Wealer: Een oplossing voor duurzame mobiliteit

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2021

Duurzame mobiliteit maakt onderdeel uit van duurzaam ondernemen. Naast een zeer uitgebreid assortiment van elektrische en hybride auto's biedt Wealer een mobiliteitspas voor een mobiliteitsoplossing op maat. "Het gaat niet om het product, maar om de oplossing en wat je daarmee uitstraalt", aldus Paul de Langen, manager Wealer Business Center.


Als mobiliteitspartner gaat Wealer op zoek naar de beste oplossing voor de klant. Die beste oplossing is van verschillende factoren afhankelijk en daarin biedt de mobiliteitspas een uitkomst. "Via deze mobiliteitspas kan een werkgever bepaalde diensten vrijgeven tegen een vast budget per maand. De werknemer bepaalt vervolgens zelf hoe hij of zij dit budget inzet. Heb je een lease-auto, maar reis je bijvoorbeeld twee keer per maand af naar Amsterdam? Dan kun je de pas gebruiken voor het openbaar vervoer, taxiservice of een fiets. Het grote voordeel is dat de werknemer productiever reist, autokosten bespaart en diens CO2-uitstoot reduceert. De werkgever krijgt elke maand een factuur met een gedetailleerd overzicht van diensten."

Ruime keuze

Ondertussen zet de elektrificatie door en is er inmiddels voor een ruime keuze aan elektrische of hybride lease-auto's. "Groot of klein, sportief of zakelijk; binnen elke categorie van de merken Volkswagen, Audi, SEAT en ŠKODA hebben we wel een model op voorraad beschikbaar. Geliefde auto's zoals de Audi Q4 e-tron, de ŠKODA Enyaq en de Volkswagen ID.3 en ID.4 zijn met de bijtelling van dit jaar (12% bijtelling over de eerste 40.000, 22% over het deel boven de 40.000) zeer gunstig om in te rijden. Zelf merken we dat klanten niet alleen fiscaal gedreven zijn, maar ook beseffen dat elektrisch rijden een flinke kostenbesparing kan opleveren. Bovendien is de laadinfrastructuur verbeterd. Men heeft veel minder last van laadstress." Hybride rijden wordt volgens Paul eveneens steeds interessanter. "De reikwijdte voor het elektrisch rijden ligt inmiddels tussen de 50 en 60 kilometer, genoeg voor je woon-werkverkeer. Dat zorgt voor een kostenbesparing en een lagere CO2-uitstoot. Zeker voor bedrijven die ISO-gecertificeerd zijn en willen uitstralen dat ze duurzaam ondernemen, is dat heel interessant."

www.wealer.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by