Interview Gladys van den Munckhof, Gladys Events

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2021Dat je van tegenslagen sterker wordt, daar kan wedding- en eventplanner Gladys van den Munckhof over meepraten. En ondanks die tegenslagen rolde ze iedere keer weer opnieuw de eventbranche in. De coronacrisis en de beperkende mogelijkheden houden haar zeker niet tegen. "Je moet nu voorbereiden op de momenten dat het weer mag!"

 

Net als veel andere eventplanners heeft Gladys het organiseren van evenementen in de praktijk geleerd. Gewoon door te doen en door haar gevoel te volgen. Haar eerste kennismaking met de branche was via de golfclub die zij samen met haar man runde. "Ik was verantwoordelijk voor de horeca en wilde ook graag mensen van buiten de golfclub kennis laten maken met het clubhuis en de gerechten van onze topkok. Ik ging thema-avonden organiseren waar op een gegeven moment ook leden van andere golfclubs op afkwamen."

Golfevents voor het goede doel

Ook toen er in 2004 bij Gladys baarmoederhalskanker werd geconstateerd, bleef ze bij de evenementen. "Ik wilde uiteindelijk nog zwanger worden waardoor voor mijn behandeling bij dokter Massuger in het Radboudumc terechtkwam. Hij vroeg aan mij of ik namens zijn stichting Ruby and Rose aandacht wilde genereren en geld wilde inzamelen voor de behandeling van gynaecologische kanker. Ik besloot een groot golfevent te organiseren waarbij bedrijven een plek in een flight konden kopen en een dag lang met een BN'er mochten golfen. Toen de verkoop van de flights begon te lopen, had ik echter nog geen BN'ers aan boord. Via Anouk Smulders, die mij introduceerde bij de hoofdredacteur van Talkies Magazine, ging het balletje uiteindelijk rollen en kreeg ik steeds meer telefoonnummers. De eerste editie van het Ruby and Rose Golfevent was uiteindelijk een groot succes. Het werd een jaarlijks terugkerend event, met 's avonds optredens met bekende artiesten zoals Edsilia Rombley. Daarna ben ik ook andere events gaan organiseren zoals rally's, modeshows en diners voor Kerst en Pasen. Er kwamen zelfs wachtlijsten voor de events. Daarnaast werd ik gevraagd voor andere mooie presentatieklussen zoals de Venrayse Ondernemers Prijzen en de verkiezing Zakenvrouw Noord-Limburg."

Gladys Events

Toen haar man in 2015 omkwam bij een tragisch auto-ongeluk, kwamen de events op een laag pitje te staan. "Mijn zoon Levi was zeven en ik besloot voor hem thuis te blijven. Na een half jaar merkte ik dat het goed ging met hem en wilde ik weer aan de slag. De golfbaan was met de onregelmatige uren geen optie. Ik zag een vacature bij Koonings The Wedding Palace in Deurne, waar ik begon bij de receptie. Dat was in het begin overigens niet makkelijk voor Levi, hij moest daar echt zijn draai in vinden. Daarna kwam ik op de marketingafdeling terecht en werd ik medeverantwoordelijk voor events. Uiteindelijk heb ik ook op de werkvloer gestaan en verscheen ik samen met Fred van Leer in het televisie-programma Say Yes To The Dress Benelux. Op een gegeven moment werd ik door diverse stellen benaderd met de vraag of ik hun weddingplanner wilde worden. Uiteindelijk besloot ik om het in 2019 officieel te maken en schreef ik me in bij de KVK. De volgende dag werd ik al meteen benaderd door de directeur van Personato. Hij zocht een onafhankelijke partij die voor hem een serie seminars voor (oud)klanten en potenti?le opdrachtgevers kon organiseren. Ondertussen liepen ook de bruiloften door. Ik ben enorm vereerd dat ik zelfs het vertrouwen heb gekregen van de YouTubers Dylan Haegens en Marit Brugman om hun bruiloft te organiseren. Helaas is deze bruiloft vanwege de coronacrisis al tweemaal verzet, maar ik blijf me voor hen inzetten en hoop dat ik voor hen in 2022 alsnog een mooi feest kan neerzetten."

