Pathé Maastricht: Wij kunnen zoveel meer dan films vertonen

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2020

De stadswijk Belvédère in Maastricht stond vroeger in het teken van de fabriek Koninklijke Sphinx. Tegenwoordig worden er in het Sphinx-kwartier geen tegels en sanitair meer geproduceerd, maar organiseert Pathé Maastricht hier bijzondere events voor het bedrijfsleven.


Sinds het vertrek van de Koninklijke Sphinx is er in de stadswijk Belvédère veel gebeurd. Het voormalige industrieterrein is omgedoopt tot het Sphinx-kwartier, een woon- en cultuurwijk. Tussen de monumentale fabrieksgebouwen herrijzen woningen, appartementen en diverse winkels. "In 2015 was Pathé Maastricht een van de eerste nieuwkomers op het terrein", vertelt Theater Manager Lore Steegmans. "Het filmtheater ligt voor het industriële rijksmonument het Eiffelgebouw. Hier lagen vroeger de tunnelovens van Sphinx. De voormalige brandgang die tussen het Eiffelgebouw en Pathé Maastricht ligt, is omgedoopt tot de Sphinx-passage. In deze overdekte passage staan vitrines met aardewerk opgesteld. Ook zie je er onze bijzondere buitenmuur die is bedekt met 30.000 tegels die diverse tableaus over de geschiedenis van de lokale aardewerkproductie laten zien."

Pathé Maastricht zelf is een opvallend gebouw. "Omdat we voldoende faciliteiten voor de particuliere en zakelijke markt wilden bieden, hebben we gekozen voor acht kleinere zalen. Van de gemeente Maastricht mochten we vanwege de ligging naast het Eiffelgebouw niet de hoogte in. Daarom liggen de zalen naast elkaar en valt Pathé op door de langgerekte vorm."

Exclusieve voorstelling

Wie in Pathé Maastricht een zakelijk event wil organiseren, kan uiteraard in een of meer zalen terecht. De capaciteit varieërt van 92 tot 165 personen. Alle ruimtes hebben uitstekende audiovisuele faciliteiten. Eén zaal is uitgerust met 4DX waarbij de reguliere bioscoopbeleving wordt uitgebreid met bewegende stoelen, wind, water en geur. Steegmans: "Alles wat je op een scherm wil vertonen, kunnen we in onze zalen laten zien. Bedrijven gebruiken de ruimtes graag voor presentaties, maar we mogen ook regelmatig colleges van de Universiteit van Maastricht hosten. Studenten hebben zelfs een voorkeur voor onze locatie en vragen altijd of ze popcorn mee mogen nemen in de zaal. Wanneer de filmregistraties van de concerten op het Vrijthof hier worden vertoond, komt André Rieu met zijn team hoogstpersoonlijk de preview bekijken."

Bedrijven kunnen ook exclusief een filmvoorstelling afhuren voor hun zakenrelaties of medewerkers, al dan niet in combinatie met een borrel, receptie of diner in de VIP-ruimte op de eerste verdieping. Deze VIP-ruimte is tevens geschikt voor trainingen of vergaderingen. Wie meer ruimte nodig heeft, kan de VIP-ruimte samen met het Pathé Café afhuren. Dit café ligt direct onder de VIP-ruimte en heeft een lichte, frisse Scandinavische inrichting met heel houtelementen. Het Pathé Café is ook als losse ruimte beschikbaar voor recepties en walking diners.

Events op maat

Nog niet iedereen denkt bij Pathé Maastricht direct aan de vele mogelijkheden die de zalen, de VIP-ruimte en het Pathé Café bieden. "Maar we kunnen echt veel meer dan alleen films draaien", lacht Steegmans. "Wij nodigen opdrachtgevers van evenementen dan ook altijd graag uit voor een persoonlijke rondleiding. Wanneer we vertellen wat we allemaal kunnen organiseren, verwachten ze dat vaak niet. Bovendien beschouwen we elk event als een maatwerkproject en willen we de verwachtingen van de opdrachtgever overtreffen. We kunnen bijvoorbeeld de aankleding en de catering helemaal op het thema van de bijeenkomst aanpassen, inclusief het tonen van het bedrijfslogo op de schermen in de foyer. De lokale en landelijke cateraars waarmee we werken zijn bijzonder creatief en kunnen voor elk event een passend menu op maat maken, van een borrelarrangement met huisgemaakte bitterballen, mini-cheeseburgers en groentekroketjes tot een keur aan wereldse gerechten. Elk event kunnen we personaliseren en aanpassen aan het thema van het bedrijf of de bijeenkomst. We nodigen bedrijven van harte uit om kennis met ons te komen maken. De mogelijkheden hier zijn eindeloos."

pathe.nl/business

 

delen:
Algemene voorwaarden