Het ondernemersnetwerk van BS Morgen

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2021


Fotografie: Ania Liesting

Op 1 oktober 2020 was het 10 jaar geleden dat ondernemersnetwerk BS Morgen werd opgericht. Een bijzondere datum en tevens een heel mooi moment om stil te staan bij dit heuglijke feit! Vanwege corona kon het Jubileum Jaarevent op 1 oktober 2020 niet plaatsvinden en werd dit verplaatst naar 1 oktober 2021 j.l.

Het vernieuwde Van der Valk Hotel Venlo was het toneel van een feestelijke avond. We werden welkom geheten door Han van der Eijk, directeur van Van der Valk Hotel Venlo en de heer Erwin Boom, wethouder Economische Zaken van de gemeente Venlo.

Daarna hebben we geluisterd naar het inspirerende ondernemersverhaal van Wout van Eeuwijk, kwam er een vragenvuur vanuit de zaal en genoten we van een heerlijk driegangen diner. Mooie, soms aangrijpende, persoonlijke verhalen van onze leden over tien jaar BS Morgen gaven de avond een sierrandje. De avond werd afgesloten met een feestelijke borrel in de bar en konden we genieten van heerlijke Halal bitterballen, getrakteerd door Wout van Eeuwijk.

Gastspreker en ondernemer puur sang Wout van Eeuwijk

Wout van Eeuwijk is directeur en eigenaar van Pure Ingredients en winnaar Lodewijk van der Grintenprijs 2019. Hij werd tijdens het Jubileum Jaarevent in de bloemetjes gezet. Tevens ontving hij uit handen van René Luijten het Kunstwerkje 'de mens achter de ondernemer'. Het staat symbool voor échte verbindingen die ontstaan door de mens achter de ondernemer en professional te zien op basis van oprechte aandacht, interesse en vertrouwen. De kleurrijke mens is zichtbaar gezien worden, zegt wie je bent, geeft betekenis aan mens en ondernemer, iedereen is de moeite waard, een ondernemersreis in harmonie met elkaar.

Ook Jeroen Luijten, jongste zoon van René Luijten en deel uitmakend van BS Morgen Young, presenteerde zichzelf en zijn verhaal achter zijn bedrijf On The Line. De appel valt niet ver van de boom!



Ondernemers van Morgen: Rob Vercoulen

Wie is Rob Vercoulen?

Mijn naam is Rob Vercoulen, 40 jaar en woonachtig in Meijel. Gelukkig getrouwd en trotse vader van twee kinderen. Ik ben een echt gezelschaps- en verenigingsmens en ben graag van betekenis voor anderen en mijn omgeving. Binnen het dorp ben ik actief in diverse bestuursfuncties en vervul ik graag de rol van kartrekker. Verder ben ik muzikant en speel ik bij Harmonie Eendracht en die Heimat Kapelle. Ik speel de euphonium, een blaasinstrument. Met veel toewijding en plezier ben ik werkzaam voor Noord Limburgs Groen, een sociaal groenbedrijf, waar ik eindverantwoordelijk ben voor de organisatie.

Wat is de kracht van jouw bedrijf?

We zijn een erkend sociaal groenbedrijf dat kiest voor een afwijkende missie, visie en positionering die ook echt verankerd zijn in onze strategie. Door middel van werken in de groene ruimte geven we met de juiste vakinhoudelijke en persoonlijke begeleiding mensen die in onze maatschappij niet vanzelfsprekend regulier kunnen werken, de kans zich te ontwikkelen en hun eigen boterhammen te verdienen. We hebben vakinhoudelijke mensgerichte voormannen in dienst die samen met onze medewerkers zorgen voor een perfect aangelegde of onderhouden tuin. We leveren een complete allround dienstverlening in ontwerp, aanleg en onderhoud van buitenruimtes voor bedrijven, scholen, zorg en (semi) overheid. Met één aanspreekpunt wordt alles geregeld. We merken dat veel klanten bewuster kiezen voor bedrijven die aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is natuurlijk een heel positieve ontwikkeling.

Welke tip heb je voor ondernemers in tijden van Corona?

Ik denk dat het belangrijk is dat je contact met je klant en je omgeving houdt. Kijk bijvoorbeeld naar wat corona voor je klant betekent. En kijk naar wat wel nog kan in plaats van kijken wat niet kan.

Zelf ben ik bijvoorbeeld in gesprek gegaan met klanten waar corona erg hard insloeg en een groot deel van de medewerkers letterlijk geen werk meer had. Ik heb voorgesteld om de medewerkers het tuinonderhoud zelf te laten uitvoeren, zodat ze toch aan werk zouden blijven. Onze mensen konden hier in begeleiden indien gewenst. En met de uren die wij als bedrijf op dat moment conform de afspraken niet konden maken, hebben we een buffer gecre?erd, waarmee op een later moment bijvoorbeeld renovatiewerkzaamheden konden worden uitgevoerd.

Zo is het van groot belang dat je steeds kijkt welke mogelijkheden er wel zijn. Al besef ik me heel goed dat er veel ondernemers zijn waar het op dit moment erg lastig is en het perspectief al lange tijd ontbreekt.

Waarom BS Morgen?

BS Morgen kenmerkt zich voor mij als een club met betrokken ondernemers die oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar. Waarbij het niet gaat om pronken met omzet, maar voor elkaar open staan, elkaar helpen en ontwikkelen. Dit in een prettige, fijne sfeer.

Waar ben je trots op?

Als ik kijk wat we de laatste jaren bij Noord Limburgs Groen hebben kunnen bewerkstelligen, maakt me dat enorm trots. We zien onze medewerkers groeien en floreren en hebben al jaren geen verloop aan klanten. We groeien niet alleen aan de menskant maar zeker ook in de diversiteit van de projecten die we opleveren. Zo hebben we onlangs in mijn eigen dorp, Meijel, een geweldige zorgtuin voor mensen met dementie opgeleverd. Het geeft me veel energie om dagelijks bezig te zijn binnen deze prachtige organisatie en écht van betekenis te kunnen zijn voor onze medewerkers, klanten en de groene omgeving.

 

Agenda

11-11-2021: MasterTable MKB + ZZP

12-11-2021: Golf Herkenbosch

18-11-2021: Meet the Company

25-11-2021: Meet&Match

26-11-2021: Golf competitie afsluiting Baarlo

03-12-2021: We Meet Online

07-12-2021: Young meeting

09-12-2021: MasterTable MKB + ZZP

17-12-2021: Kerstborrel

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by