Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2020

Rentevrije onderwijsleningen voor Nederlandse studenten in Duitsland

Tijdens deze pandemie biedt de Duitse regering financiële steun aan Nederlandse studenten. Door Covid-19 zijn veel studenten hun baan kwijtgeraakt, met als gevolg dat ze hun verblijf in Duitsland niet meer kunnen financieren. Volgens officiële cijfers van Statista werkt drie van de vier buitenlandse studenten in Duitsland tijdens hun studie en is het inkomen ernstig beïnvloed door de pandemie. In dit verband heeft de Duitse minister van Onderwijs en Onderzoek, Anja Karliczek, de oprichting aangekondigd van een rentevrij programma voor onderwijsleningen, om de continuïteit van hun studie te waarborgen. Volgens informatie van MyGermanUniversity GmbH (MyGU), een portaal gespecialiseerd in studies in Duitsland, zijn bijna 400.000 internationale studenten ingeschreven aan een Duitse universiteit, met een groeiende trend voor de volgende jaren.

Stephan Paulini, mede-oprichter van MyGermanUniversity, gevestigd in Hamburg, was voorheen directeur van de German Academic Exchange Service (DAAD) in Peru en is zich heel bewust van de realiteit voor interna-tionale studenten in Duitsland. Stephan Paulini benadrukt het belang van deze maatregel van de Duitse regering: "Hierdoor kunnen veel Nederlandse studenten hun studie voortzetten en worden ze niet gedwongen terug te keren naar hun land omdat ze niet over voldoende middelen beschikken om hun kosten te dekken." Nederlandse studenten hebben sinds 1 juni 2020 toegang tot de onderwijslening tot 650 euro per maand.


Pillows voegt sprookjesachtig chateau toe aan hotelcollectie

Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo en het bijbehorende restaurant De Tuin van de Barones hebben de deuren geopend. Juist in deze tijd dat de hotelbranche het moeilijk heeft, voegt de Pillows groep dit zesde, unieke chateauhotel toe aan haar collectie. "Juist nu, in een periode waarin mensen op zoek zijn naar fijne plekken om in eigen land te ontspannen, is dit charmehotel een waardevolle aanvulling", aldus Loes Dingemans, CEO van Pillows Hotels. Met de opening van Pillows Charme Hotel Château De Raay zijn er in Nederland en België nu zes Pillows hotels. Ook de andere Nederlandse hotels van het label zijn - nu de coronamaatregelen zijn versoe-peld - weer open en bieden volop mogelijkheden om dicht bij huis te genieten. Naar verwachting kunnen ook de Belgische Pillows hotels binnenkort weer gasten ontvangen.

CEO Loes Dingemans vertelt: "Net als bij onze andere hotels draait ook hier alles om aandacht en persoonlijke service. Het gevoel van nooit meer naar huis willen, dat is waar we alles op richten." Een filosofie die het vermaarde Pillows Hotels nauw aan het hart ligt. "Ieder Pillows Hotel heeft haar eigen karakter, maar overal kun je genieten van een mooie omgeving, charmante panden, veel aandacht voor detail en een eigentijds interieur", licht Loes Dingemans toe. De door de coronamaatregelen vertraagde opening van Château De Raay werd door het team gebruikt om nog verder te gaan in het doorvoeren van details die een verblijf onvergetelijk maken. "Ook in Amsterdam en Zwolle zijn we weer volop in bedrijf", aldus Loes Dingemans. "Fijn om nu vooral gasten te ontvangen die er echt naar hebben uitgekeken om er weer tussen uit te kunnen en zich graag laten onderdompelen in onze gastvrijheid."

pillowshotels.com

 

R&D budget bij Limburgse bedrijven nam in 2019 met 34 procent toe

De wil om te innoveren is bij de Limburgse bedrijven duidelijk aanwezig. In 2019 werd namelijk gemiddeld 14,5 procent van de omzet geïnvesteerd in Research and Development (R&D). Het budget voor R&D nam bij 34 procent van de ondervraagde organisaties zelfs toe en bij het merendeel van de organisaties (59%) bleef het gelijk. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusion Zuyd onder 148 Limburgse bedrijven met minimaal 10 fte. De meeste bedrijven hebben zichzelf het doel gesteld te innoveren op het gebied van technologie: een kwart van de organisaties ziet technologische innovatie als prioriteit. Maar ook op andere vlakken liggen er kansen voor bedrijven en organisaties om zichzelf opnieuw uit te vinden. Product- en procesinnovatie scoren vrij hoog, met respectievelijk 18 procent en 15 procent. In totaal zoekt 14 procent van de ondervraagde organisaties het verder in marktinnovatie. Het minst populair was de optie organisatie-innovatie (5%). 

Marco Bosma, directeur bij Conclusion Zuyd: "Er loopt een directe lijn tussen R&D en innovatie. We zien zelf in de praktijk dat het nog best een uitdaging is om R&D om te zetten in innovatie en concrete winst. Op korte termijn leiden investeringen in R&D vaak niet tot een hogere winst en moet dit dus echt als een langer termijn investering gezien worden. Hierin is een goed businessmodel ontzettend belangrijk. Zeker in deze tijden is het extra belangrijk om de huidige businessmodellen onder de loep te nemen. Echter wordt het succes van innovatie niet alleen bepaald door investeringen in R&D en technologie, maar gaat dit gepaard met onder andere een nieuwe manier van organiseren."

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by