Open brief van Marco Bogers, algemeen directeur VVV-Venlo

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2020Kunt u het zich nog herinneren? Die fantastische goal van Peter van Ooijen, hier thuis tegen RKC? Die kanonskogel in de kruising het was begin augustus 2019. Maar het lijkt zo lang geleden. Het voelt als vroeger. Het voelt als een andere tijd. En dat heeft natuurlijk z'n reden. Want dit seizoen; we mogen het gerust 'bizar' noemen. Voetbal was ineens niet meer de belangrijkste bijzaak van het leven. Die plek nam die verschrikkelijke ziekte in. Als bij- en, erger nog, ook als hoofdzaak.


Dit seizoen gaan we dan ook niet meer voetballen. Wat ons betreft het enige juiste besluit, laat daar geen misverstand over bestaan. Want ons grootste goed is onze gezondheid. En die mogen we nooit en te nimmer op het spel zetten. Maar dit alles betekent dus wel het einde van de huidige voetbalcompetitie. En dat betekent ook dat we elkaar dit seizoen niet meer gaan zien in De Koel. Geen gezang meer vanaf de tribunes, geen tactische aanwijzingen van Hans, geen netwerkevenementen meer, geen kanonskogels meer van Peter...

Dit seizoen!

Laat ik dat wel benadrukken. Want namens VVV-Venlo wil ik iedereen bedanken voor de steun die men ook afgelopen seizoen weer aan de club heeft geboden. Samen de schouders eronder zetten in een hele moeilijke periode. Dat schept een zeer speciale band. En dat gebaar zullen wij als club zeer zeker niet vergeten.

Maar we zien elkaar volgend seizoen 'gewoon' weer in De Koel. Samen hebben

we er namelijk ook dit seizoen weer voor gezorgd dat we in de Eredivisie blijven. Door te strijden. Met gewonnen vertrouwen. Vol passie. Vol vuur. Als één team. Met één Winnen! Met de steun… van het publiek. En van onze netwerkpartners. Een échte ‘Twellefde Man’!

En samen gaan we volgend seizoen zorgen dat dat ook weer gaat gebeuren. Misschien gaat het een ander seizoen zijn dan anders, misschien zullen we samen creatief moeten zijn we hebben helaas geen glazen bol waarmee we in de toekomst kunnen kijken. Het enige waar we zekerheid over hebben, is dat we kunnen vertrouwen op al onze trouwe fans en partners. En op hun fantastische steun en betrokkenheid!

Als voorbereiding daarop zijn wij als VVV-Venlo met man en macht aan het werk om iedereen van dienst te zijn in vele opzichten. De laatste weken zijn we als één van de weinige betaald voetbalclubs volop, en ook nog eens positief, in het nieuws. Zo hebben we trainer Hans de Koning voor de club kunnen behouden en mogen we in Lukas Schmitz, Jafar Arias en Guus Hupperts reeds drie nieuwe spelers begroeten voor het aankomende seizoen. En als klap op de vuurpijl: volgend seizoen spelen we weer op natuurgras! Een enorme boost voor ons als club en iedereen die daarbij betrokken is.

Zoals gezegd zijn het vreemde en moeilijke tijden voor iedereen, waarin we allemaal kampen met grote uitdagingen. Maar wij doen onze uiterste beste om met vereende krachten deze crisisperiode achter ons te laten. Wij ho-pen u snel weer te zien in ons mooie stadion. Tot die tijd: heel veel succes en sterkte, heel veel wijsheid en vooral blijf gezond!

Marco Bogers,

Algemeen Directeur VVV-Venlo maar bovenal voetballiefhebber

delen:
Algemene voorwaarden