De Stijl Van: Xander van de Kamp, ACS Cleaning

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2020


Xander in zijn dagelijkse outfit


In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij modezaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Xander van de Kamp van ACS Cleaning aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Xander van de Kamp is directeur van schoonmaakbedrijf ACS Cleaning uit Venlo. Naar eigen zeggen heeft hij 52 hemden, 12 pakken, 9 colberts en 31 paar schoenen met matchende riemen in de kledingkast hangen. Of hij een pak of een colbert met jeans draagt, hangt af van het type afspraak en de betreffende klant. Wel mogen zowel kostuums als colberts best wat kleur hebben. "Ik heb bijvoorbeeld een knalblauw pak, dat eigenlijk bedoeld is als trouwpak. Daarnaast kijk ik altijd naar opvallende details zoals een pochet of een bepaald stiksel. Ik wil zeker weten dat niemand anders erin rondloopt. Ook wat betreft schoenen, sokken en polo's kies ik graag voor kleur. Ik sta in de regio niet voor niets bekend om mijn kapsel en voorliefde voor opvallende schoenen."

Marie-José heeft in samenspraak met Fashion Guide Paul van Jansen-Noy een capsule garderobe voor Xander samengesteld. Met een aantal items kan Xander verschillende looks creëren. De looks variëren van business casual tot smart casual (casual met een chique randje). Paul: "Binnen de huidige mode draait alles om de combinatie van comfort en confectie. Door het gebruik van comfortabele materialen voelt een pak aan als een joggingbroek. Dat past helemaal bij deze tijd waar-in werk en privé steeds meer in elkaar overlopen."

Eerste look: een geruit pak

Geruit pak

De eerste look bestaat uit een geruit pak met een wit hemd. De zwart-witte ruit wordt afgewisseld met een subtiele blauwe lijn. Eronder draagt Xander donker-blauwe sneakers met een dikke, witte zool. Voor een tweede look kan Xander de colbert vervangen door een kobaltblauwe trui. Marie-José: "Dit laat zien hoe makkelijk je met een extra kledingitem je outfit kunt veranderen. Het jasje is wat netter dan de trui, maar het zijn allebei prima outfits voor een zakelijke afspraak." Hoewel Xander geen ruitmotief draagt, vindt hij de totaalcombinatie mooi.

De colbert is vervangen door een kobaltblauwe trui

Stoere schoen

De pantalon wordt vervangen door een donkerblauwe jeans en de sneakers maken plaats voor een halfhoge stoere zwarte schoen met veter. De neus is uitgevoerd in zilveren krokoprint, de tong in zwartwit slangenmotief. De laatste toevoegingen zijn een kurken exclusieve Business Bag van Feel Good Expert en een jas waarin de kleuren donkerblauw, zwart en wit terugkomen. De jas voelt soepel en comfortabel aan door de mix van wol en neopreen, het materiaal waar duikpakken van worden gemaakt. Paul: "De inspiratie komt uit de autowereld, waar verschillende brandstoffen worden gecombineerd in hybride voertuigen. Ook in de mode worden nu meerdere materialen in kledingstukken verwerkt en worden er nieuwe stoffen en materialen geïntroduceerd. Dit is echt een jas van nu." "De totaalcombinatie is zakelijk, prima voor een dag op kantoor", zegt Marie-José. Ook Xander ziet zichzelf wel in deze outfit rondlopen, "al houd ik persoonlijk wat minder van halfhoge schoenen. Ik heb in ieder geval flink wat inspiratie opgedaan voor mijn volgende shopbezoek."

Stoere schoenen, een Business Bag en een hybride jas


Aan deze rubriek werkten mee:

-Marie-José Korsten, Feel Good Expert

-Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum

delen:
Algemene voorwaarden