Flexibility Limburg: Keuze voor verdieping en ondernemerschap

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2021

Op 1 november opende Flexibility Limburg een nieuwe vestiging in Roermond. Accountmanager Anouk Hendriks vertelt waarom zij en haar team een verschil gaan maken in Midden- en Noord-Limburg. "Wij geloven dat focus en vertrouwen de sleutels zijn tot succes in de recruitmentwereld."


De groeiende personeelsvraag van organisaties in Midden- en Noord-Limburg zorgt voor de behoefte aan een nieuwe fysieke plek waar recruiters en kandidaten met elkaar in gesprek kunnen. Flexibility Limburg is al sinds 2012 gevestigd op Maastricht-Airport, maar kiest nu dus voor een fysieke locatie in Roermond. "Werving en selectie vindt in toenemende mate online plaats", legt Anouk Hendriks uit. "Flexibility Limburg is er echter rotsvast van overtuigd dat een fysieke ontmoeting en een diepgaand gesprek onmisbaar zijn. De meerwaarde van recruiters zit in het persoonlijke contact, doorvragen en kandidaten echt leren kennen."

Meerwaarde zit in persoonlijk contact

De nieuwe vestiging van Flexibility Limburg zit in het Ondernemersplein Limburg aan de Steegstraat 5 in Roermond. Anouk: "We maken nu niet alleen impact in Roermond, maar door de ligging vlak bij uitvalswegen, kunnen we de vestiging ook gebruiken als uitvalsbasis voor Venlo en omgeving."

Vreemde talen steeds belangrijker

Flexibility Limburg richt zich op office vacatures en daarbinnen op meertalige kandidaten. "Inmiddels is bij gemiddeld 1 op de 4 vacatures het spreken van meer dan één vreemde taal een vereiste. Dat is niet zo vreemd, want grenzen vervagen en door digitalisering ligt de wereld binnen handbereik", stelt Anouk. Het beheersen van vreemde talen wordt daardoor steeds belangrijker, zeker in een exportland als Nederland. "Het aantal bedrijven met een internationale afzetmarkt groeit hard. Denk maar aan al die logistieke ondernemingen die de afgelopen jaren in Midden- en Noord-Limburg zijn neergestreken."

Focus is de sleutel tot succes

Juist die specialisatie zorgt voor de groei van Flexibility Limburg. Recruiters die kiezen voor een niche hebben de toekomst, denkt Anouk. "Wij geloven dat focus de sleutel is tot succes op de arbeidsmarkt. Omdat wij ons richten op een compacte markt voegen wij écht toegevoegde waarde toe. We hoeven niet voor iedere vacature aan een hele nieuwe zoektocht te beginnen. We hebben vaak al meteen een geschikte kandidaat op het oog. Dat kan alleen als je de markt door en door kent."

Op zoek naar verdieping

Alle teamleden van Flexibility Limburg in Roermond hebben een verleden bij een landelijke uitzendorganisatie. "Samen als team hebben wij inderdaad meer dan 50 jaar ervaring, dus we beheersen het vak en weten hoe we een succesvolle match tot stand brengen. De reden dat we bij Flexibility Limburg zijn gaan werken, is omdat we verdieping zochten en meer ruimte om zelf beslissingen te nemen en lokaal te ondernemen. Dat geldt trouwens voor alle collega's bij Flexibility Limburg, ook in de vestiging op Maastricht-Airport. We hebben allemaal bewust de keuze voor verdieping en meer ondernemerschap gemaakt."

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by