TRIAS: WBSO iets voor mijn innovatie?

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2020

Veel mkb-bedrijven proberen zich te onderscheiden door middel van innovatie. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de bedrijven investeert in innovatie. Dit doen ze door nieuwe producten, diensten of processen te ontwikkelen. Altijd op zoek naar verbetering en efficiëntieslagen. Wat veel ondernemers echter niet weten is dat ze juist voor deze innovatie ook subsidie kunnen ontvangen. Het kost immers tijd en geld! De Nederlandse overheid stimuleert daarom al 25 jaar ondernemers met de WBSO-regeling.

De WBSO-regeling ondersteunt ondernemers die zich bezighouden met technische R&D. In 2019 maakte 20.045 Nederlandse bedrijven gebruikt van de WBSO-regeling, daarvan was 97% mkb. Met deze subsidieregeling kunnen bedrijven een voordeel behalen op hun loonbelasting of inkomstenbelasting. De gemiddelde toegekende afdrachtvermindering in 2019 bedroeg 74.831.

Zo maakt ook Telas B.V., uit Sevenum gebruik van de WBSO voor de ontwikkeling van haar innovatieve steunkousen. De huidige reguliere steunkousen zijn zeer moeilijk aan en uit te trekken. Een groot gedeelte van de steunkousgebruikers is dan ook aangewezen op verzorgers die hun hierbij helpen. Het doel van Telas is om een steunkous te ontwikkelen die op een zeer gemakkelijke manier, zonder externe hulp, is aan te trekken en uit te trekken.

Is uw organisatie ook met technische innovatie bezig? Graag komen wij dan met u in gesprek om het voordeel van de WBSO aan u uit te leggen. Wij kunnen u daarnaast vrijwel direct aangeven of uw innovatie in aanmerking komt voor de regeling. Maar wellicht zijn er ook nog andere subsidieregelingen interessant?

Of vraagt u zelf al de WBSO-regeling aan? Maar vindt u het wellicht fijn als een WBSO-expert over uw schouders meekijkt? Wij lezen graag mee en bekijken met u of het maximale resultaat wordt behaald uit uw WBSO-aanvraag en zullen dit samen met u verder optimaliseren.

Meer weten over de WBSO? Neem hiervoor vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs door een e-mail te sturen naar info@trias-subsidie.nl of bel 077-3560100. 
delen:
Algemene voorwaarden