. Samen ‘sparren’, inspireren en netwerken om samen het Floriadegevoel uit te kunnen dragen. En wat niet onbelangrijk is; vrienden hebben altijd een streepje voor en dat willen we ook zo houden”, aldus Beck.

www.floriade.nl

Ondanks de economische recessie is er volgens Floriade-directeur Paul Beck geen reden tot ongerustheid. De Floriade ligt qua planning op schema, en op onderdelen zelfs voor. In het voorjaar van 2012 vindt de wereld-tuinbouwtentoonstelling plaats. De precieze duur van dit voor Zuidoost Nederland belangrijk evenement is van april tot oktober.

Floriadedirecteur Paul Beck bij een bloeiende boom van het vriendenbos

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by