Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2020

OML koopt Atteroterrein op Zevenellen

Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg B.V. (OML) heeft gronden en gebouwen van Attero op Bedrijvenpark Zevenellen in de gemeente Leudal gekocht. Met dit gebied breidt OML haar verkoopportefeuille op Zevenellen uit met bijna tien hectare. Zevenellen is een ideale plek voor ondernemers bij wie circulaire economie hoog in het vaandel staat. Duurzaamheid is een van de speerpunten van de gemeente Leudal, de duurzaamste gemeente van Limburg. Circulaire economie is ook wat het provinciebestuur in Limburg wil. In aansluiting op Rijks- en Europees beleid. Over tien jaar moet het gebruik van grondstoffen en fossiele brandstoffen al zijn gehalveerd om de uitputting van de aarde aan te pakken. Het kringloopprincipe levert naast minder afval, ook forse energiebesparingen en CO2-reducties op. De komende tijd benut OML om het voormalig Attero-terrein bouwrijp te maken. Naar verwachting kunnen bedrijven zich hier vanaf medio 2021 ves-tigen. Met deze kavels komt de herontwikkeling van de haven in versnelling.OML beschikt al over kavels aan de haven op Bedrijvenpark Zevenellen.


Gamificatie versterkt kennis en vaardigheden technische medewerkers

Op 16 september vond de officiële lancering plaats van It's a Serious Game!. Een initiatief van vooruitstrevende partners uit de industrie, dat gamificatie inzet om kennis en vaardigheden van medewerkers te versterken. Met de officiële lancering wordt het startsein gegeven voor een tour langs diverse scholen, bedrijven en evenementen in de regio. Met als doel bestaande en toekomstige medewerkers te inspireren en kennis te laten maken met de nieuwste technieken en ontwikkelingen binnen de technische sector.

Grote uitdagingen

De technische sector staat voor diverse grote uitdagingen. Naast een groeiend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel, veranderen technologische ontwikkelingen zoals digitalisering en robotisering het bestaande beroepenlandschap substantieel. En ook de ontwikkelingen op het gebied van klimaat- en energietransitie zijn van grote invloed op de technische sector. De bedrijven ProfCore, Perfact Group, Meet the Youngsters en Soapbox Jongerenmarketing hebben de samenwerking opgezocht en zetten in op scholing en ontwikkeling.

Slimme algoritmes

De samenwerking en daarbij ontvangen mkb-subsidie heeft geleid tot de ontwikkeling van innovatief, nieuw en eigentijds scholingsmateriaal. Zo geeft een Portable Living Lab, zowel fysiek alsook in virtual reality beschikbaar, een blik in de toekomstige mogelijkheden van smart industrie. In een compacte proeffabriek (Portable Living Lab) komen alle technologieën uit industrie 4.0 samen en ervaart de gebruiker hoe slimme algoritmes onderhoud voorspelbaar maken. Zodat fabrieken kunnen blijven draaien zonder storingen.

Realistisch beeld

Daarnaast biedt een eigentijdse mobiele escaperoom, ingericht als snoepfabriek, een realistisch beeld van het werk als procesoperator in de foodsector. Door het oplossen van een systeemstoring ervaart de gebruiker welke invloeden er zijn ten aanzien van energieverbruik. Een ontwikkeling die ook het beroep van procesopera-tors gaat raken. Dit alles aangevuld met virtual reality-films en gastlessen, maken de 'experience' voor bestaande en toekomstige medewerkers compleet. Via virtual reality bevindt de kijker zich een ogenblik in echte werksituaties, een unieke ervaring.

Tot slot bieden de gastlessen een stukje voorlichting ten aanzien van loopbaanperspectieven en doorgroeimogelijkheden, met name van belang voor het nieuwe talent dat vaak een vertekend beeld heeft van de verschillende beroepen en mogelijkheden.


Deel je nieuws met Noord-Limburg Business

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor je op de website! Heb je een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

 

delen:
Algemene voorwaarden