Zakelijk sporten bij het indoor Padelcentrum in Venray

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2022


 

Per juni 2022 is Noord-Limburg een indoor Padelcentrum rijker. In de voormalige tennishal aan het Vlakwater in Venray zijn twee van de vier tennisbanen omgebouwd tot drie padelbanen en vier pickleballbanen.


Padel is de snelst groeiende racketsport in Nederland. Het lijkt op een mix van tennis en squash, is heel eenvoudig te leren en te spelen, is dynamisch en heeft een hoge funfactor. Dit komt vooral door de eenvoud, want in tegenstelling tot sporten als tennis en golf heb je de basis relatief snel onder de knie.

Pickleball is de snelst groeiende racketsport in de Verenigde Staten (momenteel 6 miljoen actieve spelers). Het spel lijkt op tennis of padel, maar er zijn toch een paar grote verschillen. Zo heeft padel een grote glazen muur om het speelveld. De bal waar pickleball mee wordt gespeeld is van plastic, heeft grote gaten en is niet gevuld. Hierdoor vertraagt het balletje en gaat het ongeveer drie keer langzamer dan een tennisbal. Dat maakt het spel laagdrempelig en is het in een paar uurtjes te leren. Een potje pickleball gaat bovendien snel en kan met vier personen worden gespeeld.

Zakelijke events

Wie kennis wil maken met padel en pickleball kan vanaf nu terecht bij het indoor Padelcentrum in Venray. Diverse bedrijven hebben inmiddels voor overdag of in het weekend een baanhuurovereenkomst afgesloten, zodat hun medewerkers een- of tweemaal per week kunnen spelen in de indoorhal. Het spelen van padel en pickleball kan ook onderdeel uitmaken van een teambuildingsprogramma of personeelsuitje. Naast het Padelcentrum ligt het recreatiegebied Vlakwater waar men na het sporten en het douchen nog eens rustig kan wandelen of fietsen, om vervolgens de dag af te sluiten met bijvoorbeeld een barbecue. In de horeca, die in de komende maanden wordt omgedoopt tot een sportsbar, kunnen feesten tot 75 personen worden georganiseerd.

Interesse in een mooie sportactiviteit voor jong en oud of een zakelijk sportevent? Neem contact op via info@padelcentrumnoordlimburg.nl of bel met 0478 -585418.

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by