Het ondernemersnetwerk van BS Morgen

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2021


 

Blog van René Luijten: Ik ken jou toch al?!

Netwerken is toch zoveel mogelijk ondernemers leren kennen op zakelijke bijeenkomsten en visitekaartjes scoren?!

De vraag is: wie heeft u nu echt leren kennen? "Aangenaam, mag ik vragen wat u doet?" "Ok?, fijn om te weten, heeft u een visitekaartje? Bedankt en wellicht tot een volgende keer." "En niet te vergeten, laten we linken op LinkedIn." "Zo, ik heb weer iemand leren kennen!"

Dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht, maar waar het om gaat is dat ondernemers menen dat, als ze nieuwe contacten leggen, zij weer mensen leren 'kennen'. Maar dan? Vaak blijft het hier dan bij, en dat is jammer. Beide partijen helpen elkaar niet verder. Het blijft daarna stil

Hoe komt dat dan? Tussen 'kennen' en 'kennen' zit een verschil van dag en nacht. Het verschil tussen wel of niet succesvol netwerken. Het eerste 'kennen' is de eigenlijke kennismaking, vaak is het op netwerkbijeenkomsten niet anders. En dan zoeken we als 'echte' netwerkers ook nog eens degene op die we (menen) te kennen! Want dat is vertrouwd. Wat ontbreekt er dan? Het verschil zit namelijk in het tweede 'kennen'. De zoektocht om gelijkgezinden te leren kennen, met elkaar verbindingen weten aan te gaan. Dat is meer dan informatie uitwisselen!

Het oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, waar is hij of zij mee bezig, waar liggen zijn of haar ambities en wat is zijn passie. Maar het belangrijkste waar is hij of zij naar op zoek? Waar kun je de ander mee helpen? Als dat wederkerig is, en vertrouwd, dan zijn we pas bezig om elkaar echt te leren kennen.

En ook nog met meer plezier, want we zijn elkaar aan het aanbevelen bij anderen, we stellen elkaar voor aan elkaars relaties tijdens netwerkbijeenkomsten.

Dan leren we weer nieuwe ondernemers kennen!?


René Luijten BS Morgen
Passie voor ondernemen | inspirator | moderator | sparringpartner




10 jaar Business Sociëteit Morgen

René Luijten is al ruim 35 jaar ondernemer. Hij beleefde hoogte- en dieptepunten. De lessen die hij leerde, vormen de basis voor de filosofie achter Business Sociëteit Morgen. Op 1 oktober 2020 was het 10 jaar geleden dat BS Morgen is opgericht. Nu 1 jaar later, vanwege corona, wordt het gevierd met de leden en relaties. Een interview met René.

Waarom een BS Morgen?

"Als ondernemer ben je gepassioneerd, gemotiveerd en heb je ambities voor de dag van morgen. Je bent altijd druk met de waan van de dag. Vaak geen tijd om jezelf te verbeteren, te ontwikkelen en op zoek te gaan naar reflectie en verdieping. Ondernemen kan dan wel eens een uitdaging zijn. Investeer tijd in jezelf en neem deel aan ons programma dat is afgestemd op jouw persoonlijke ondernemersreis. Hierbij helpen we elkaar als ondernemers, op weg naar persoonlijke en zakelijke groei."

Wat is BS Morgen?

"Business Sociëteit Morgen is het ondernemersnetwerk voor enthousiaste, open en inspirerende MKB-, zzp- en start-up ondernemers uit Limburg en Zuidoost-Brabant. Het netwerk is in 2010 opgericht en telt inmiddels 150 aangesloten ondernemers uit diverse branches. Samen bouwen wij aan duurzame relaties. Wij helpen elkaar als mens en leider verder door het leggen van echte verbindingen. Dit doen wij op basis van oprechte aandacht, interesse en vertrouwen. In een open setting geven wij elkaar tijd en ruimte om vragen, uitdagingen en successen met elkaar te delen. Het is een ondernemersreis die nooit af is, op weg naar nieuwe inzichten en inspirerende uitzichten, met als resultaat groei en ontwikkeling van ondernemer, mens en organisatie. Met BS MORGEN DOET! maken we een knipoog naar Maatschappelijk sociaal ondernemen i.s.m. netwerkpartners uit het onderwijs, overheid en non-profit organisaties."


Over René Luijten

Ondernemen en creativiteit zitten bij René Luijten in de genen. Als kind tovert hij bijvoorbeeld de schuur achter zijn geboortehuis in Tegelen om in een spookhuis. Hij verzorgt special effects en de kinderen uit de buurt, die vijf cent of een dubbeltje betalen om binnen te komen, schrikken zich een hoedje. Zo verdient hij zijn eerste centen.

Passie: als gepassioneerd verbinder, inspirator en moderator helpt René Luijten ondernemers en organisaties op effectieve wijze aan waardevolle en duurzame relaties door ze met elkaar te verbinden.

Ambitie: samen met ondernemers en organisaties de reis naar Morgen maken! De weg naar persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed. Door als mens verbindingen aan te gaan en open te staan voor anderen en positieve veranderingen, om deze vervolgens duurzaam in mens, or-ganisatie en maatschappij te verankeren. Op weg naar een betere wereld, de wereld van morgen!

De basis: dit door de mens centraal te stellen, de mens achter de ondernemer te leren kennen op basis van respect, oprechte interesse en vertrouwen in elkaar zonder aannames te doen!

Hoe: enerzijds doet René dit als organisator, presentator en moderator van het Human Business netwerk BS Morgen. Anderzijds doet René dit voor ondernemers en organisaties buiten het netwerk van BS Morgen, door middel van Meet & Match bijeenkomsten en het geven van presentaties en workshops over netwerkvaardigheden. Bij alle bijeenkomsten staan de mens en de dialoog centraal, met als speerpunt verbindingen aangaan door ervaringen, kennis en netwerken te delen.

Motto: begin vandaag met het leggen van verbindingen om morgen doelen te bereiken! Delen is het nieuwe geven! Waarbij succesvol groei begint met het bepalen van je doelen en delen van je passie, ambities, ervaringen, kennis en netwerk!

Hobby's: een goed gesprek, het hebben over passie, ambities en drijfveren met vrienden en collega ondernemers onder het genot van een glas wijn. Daarnaast tuinieren, wandelen in de natuur, het spelen van golf, lekker koken, zingen, een goed boek lezen over ondernemen, het regelmatig schrijven van een blog en natuurlijk zijn gezin: zijn vrouw Lea en zijn zonen Jasper, Joris en Jeroen.

 

Agenda

01-10-2021: Jubileum Jaarevent

07-10-2021: Meet the Expert

08-10-2021: Meet&Match12

12-10-2021: Young meeting

15-10-2021: We Meet Online

19-10-2021: Meet the Company

21-10-2021: Meet&Match50

22-10-2021: Golf Baarlo

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by