Brasserie Basiliek, Venlo: Ik sta elke dag zelf op de werkvloer

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2022

Midden in het centrum van Venlo vind je in de sfeervolle Jodenstraat Brasserie Basiliek. Zowel eigenaresse Chantal van Hoorn, de inrichting als de naam zijn echt Venloos.


Chantal van Hoorn zit al vanaf haar achttiende in de horeca en heeft haar hart verpand aan deze branche. In juli 2019 startte de geboren en getogen Venlose een brasserie. "Basiliek is een typisch Venlose horecazaak", vertelt Chantal. "De naam verwijst naar de nabijgelegen Sint Martinuskerk, die in 2019 de status van basiliek kreeg." Ook in het warme, sfeervolle interieur komen Venlose elementen terug, zoals de fotowand met Vastelaovendartiesten. "Ik draag Vastelaovend een zeer warm hart toe. Omdat het feest in 2020 niet doorging, heb ik deze fotowand gemaakt. De wand breidt zich steeds verder uit."

Wie Basiliek bezoekt, loopt grote kans om door Chantal zelf bediend te worden. "Ik sta elke dag op de werkvloer. Dat verwachten de gasten van een brasserie. Het leuke is dat je al snel gasten herkent en precies weet wat ze willen eten en drinken. Bovendien werkt mijn enthousiasme aanstekelijk. Ook mijn collega's in de keuken en in de bediening hebben een groot hart voor de zaak. Ten slotte is mijn partner die achter mij staat heel belangrijk voor het succes van de brasserie."

Businesslunches en -diners

Sfeer en beleving is belangrijk in de horeca. Ook in Basiliek kijken gasten hun ogen uit wanneer zij plaatsnemen en dankzij de open keuken precies kunnen zien hoe de gerechten worden klaargemaakt. "Op onze kaart staan diverse smakelijke klassiekers die mooi worden opgemaakt en bovendien worden bereid met eerlijke en verse producten. Het twaalf-uurtje, maar ook de toast met gerookte zalm en zelfgetikte bearnaisesaus zijn erg populair als zakenlunch. Voor het diner kunnen particuliere en zakelijke gasten kiezen uit diverse gerechten; een Basiliek Plank met vis of vlees, tournedos, entrecote, of een zelfgekozen kreeft uit het homarium dat in de zaal staat opgesteld. De drankenkaart is uitgebreid en op de tap zitten diverse kloosterbieren."

Exclusieve ruimte

Voor een business lunch of -diner kun je plaatsnemen in de brasserie zelf, maar ook op het terras, in de serre, in de binnentuin of in de aparte tapasbar. Van deze ruimtes kun je exclusief gebruik maken. De tapasbar is sfeervol ingericht met diverse oude posters van drankmerken en heeft bovendien een eigen bar. "De tapasbar is een ideale plek voor een zakenborrel. We kunnen van alles serveren, van bitterballen tot een compleet walking diner."

Op dit moment is Brasserie Basiliek geopend op woensdag tot en met zondag. "Uiteindelijk gaan we doorgroeien naar zeven dagen per week. Voor besloten partijen is er in overleg sowieso al veel mogelijk. Ik nodig iedereen van harte uit om een keer te komen kijken en proeven!"

www.brasseriebasiliek.nl

 

delen:

Noord Limburg Business nr 1 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by