Venlo in Business exposant Veilig in Venlo: Programmeerbare als-danacties

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2022

Weinig producten ontwikkelen zich in zo'n hoog tempo als beveiligingscamera's. Ze bewijzen hun nut in een groeiend aantal toepassingsgebieden en volgens Veilig in Venlo, specialist in deze materie, versterken de ingebouwde intelligentie en het juiste gebruik hiervan de preventieve of juist de reactieve werking. Juist op dat vlak biedt het specialistische beveiligingsbedrijf een belangrijke toegevoegde waarde.

Tekst: Aart van der Haagen Fotografie: Cult Content Creators


Camera's ophangen kan elke installateur, maar de intelligente technologie erachter optimaal afstemmen op de behoeften van de klant vormt een discipline die specifieke kennis en ervaring vergt. "Reden voor ons om daarop de focus te leggen, zowel in de particuliere als de zakelijke markt", verklaart Boy van Minderhout, eigenaar en oprichter van Veilig in Venlo. "Inmiddels mogen we ons Gold Partner noemen van Hikvision, wereldwijd marktleider in geavanceerde camerasystemen. Vanuit die status mogen we exclusief producten leveren vanuit de meest hoogwaardige serie, met vijf jaar garantie voor de eindgebruiker. Bovendien zitten we heel dicht bij het vuur als het gaat om snelle ordersupport en het beantwoord krijgen van complexe vraagstukken bij grote projecten. In de basis houdt iedere camera toezicht, maar er is onvoorstelbaar veel mogelijk wanneer hij deel uitmaakt van een compleet netwerk en je de slimme software optimaal inricht voor de gewenste toepassing. Standaard zit er bij Hikvision al een systeem in dat - indien je het activeert - mensen en voertuigen onderscheidt en gezichten detecteert. Het leent zich ook prima voor kentekenregistratie bij een slagboom, poort of deur en voor toegangscontrole aan de hand van gezichts-herkenning, zowel aan de buitenzijde van een gebouw als inpandig, bijvoorbeeld tussen twee hallen."

Flitslicht en gesproken bericht

Beschouw een 'slimme camera' als een tool om doelgericht op situaties te reageren. Van Minderhout: "Je kunt allerlei 'als-dancties' programmeren, bijvoorbeeld dat een camera in een machinehal automatisch alarm slaat bij fouten in het productieproces. De laatste generatie van Hikvision is zelfs leverbaar met een stroboscooplamp en een kleine luidspreker. Wanneer iemand zich buiten de openingsuren binnen de omheining bevindt, attendeert flitslicht en een gesproken bericht hem erop dat hij opgemerkt wordt. Je kunt overigens ook, voor normale omstandigheden, een welkomstboodschap inspreken. Het is zelfs mogelijk om via de gratis Hik-Connect-app door de camera te praten. Tot de standaardvoorzieningen van Hikvision behoren trouwens instelbare pushmeldingen of waarschuwingen via e-mail bij onverhoopte activiteit." Deze technologie stelt Veilig in Venlo in staat om maatwerk te leveren in camerabeveiliging, rekening houdend met alle denkbare condities, waaronder uiteraard waarborging van privacy. "Juist daarom hechten we er waarde aan om altijd eerst vrijblijvend een afspraak bij een potentiële klant te maken en ter plaatse de situatie in kaart te brengen, waarna we een transparante offerte zullen uitbrengen. Welk systeem het ook wordt, Hikvision garandeert topkwaliteit in hardware. Wij zorgen voor advies, montage en service op bijpassend professioneel niveau."

www.beveiligingvenlo.nl
 

delen:

Noord Limburg Business nr 1 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by