TRIAS: Naast waterbesparing ook besparing op de aanschafkosten

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2020


Ron Coenen, algemeen directeur TRIAS Subsidie-advies

Veel ondernemers kennen de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Energie-investeringsaftrek (EIA). Meestal wordt die aangevraagd op voor de hand liggende maatregelen zoals led-verlichting of isolatie. Wat veel ondernemers echter niet weten is dat er meer mogelijk is, ook als het bedrijfsmiddel niet zeer concreet beschreven staat.

Een van die ondernemers was Michel Claessen van Claessen Tankcleaning uit Venlo. Dat bedrijf schafte een waterbesparende installatie aan, bestaande uit drie wasbanen voor het reinigen van tankwagens. Dat reinigen, zegt Michel Claessen, gebeurt met behulp van sproeikoppen die onder een bepaalde druk water in de tanks spuiten. "Die druk verschilt per product en kan oplopen tot 200 Bar. Per dag doen we zo'n 100 reinigingen."

"Met die nieuwe installatie hebben we meer mogelijkheden om de druk aan te passen. Daardoor kan fors op het watergebruik worden bespaard en kan een tank in kortere tijd worden gereinigd." Claessen besloot de nieuwe installatie aan te schaffen zonder precies te weten welke subsidiemogelijkheden de MIA hem te bieden had.

Dat veranderde snel toen hij in contact kwam met TRIAS. "We kregen te horen dat afhankelijk van het investeringsbedrag er een flink fiscaal voordeel te behalen valt. Bijzonder prettig. We hadden de installatie al besteld omdat we daarmee op water kunnen bezuinigen, fijn dat we nu ook nog subsidie krijgen. Gelukkig zaten we nog binnen de termijn van drie maanden na opdrachtbevestiging waarbinnen een melding gedaan moet zijn."

Met de MIA verkreeg Claessen een netto voordeel van al gauw 9% op de investering die toch al gedaan werd. Daarnaast was er nog de VAMIL om de installatie versneld of te mogen schrijven wat een netto 3% voordeel opleverde. Naast de aanschafkosten mogen ook voortbrengingskosten zoals de inzet van eigen personeel, materialen en de werkzaamheden van derden meegenomen worden.

Benieuwd of uw investering in aanmerking komt voor deze belas-tingfaciliteit? Neem een kijkje op onze website (www.trias-subsidie.nl) of laat u adviseren door een van onze ervaren adviseurs!

 

delen:
Algemene voorwaarden