De Stijl Van: Charles Simons, Gilde-BT Groep

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2022

Charles in een van zijn casuel chique outfits.

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Charles Simons van Gilde-BT Groep aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Charles Simons is directeur van Gilde-BT Groep uit Venlo. Als ondernemer besteedt hij onder andere veel aandacht aan zijn kleding en voorkomen. "Toen ik op mijn 25e begon, wilde ik me met het dragen van een compleet kostuum ouder voordoen dan ik was. Tegenwoordig ligt mijn persoonlijke voorkeur bij casual chique; een net overhemd of een coltrui in combinatie met een mooie spijkerbroek en een net jasje." Wel stemt Charles zijn kleding altijd af op de klant. "Als aanbieder van opleidingen en opleidingssoftware kom ik bij veel verschillende branches over de vloer. Wanneer ik een afspraak bij een overheidsinstelling heb, draag ik donkere kleding om mezelf wat beter te kunnen distingeren. Ga ik bij een hip ICT-bedrijf in Amsterdam op bezoek, dan draag ik een jeans of ripped jeans en sneakers. In sommige gevallen stem ik zelfs mijn horloge af op mijn outfit. Het totaalplaatje moet kloppen."

Samen met Fashion Guide Paul Kuppens van Jansen-Noy heeft Charles zijn kledingstijl onder de loep genomen. Omdat de zakelijke afspraken en aangelegenheden van Charles qua kleding variëren van casual chique tot strak in pak, heeft Paul een capsulecollectie samengesteld op basis van de kleuren beige en blauw. "Deze kleuren passen goed bij de huid, haarkleur en oogkleur van Charles. Omdat je alle stukken met elkaar kunt combineren, kun je bovendien snel van outfit wisselen. Je hebt dus meerdere combinatiemogelijkheden."

 

Outfit 1: Strak in donkerblauw

De eerste outfit bestaat uit een donkerblauw pak, een donkerblauwe blouse en een stropdas met een beige-blauw patroon. Eronder draagt Charles lichtbruine schoenen met een gesp. Charles: "Omdat ik zelf altijd wat meer voor standaard kleding kies, wilde ik graag een donkere tint proberen. Deze kleur vind ik glamoureus. Het pak zou ik bij een officiële aangelegenheid dragen. De blouse is bovendien gemaakt van een luchtige stof. Dat is heel prettig, aangezien een blouse in de zomer vaak al snel te warm is."
Outfit 2: Lichte zomerkleuren

Bij de tweede outfit staan lichte, zomerse kleuren centraal. Charles draagt een witte chino met daarop een lichtblauwe blouse, gecombineerd met een beige jasje en groen-beige loafers. "Een frisse, zomerse combinatie, bijzonder stijlvol", knikt Charles tevreden.
Outfit 3: Casual chique

De derde outfit laat zich omschrijven als casual chique. Onder het blauw-wit geruite jasje draagt Charles een witte polo. De kleur blauw komt terug in de spijkerbroek en de loafers. Charles: "Dit is een ideale outfit voor een vrijdagmiddagborrel, een interne meeting of een diner. Leuk detail; de kleur blauw gradeert van licht naar donker."

Charles is zeer tevreden over de samenstelling van de outfits. "Ik heb zelf nogal een uitgesproken mening, maar een specialist zoals Paul verstaat zijn vak en dan laat ik me graag overtuigen. Ik vond het erg leuk om aan deze rubriek mee te werken. Op basis van de gekozen kledingstukken is mijn kennis wat betreft het maken van slimme kledingcombinaties zeker verbreed."

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by