Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2021

 

Limburg sterker, slimmer en duurzamer uit de coronacrisis

Met het opheffen van de financi?le steun voor bedrijven, slaan het Limburgse mkb, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de Provincie Limburg de handen ineen om samen sterker, groener en slimmer uit de coronacrisis te komen. Vrijwel direct na het uitbreken van de pandemie stelde de Europese Unie extra geld beschikbaar voor een snel en veerkrachtig economisch herstel van de regio's. Daarvan gaat 49,5 miljoen euro naar Zuid-Nederland. Door deze REACT-EU-middelen te investeren in het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van klimaat, energie, landbouw, voeding, grondstoffen en gezondheid maken de drie zuidelijke provincies onze samenleving beter bestand tegen toekomstige uitdagingen. Zeven Limburgse projec-ten die op vernieuwende wijze bijdragen aan deze vraagstukken komen in aanmerking voor subsidie.

Belangrijk voor Limburg

Zo'n 16 miljoen euro uit de subsidiepot gaat naar Limburg. De provincie heeft bij de openstelling van de subsidieregeling een drietal speerpunten benoemd die van belang zijn voor de regio. Zo is er een laagdrempelige mkb-innovatieregeling in het leven geroepen die ervoor zorgt dat Limburgse mkb-ondernemingen direct kunnen meeprofiteren van de Europese herstelfinanciering. De regeling is bedoeld voor innovatieve investeringen binnen het brede mkb, maar vooral voor ondernemers binnen de sectoren die het hardst zijn geraakt, zoals toeristisch-recreatieve bedrijven, horeca en retail. Het tweede speerpunt waarvoor Limburg de subsidie gebruikt, betreft het economisch en maatschappelijk benutten van de in Limburg opgebouwde kennis op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Limburg huisvest ??n van de primaire kenniscentra op dat vlak. Om daar economisch rende-ment uit te halen, worden de Europese middelen ge?nvesteerd in automatisering, grootschalige productie en doorontwikkeling van materialen en apparatuur op diverse Brightlands locaties. En ook het derde speerpunt draagt bij aan herstel en versterking van de Limburgse economie: het verbinden van het innovatieve mkb aan de ontwikkeling van een nieuwe sleuteltechnologie op het gebied van zwaartekrachtgolven en spin-offs naar andere terreinen. Daarmee wil Limburg een technologische koploperspositie verwerven en de bouw van de internationaal prestigieuze Einstein Telescope en aanverwante bedrijvigheid en werkgelegenheid naar Limburg en omgeving halen.


Medicura wint Weerterlandpijs 2021

In een goed gevuld Munttheater werd op woensdag 4 november onder luid applaus de Weerterlandprijs voor beste ondernemers uit Nederweert en Weert uitgereikt. De prijs wordt tweejaarlijks georganiseerd om het lokale ondernemer-schap een boost te geven. De Weerterlandprijs bestaat uit de ondernemersprijs en de Rabobank Verbindingsprijs. Hier is dit jaar de Weerterland Belofte gericht op jonge ondernemers aan toegevoegd. Het doel van MKB Limburg, de initiatiefnemer van deze prijs, is het in de schijnwerpers zetten van ondernemers uit het Weerterland en ze te verbinden en versterken.

De ondernemersprijs 2021 ging naar winnaar Medicura medi-sche hulpmiddelen uit Nederweert. De andere genomineerden voor deze prijs waren online recruiter Arjan Elbers van Get noticed uit Nederweert en Antal Driessen van metaalcenter Driessen uit Weert. Ondernemer Dick van Aggel van Medicura was zeer blij met de prijs die volgens hem een verdienste is van het hele personeel. Medicura weet zich in een zeer moeilijke zorgmarkt te onderscheiden door innovatie, lef en doorzet-tingsvermogen. De ondernemer heeft oog voor personeel en de menselijke maat en weet zijn passie voor het vak te vertalen naar zijn medewerkers.

Onder de noemer de Weerterland Belofte pakten de drie jonge ondernemers Maartje Coolen van psychobegeleiding en training, Caroline Smolenaers van Mooi permanent make-up en Jimmy Greijmans van occasion keuring Nederland hun plek in de spotlights. Na afloop van de prijsuitreiking werd de avond feestelijk voortgezet in de Foyer.

Rabobank Weerterland en Cranendonck kende een prijs toe aan bedrijven die op een unieke, innovatieve of zeer effectieve manier een verbinding zijn aangegaan. Genomineerden voor deze prijs waren Lieke Stultiens van Oncologisch Expertise Centrum Weert, Edwin Bongers van Productronics uit Weert en Fabian Leijten van Digibende uit Kelpen. Digibende met ves-tigingen in Kelpen en Amstelveen mag zich de komende twee jaren de winnaar van de Rabobank Verbindingsprijs noemen.

www.weerterlandprijs.nl


Deel je nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor je op de website! Heb je een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by