Benefietgala

Voordat de coronapandemie begon, vond er in januari 2020 nog een ALS-benefietgala van Gladys plaats. "Mijn moeder leed aan deze ziekte en ik wilde een mooi eerbetoon voor haar neerzetten. Ik huurde de schouwburg af en liet de grote zaal van top tot teen stylen in oranje, de kleur van ALS Nederland. Met Paul Franssen, de schouwburgdirecteur, had ik afgesproken dat ik de zaal tot de volle 650 personen zou vullen. Als dat niet zou lukken, dan mocht ik tot drie weken voor het event de zaal annuleren. Opnieuw ging ik op zoek naar BN'ers en via Koonings kwam ik in contact met de dames van OG3NE, die toevallig ambassadeur van ALS Nederland zijn. Na een beetje stalken deden zij uiteindelijk belangeloos mee en ging opnieuw het balletje rollen. Onder andere Vincent de Vries, de schrijver van de biografie van Fernando Ricksen, en de directeur van ALS Nederland sloten aan. Via Facebook kreeg ik steeds meer respons en uiteindelijk verkocht ik alle plekken. Het resultaat was een avondvullend programma met Anouk Smulders als co-presentatrice en een livestreamverbinding met mijn moeder. We haalden 50.000 euro op voor ALS Nederland. Enkele dagen later overleed mijn moeder."

Nieuwe kansen

Na dit succesvolle benefietevent werd ook de agenda van Gladys leger en leger. Toch besloot ze heel bewust om haar eigen bedrijf aan te houden. "Dingen lopen helaas niet zoals je wil, maar ik heb geleerd dat er altijd iets of iemand op je pad komt die jou kan helpen. Zo kwam ik via styliste Lonneke Nooteboom (Shoeby) in contact met weddingplanner Inge van Trouwen Italië. Sinds augustus 2021 maak ik als zzp'er onderdeel uit van het team en heb ik voor 2022 al enkele bruiloften in mijn agenda staan. Ook met Van der Valk Internatio-nal ben ik een samenwerking aangegaan als zelfstandig weddingplanner. In 2022 gaan bruiloften echt booming worden en van locaties wordt steeds vaker verwacht dat zij advies bieden en de bruiloft (mee) organiseren. Ook wat betreft andere activiteiten kijk ik voortdurend om me heen of ik nieuwe kansen en mogelijkheden zie. Mensen hebben echt de behoefte om samen te komen, dus is het zaak om nu voor te bereiden op het moment dat het weer mag. Zo was ik begin december op bezoek bij een groeve in Valkenburg, een prachtig evenementencomplex. Ik zie dan al meteen voor me hoe ik die locatie kan inzetten als locatie voor huwelijksaanzoeken of brunches met lange tafels, kandelaren en een champagnebar. Dat zet ik dan ook meteen op Instagram om potentiële opdrachtgevers en mijn volgers te enthousiasmeren."

Volg je gevoel

Ondanks de tegenslagen blijft Gladys dus in haar geliefde evenementenvak opereren. Inmiddels heeft ze haar baan bij Koonings ingeruild voor een functie als eventmanager bij Nidum in Grave. "Een hele belangrijke les die ik heb geleerd, is dat ik mijn gevoel moet volgen. Dat geldt voor de mensen die op mijn pad komen en de opdrachten die ik aanneem. Als mijn gevoel zegt dat het niet klopt, dat doe ik het niet. Natuurlijk ben ik ook een paar keer op mijn bek gegaan. In een van mijn eerste opdrachten voor een evenement stak ik heel veel tijd en energie, terwijl een handtekening op papier steeds maar uitbleef. De betreffende opdrachtgever gaf aan na zijn vakantie wel te tekenen, maar bleek toen ineens ergens anders te werken. Daar word je een stuk zakelijker van. Als ik nu een samenwerking aanga, kijk ik heel kritisch naar het verdienmodel en zorg ik dat er afspraken op papier staan. Maar als dat eenmaal rond is, dan haal ik ook echt alles uit de kast om er een mooi event van te maken."

Om zo'n mooi event neer te kunnen zetten, verzamelt Gladys het liefst een team om zich heen. Die focus is volgens haar belangrijk. "In het begin deed ik alles zelf en stelde ik de dingen waar ik zelf niet goed in was uit. Nu zorg ik dat ik de juiste mensen om me heen heb die de dingen oppakken waar zij in uitblinken. Ik ben bijvoorbeeld helemaal niet goed in het updaten van mijn website, dus dat besteed ik graag uit!"

Kijk naar je mogelijkheden

Aan eventplanners die voor de zoveelste keer hun events moeten omgooien, geeft Gladys als tip mee om te kijken naar wat je hebt. "Dat deed ik zelf ook bij elke tegenslag. Uiteindelijk is er altijd een lichtpuntje. Toen ik kanker had, was dokter Massuger er voor mij en genas ik uiteindelijk. Toen mijn man overleed, was mijn zoon Levi de belangrijkste reden om door te gaan. En ook al is het regelen, het verbinden en het organiseren het allerliefste wat ik doe; mijn uiteindelijke doel was en is om Levi later terug te laten kijken op een mooie jeugd, ondanks het gat dat het overlijden van zijn vader heeft geslagen. Als ik nu zie wat voor lieve, sociale en verstandige jongen het is, weet ik dat ik het goed heb gedaan. Daar kan geen enkel evenement aan tippen."

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by