Venlo in Business exposant Grow4Flow: Zakelijke en persoonlijke groei voor een succesvol bedrijf

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2022

Fotografie: Paul Poels

Waar de ene ondernemer uitdagingen ervaart met diens propositie en marketing, hanteert de ander vanuit onzekerheid of onwetendheid een te laag tarief. Laury Traksel van Grow4Flow ontwikkelde een efficiënt en overzichtelijk businessprogramma, waarmee ondernemers op zakelijk en persoonlijk vlak groeien, met meer omzet, klanten en vrije tijd als resultaat.

Laury Traksel heeft gedurende haar carrière al heel wat ondernemers geadviseerd. Met haar bedrijf Grow4Flow biedt zij een unieke combinatie van persoonlijk- en zakelijk advies. Zakelijke issues hebben namelijk vaak effect op je privéleven en vice versa. "Veel ondernemers werken bijvoorbeeld met een vast uurtarief. Als gevolg daarvan ben je vooral bezig met genoeg uren maken, facturen sturen en dat heeft zijn weerslag op je werk-privébalans. Beter is het om de focus te leggen op de waarde en het resultaat wat je aan je klanten biedt. Geef je bijvoorbeeld groepstrainingen? Reken dan in plaats van een uurtarief een bedrag per deelnemer. Op die manier kun je de tijd en kennis die je hebt gestoken in het ontwikkelen van je training of programma, steeds opnieuw vermarkten." Een logisch gevolg is dat je daarmee dus veel meer kan verdienen met minder hard werken.

Wat Laury ook vaak ziet, is dat ondernemers goede financiële resultaten behalen, maar te weinig focus hebben. Ze houden te veel 'ballen in de lucht', wat resulteert in stress. "Daarnaast is het ondernemerschap toch soms eenzaam en in je omgeving zijn vaak geen mensen met wie je jouw persoonlijke uitdagingen wilt bespreken. Kortom, ondernemers hebben vaak behoefte aan een sparringpartner om inzicht te krijgen in welke keuzes en stappen ze het beste kunnen zetten."

Business programma

Om ondernemers met hun groei verder te helpen, ontwikkelde Laury Traksel een uitgebreid programma met twaalf stappen gericht op de doelstellingen en behoeften van de ondernemer. Een traject duurt zes tot twaalf maanden en is opgedeeld in tweewekelijkse sparringsessies bij haar op kantoor in Venlo of via Zoom. "Daar zitten hele praktische aspecten bij zoals waardepropositie, time management, marketing, sales en een communicatie- en actieplan. Maar een hele belangrijke stap die daar nog voor zit, is het achterhalen van je 'mindset' en je unieke zelf. Iedereen heeft last van blinde vlekken en handelt volgens bepaalde pa-tronen. Die blinde vlekken en patronen kunnen jouw zakelijke- en persoonlijke groei belemmeren. Met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) leg ik bloot dat onze gedachten, gedrag en handelen wordt bepaald door onze voorgeprogrammeerde ideeën, overtuigingen en onbewuste reacties. NLP helpt ondernemers belemmeringen te transformeren, zodat ze niet langer in de weg staan om hun verlangens en doelen te realiseren." Iemand die het totale programma volgde, gaf aan: "Voorheen dacht ik: als ik gerichte keuzes maak sluit ik potentiële klanten uit en laat ik omzet liggen. Nu heb ik ontdekt dat het tegenovergestelde waar is; ik kan nu meer verdienen met minder moeite door specialisatie en ander verdienmodel. Daarnaast ervaar ik nu meer plezier, rust, stabiliteit en heb ik goed zicht op mijn eigen goud."

Mastermind groep

Naast één-op-één trajecten biedt Laury sinds maart trainingen in groepsverband. "Het grote voordeel is dat je van elkaars verhalen en ervaringen leert. Door de groepsdynamiek en de successen die anderen boeken, raak je vanzelf gemotiveerd om aan de slag te gaan. Daarnaast organiseer ik dit jaar periodieke bijeenkomsten voor mijn klanten zodat ze onderling kunnen netwerken." Zelf geniet Laury van elk traject dat ze begeleidt. "Ik zie mensen opbloeien en genieten van hun werk en hun leven. Dat gun ik elke ondernemer!"

Benieuwd hoe Laury jou verder kan helpen met de groei van jouw onderneming? Kijk voor meer informatie op www.grow4flow.nl.

 

delen:

Noord Limburg Business nr 1 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by