Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2021Bedrijventerreinen Venlo scoren hoog op veiligheid

Ondernemend Venlo is al vanaf 2011 in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Het KVO-B wordt verstrekt aan bedrijventerreinen die een goed plan van aanpak kunnen overleggen om actief bezig te zijn met het optimaliseren van alle zaken rondom 'schoon, heel en veilig' en de uitvoering van de maatregelen goed hebben geborgd. Dankzij de goede samenwerking tussen Ondernemend Venlo, Gemeente Venlo, politie, brandweer en Rabobank Noord-Limburg is Venlo hierin bijzonder succesvol.

Onderdeel van de samenwerking is een overeenkomst tussen Rabobank Noord-Limburg (Interpolis) en Ondernemend Venlo. Hierdoor kunnen alle ondernemers op Venlose bedrijventerreinen profiteren van premiekortingen op verzekeringen. Daarnaast wordt er aan Ondernemend Venlo een resultaatparticipatie uitgekeerd. Begin juli hebben Ron van Helden en Luc Seetsen (Risicospecialisten Verzekeren Rabobank) en Rob van den Heuvel (Accountmanager Bedrijven Interpolis) de resultaatsparticipatie Collectief Beveiligde Bedrijven Terreinen ter hoogte van EUR 12.438,74 uitgereikt aan Lidy Rutten (Parkmanager Ondernemend Venlo) en Bas Holla (Voorzitter Parkmanagement Ondernemend Venlo). Mede door de collectieve beveiliging zoals bijvoorbeeld actieve camerabewaking zijn er minder schadeclaims te noteren en mogen de deelnemende bedrijventerreinen van Ondernemend Venlo zich tot de meest veilige van Limburg rekenen.

Iedere drie jaar moet het keurmerk Veilige bedrijven terreinen (KVO-B) gehercertificeerd worden. Om die hercertificering te kunnen behalen, is een belangrijk onderdeel dat er een goede analyse gemaakt kan worden van de afgelopen drie jaren. Deze week ontvangen daarom alle ondernemers op Venlose bedrijventerreinen een enquête om de analyse te kunnen doen. Lidy Rutten doet hierbij een oproep aan de ondernemers: "Graag willen wij u vragen om massaal de enquête in te vullen, zodat er voldoende respons is om de hercertificering weer te kunnen behalen en wij de komende jaren de bedrijventerreinen nog veiliger kunnen maken."
Congresbureau regio Venlo van start

Op maandag 12 juli is het startschot gegeven voor het Venlo Convention Bureau, dat de regio Venlo gaat presenteren als de ideale bestemming voor congressen en zakelijke bijeenkomsten. Het initiatief is afkomstig van een grote groep hoteliers, evenementenlocaties en citymarketingorganisatie Venlo Partners en wordt ondersteund door de gemeente Venlo.

Marcel Tabbers van Venlo Partners: "In de compacte en historische Venlose binnenstad zijn tal van faciliteiten die uitstekend geschikt zijn voor bijeenkomsten in de zakelijke markt. Denk aan de Maaspoort, Domani, CityCinema en Limburgs Museum. Daarnaast zijn er tal van hotels waar zakelijke gasten uitstekend ontvangen kunnen worden."

Boy Haenen, projectleider van het Venlo Convention Bureau: "In Venlo en de omliggende gemeenten Horst aan de Maas en Peel en Maas zijn liefst 22 locaties bij het initiatief aangesloten. Daaruit blijkt de wens om gezamenlijk deze aantrekkelijke regio, met veel bedrijvigheid op het vlak van agro/food, logistiek, maakindustrie en toerisme nog meer bekendheid te geven. De diversiteit is groot met hotels en evenementenlocaties in het gezellige stadscentrum of het natuurrijke buitengebied, modern of historisch, groots of intiem."

Venlo Convention Bureau heeft zich ten doel gesteld binnen twee jaar 4.000 nieuwe zakelijke bezoekers te ontvangen en 2.000 hotelovernachtingen te realiseren. Kijk voor meer informatie op www.venloconventionbureau.nl.


Deel je nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor je op de website! Heb je een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

 

delen:

Noord Limburg Business nr 2 2021

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by