ProfCore: Wij zijn toonaangevend in outsourcing en detachering

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2022Frank Niessen wil over één ding duidelijk zijn. "ProfCore is een specialist in outsourcing en detachering. Dat laatste wordt wel eens verward met uitzenden. Onze ruim 550 medewerkers zijn vrijwel allemaal bij ons in vaste dienst. Zo bieden wij ze niet alleen inkomenszekerheid, we investeren ook via een langetermijnstrategie in hun opleiding en ontwikkeling."

Tekst: Hans Eberson Fotografie: Joost Franken
 

ProfCore is al meer dan 35 jaar toonaangevend als personele dienstverlener voor de procesindustrie en logistiek. De oorsprong van het bedrijf ligt in Geleen, niet verwonderlijk want de eerste klant was afkomstig van het Chemelot terrein. Giel Braun sr, eigenaar van familiebedrijf Koobra Invest, nam het bedrijf ProfCore in 2006 over. De eigenaar geloofde in het concept van ProfCore: medewerkers die je via een vast contract voor langere tijd aan je bindt. Dan heeft het namelijk zin om te investeren in hun persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Dan krijg je ook klanten die bereid zijn om langjarige contracten af te sluiten. Die klanten zijn actief in de procesindustrie (maak, food, feed, chemie) en logistiek. Gedurende de jaren breidde ProfCore het werkgebied uit en ging het verder de provincie in, dat werkte. En nog steeds gaat ProfCore nieuwe samenwerkingen aan. Naast vestigingen in Geleen heeft ProfCore een vestiging in Weert en Venlo. Frank Niessen is er Operationeel Manager.

Outsourcing en detachering

ProfCore houdt zich uitsluitend bezig met outsourcing en detachering. Frank Niessen: "Bij outsourcing nemen we complete processen bij de klant over, denk aan logistieke of productieprocessen, zoals bijvoorbeeld een verpakkingsafdeling. Wel noodzakelijke werkzaamheden, maar geen corebusiness voor de klant. Zo voert ProfCore voor SABIC in Geleen zelfstandig en in eigen beheer de volledige logistieke activiteiten uit in het warehouse. Inclusief de volledige opbouw, implementatie en bemanning van de opzaklijnen én de op- en overslag van bulkgoederen. Dagelijks werken hier zo'n 65 man. In deze samenwerking investeren we zelfs in een nieuwe productielijn. Tevens is in het contract het onderhoud aan machines opgenomen en dat wordt dan weer uitgevoerd door een zusterbedrijf. Het spreekt vanzelf dat je het dan over langjarige contracten hebt."

Detachering is een heel ander verhaal, aldus Frank. "Continuïteit en flexibiliteit zijn cruciale factoren in de procesindustrie. De productie moet altijd doorgaan en kunnen meebewegen met de vraag van de markt. Daarvoor detacheren wij mensen. Het gaat daarbij meestal om een of meerdere processpecialisten die voor korte of langere tijd bij een opdrachtgever gaan werken. Omdat ze ervaren zijn, hebben ze minder inwerktijd nodig. Ze worden bijvoorbeeld ingeschakeld om productiepieken op te vangen of om langdurig zieken te vervangen. Soms zijn de opdrachten heel specifiek, denk aan HR-vraagstukken gericht op instroom. Met de detachering van onze processpecialisten geven wij een passend antwoord op capaciteits-, flexibiliteits- én opleidingsvraagstukken."

Aandacht

Iemand vast in dienst nemen levert een andere verantwoordelijkheid op. "Onze mensen zijn specialisten, die breed inzetbaar zijn in meerdere bedrijven en bedrijfstakken. Daarvoor zijn ze opgeleid. Binnen ProfCore zijn onze medewerkers ons kapitaal. Daarom besteden we er veel aandacht aan, want aandacht en zorg zijn cruciaal. Onze projectmanagers staan wekelijks in nauw contact met onze mensen. Gewoon vragen hoe het gaat, controleren hoe iemand in zijn vel zit, of er ergens problemen zijn, ook in privé-situaties. Waar we kunnen helpen, zullen we dat doen.

Familie is voor ons belangrijk. Als de personeelsvereniging een activiteit organiseert, wordt het hele gezin van een medewerker uitgenodigd. Ook houdt de projectmanager in samenwerking met mensen van HR de ontwikkeling van onze mensen in de gaten. Hoe presteert iemand, is hij of zij toe aan een volgende stap? Zo zetten wij de mens altijd centraal, een waarde die ik meegekregen heb toen ik binnenstapte bij ProfCore en tot op de dag van vandaag nog steeds zo voel en uitdraag."

Arbeidsmarkt

We hebben momenteel te maken met een totaal overspannen arbeidsmarkt, technische mensen zijn schaars. Dat lijkt zich slecht te verhouden met de groei-ambitie van ProfCore. "Onze recruiters zijn er dagelijks mee bezig en tot nu toe gaat het goed, onze groeiambitie blijft overeind. Dat heeft er ook mee te maken dat Nederland veel mensen telt die met minimale zekerheden en perspectief voor uitzenders werken. Als werkgever bieden we betere condities en arbeidsvoorwaarden, zekerheid en ontwikkelingskansen. En ook onervaren mensen kunnen bij ons aan de slag, ze doen al werkend ervaring op, volgen desgewenst opleidingen en ontwikkelen zich zo tot specialisten. Er is dus nog een wereld te winnen." Frank Niessen wijst op nog een traject waardoor nieuwe mensen zich aanmelden. "Via onze vaste medewerkers. Die praten met anderen over hun positieve ervaringen en zo groeien wij. Zij zijn onze ambassadeurs."

Visie

Alles binnen ProfCore is gericht op de lange termijn en op de waarde van goede relaties. "Kijk naar onze opdrachtgevers, we zijn voor sommige bedrijven al tientallen jaren hun vaste aanspreekpunt voor specialistische personele diensten. We hebben hun vertrouwen verdiend. Wat voor onze opdrachtgevers geldt, geldt ook voor medewerkers, sommigen zijn al tientallen jaren in dienst. We hebben onze naam als betrouwbare partner altijd zorgvuldig opgebouwd en gekoesterd. In onze strategie hanteren wij drie pijlers: value 4 people (meest tevreden medewerkers), winning with customers (overtreffen van verwachtingen) en making the future work (veranderingen voorblijven). Dat is de kern van onze organisatie, daar zijn we dagelijks mee bezig." En business unit noord? Frank Niessen lacht: "Ik wil ervoor zorgen dat we de mooiste en grootste business unit van ProfCore worden. De potentie is er, we zitten midden in een mooie groeiregio, dus dat komt goed."

www.profcore.nl

 

delen:

Noord Limburg Business nr 1 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by