Column Liberi: Spelen en werken in de kantoortuin

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2020

 Wij van Liberi Coaching helpen mensen met stressklachten om de balans te hervinden. Want hoewel we cognitief sterk zijn, zijn we eigenlijk niet gemaakt om stil te zitten. We willen bewegen, 'de liefde bedrijven', veel slapen, lummelen, ons uiten En daar zit je dan, acht uur lang starend naar je computerscherm. Dat is de reden dat wij door heel Nederland met mensen de natuur in gaan, om via die weg de balans te hervinden.

De toegenomen complexiteit en versnelling kan je uitputten; te veel mailtjes, telefoontjes, zoomsessies, afspraken en taken. Dit terwijl je behoefte hebt om te ademhalen, ergens in het gras gaan liggen; je wilt rust. Maar die rust vind je niet in de kantoortuin, je thuiskantoor, de supermarkt, of kijkend naar de tv. Je koopt een nieuw paar leren schoenen, slikt wat frustraties weg en zet je schouders eronder. Met geklemde kaken probeer je alles op het computerscherm in goede banen te leiden; want straks is je functioneringsgesprek en je moet wel iets indrukwekkends op tafel kunnen leggen, via Zoom.

En dan 'knakt' er iets en ben je slachtoffer van de 'modeziekte' burn-out. Het is alleen geen modeziekte; burn-out maakt de mismatch tussen wie we in wezen zijn en wat er van veel mensen gevraagd wordt pijnlijk duidelijk.

Elke dag werken er professionals aan innovaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Alle burn-out coaches bij Liberi leveren vanuit hun eigen expertise een bijdrage. Zo gaan we met mensen de natuur in, waar ze zichzelf mogen zijn; daar blijken ze goed te kunnen herstellen van chronische stress. Als we nu na corona samen een nieuwe positieve invulling geven aan de term 'kantoortuin', dan zijn we op de goede weg.

Jos Nierop, stress & burn-out wandelcoach bij Liberi Coaching
 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by