Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2020

Anderhalve meter afstand op werk onhaalbaar

37 procent van werkend Nederland stelt dat ander-halve meter afstand op de werkvloer voor hen niet haalbaar is. Dit blijkt uit onderzoek van XpertHR Flex, de juridische HR-kennispartner, onder 1032 Nederlandse werknemers. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bijna een op vier (23%) van de Nederlandse kantoormedewerkers er vanwege het coronavirus tegenop ziet om zich (weer) onder collega's te begeven. Bijna tien procent (9%) geeft aan dat hun werkgever geen maatregelen heeft genomen om de werkplek coronaproof te maken, terwijl dit wel nodig is. Echter geeft slechts 22 procent van de mensen met een kantoorbaan aan dat afstand houden onhaalbaar is, tegenover 44 procent van de Nederlanders met een baan waarvoor zij niet op kantoor zitten, zoals de horeca of de kapper. Exact 36 procent van de werknemers stelt dat hun werkplek, niet zijnde de thuiswerk-plek, op dit moment niet coronaproof is. Hieronder wordt juiste afstand, hygiëne, markeringen en afscheidingen verstaan. Wieneke Brandt, Product Director XpertHR: "Dat werkend Nederland moet wennen aan de anderhalve meter werkplek is evident. Uiteindelijk is de verantwoordelijkheid van de werkgever om voor een veilige werkplek te zor-gen, zowel voor het personeel in loondienst als de flexibele schil. De inrichting van deze werkplekken is maatwerk en van de ene werkgever vereist dit meer inspanning dan de andere. Een dialoog tussen werkgevers en werknemers is essentieel om er voor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Dat geldt ook voor flexwerkers."Evenementenhal Venray krijgt groen licht voor meer bezoekers bijeenkomsten

Evenementenhal Venray kan vanaf 1 juli weer meer bezoekers verwelkomen tijdens bijeenkomsten. "In de afgelopen periode hebben we alle vergader- en congreszalen al volgens de anderhalve afstand ingericht", zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland, die uitbater is van Evenementenhal Venray. "Met groen licht vanuit de overheid gaan wij aan de slag om weer vakbeurzen te organiseren die na een moeilijke corona-periode een belangrijke impuls geven aan de commerciële en innovatieve ontwikkelingen in de verschillende industrieën en sectoren die wij mogen bedienen."

Voorwaarde voor het doorgang laten vinden van bijeenkomsten zonder maximum aantal bezoekers, is dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze symptomen van Covid-19 vertonen. Ook dienen bezoekers zich vooraf te registeren, iets wat al onderdeel uitmaakte van alle Easyfairs beurzen. Van Hooff: "Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Uiteraard hanteren wij op alle plekken op de beursvloer de ander-halve meter afstand. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Verder worden er extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden."

De reeds geïmplementeerde Smart Badge-technologie die toegepast is op Easyfairs beurzen, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen en zal nu een nog belangrijkere functie krijgen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

www.evenementenhal.nlDeel je nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor je op de website! Heb je een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

 

delen:
Algemene voorwaarden