Het ondernemersnetwerk van BS Morgen

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2021Blog: De kracht van herhaling

"VERDORIE, WAAROM REAGEER JE NIET OP MIJN BERICHTJE?"

Dat netwerken sinds mensheugenis al bestaat, dat weten we allang. We doen het immers overal; thuis, op het werk, bij vrienden, de sportclubzo kan ik nog wel even doorgaan. Wat doen we dan eigenlijk? Precies, communiceren over en weer, onder andere ervaringen met elkaar delen. Maar in deze huidige tijd doen we dat niet alleen meer via persoonlijk contact. Je raadt het al; social media speelt een steeds grotere rol in het leggen van contacten en het delen van content. Natuurlijk is het ontzettend leuk als je een goed contact hebt.

We zijn allemaal gevoelig voor aandacht, dat men reageert en dat er naar je geluisterd wordt! Maar het kan ook zomaar gedaan zijn met een goed contact! Ja, je begrijpt waar ik naar toe wil, een goed contact moet wederkerig zijn. Komt het maar van één kant, dan zal aan het contact en aan 'de relatie' snel een einde komen. Iedereen kan wel een voorbeeld noemen in zijn of haar netwerk. Juist die wederkerigheid is mijn inziens de basis van de herhaling, dus het regelmatig onderhouden van het contact! Herhaling resulteert in waardevolle relaties, je relatie nog beter leren kennen. Om in netwerktermen te blijven nog meer voor elkaar kunnen betekenen! Ja, vul maar in!

Tips voor het leggen van waardevolle contacten

1. Actief luisteren, je doet je best om je in de ander te verplaatsen. Tevens let je ook op de non-verbale communicatie en je reageert op een passende manier.

2. Oprechtheid en respect tonen; beide zijn belangrijk voor het vertrouwen in elkaar.

3. Oprechte aandacht; geef elkaar de ruimte en de tijd om naar elkaar te luisteren.


René Luijten BS Morgen
Passie voor ondernemen | inspirator moderator | sparringpartner
MasterTable MKB + ZZP uitgelicht: Verdiepend programma op actuele thema's en op specifieke, gelijkwaardige kenmerken

De MasterTable Groep is voor ondernemers, beslissers en management uit het mkb en apart voor zzp. Het zijn een zestal bijeenkomsten op basis van gemeenschappelijke behoeftes, kenmerken of specifieke onderwerpen zoals personeel, leiderschap of innovatie. Deze bijeenkomsten gaan echt de diepte in op het onderwerp. De onderwerpen komen voort uit de behoeftes van de community en deels vanuit de kennis en ervaring van BS Morgen en Workteam. In het najaar hebben we wederom een drietal actuele onderwerpen op het programma staan.
 

Social Meetings van BS Morgen

Naast de reguliere bijeenkomsten Meet the Company, Meet & Match, Meet the Expert en MaterTable, organiseert BS Morgen Social Meetings voor de leden en relaties van BS Morgen. Voorbeelden zijn het maandelijkse Café van Morgen, de jaarlijks terugkerende Golfdag, een eigen Golf Sociëteit, de ZomerExperience en Jaarevent waarbij we het echt helemaal anders doen. Onze Social Meetings zijn steeds de basis voor Maatschappelijk en Sociaal bijdragen, veel inspiratie, informele fijne contacten en gezelligheid.

Golf verbindt

Eén keer per jaar organiseert BS Morgen een Golfdag voor haar leden en relaties. Daarnaast hebben we onze eigen BS Morgen Golf Sociëteit met inmiddels ruim twintig leden en spelen we een eigen golfcompetitie op basis van negen holes. Onze clubhuis is Golfbaan de Berckt Baarlo en regelmatig spelen we ook op een gast golfbaan. We kijken terug op een geslaagde achtste editie en inmiddels een traditie die niet meer is weg te denken.

Afsluiting eerste halfjaar met ZomerExperience op 15 juli

Na het succes van het vorig jaar waren we opnieuw te gast bij Roel en Lean Groetelaers van De Kei, 't Trefpunt en Lindenhof. Dit keer gingen we wandelen in de prachtige natuur, bezochten we in-spirerende plekjes in Geijsteren en gingen we cultuursnuiven. Onderweg volgden er op meer plaatsen verrassingen op gebied van kunst, muziek, literatuur en heerlijke hapjes en drankjes,

Agenda

23 juli Golf Baarlo

27 augustus Golf Baarlo

31 augustus Young meeting

3 september Café van Morgen

9 september MasterTable MKB + ZZP

10 september Meet&Match12

10 september Golf Hoenshuis

16 september Meet the Compa-ny

17 september We Meet Online

23 september Meet&Match50

24 september Golf Baarlo

1 oktober Jaarevent

Zie ook bsmorgen.nl

 

 

delen:

Noord Limburg Business nr 2 2021

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by