Tandenz over vestiging op Annapark Venray: Complimenten van de cliënten

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2022Na een eerste oriënterend gesprek kreeg Leontien Hartman het Annapark in Venray niet meer uit haar hoofd gezet. Nu, tweeënhalf jaar nadat ze er haar tandartsenpraktijk heeft gevestigd, weet ze zeker dat ze de juiste keuze maakte. "We werken hier prachtig in het groen en ontvangen veel complimenten van de cliënten. Een aantal van hen woont hier zelfs op het park."

Tekst: Aart van der Haagen Fotografie: Renschdael Groep


Hartman wist wat ze pertinent niet wilde, toen ze in 2018 de zoektocht opende naar een geschikte plek om de twee praktijken die ze zou overnemen onder de naam Tandenz samen te voegen. "Niet op een industrieterrein en niet in het centrum, met alle parkeerproblemen van dien. Ik zocht een mooie locatie met een dito uitstraling en dat is het Annapark in Venray ten voeten uit. Met ontwikkelingsmaatschappij Renschdael Groep voerde ik een leuk gesprek over de mogelijkheden, alleen kwamen de wensen en verwachtingen niet helemaal overeen. Mijn idee om een stuk grond te kopen en daar zelf iets te laten bouwen paste niet in het plan, dat uitging van huur. We namen afscheid met de boodschap dat ik gerust alternatieven kon bekijken. Uiteindelijk vond ik niets dat voor mij in het plaatje paste en ondertussen bleef het Annapark door mijn hoofd zingen. De rust, de uitstraling, de geschiedenis die erachter zit; het zou toch fantastisch zijn om daar mijn praktijk te vestigen?"

Indeling vrij bepalen

Noem het telepathie: een halfjaar later kreeg Leontien Hartman een telefoontje van de Renschdael Groep, die graag een tandartsenpraktijk zou verwelkomen op het Annapark. "Of ik nog eens op bezoek wilde komen. Vanuit mijn enthousiasme besloot ik het idee van grond kopen en zelf bouwen los te laten en dat leverde een ontzettend leuk gesprek op, met de focus op het Centrumgebouw uit 1968. Het is ontworpen door J.J.M. Halteren en telt verschillende ruimten. De Renschdael Groep toonde zich heel coulant door de mogelijkheid te bieden om de binnenkant helemaal te strippen en up-to-date te maken. Alleen de pilaren zouden blijven staan, wat mij alle vrijheid gaf om naar eigen inzicht de indeling te bepalen. Ik wilde de ruimte hebben om in de toekomst te kunnen groeien naar zes behandelkamers, zonder ze meteen allemaal te gaan inrichten. Verder vond ik het belangrijk om gescheiden gangen te creëren voor de cliënten en het personeel. Niet alleen om logistieke redenen, maar ook vanuit het oogpunt van hygiëne. Op beide fronten moet een tandartspraktijk voldoen aan de landelijke WIP-richtlijnen, van de Werkgroep Infectie Preventie."

Transparantie

Een andere wens vanuit Tandenz was een verregaande mate van transparantie. "Veel glas, dus. Enerzijds intern, met een doorkijkstrook tussen de behandelkamers, wat ons een goed overzicht geeft. Anderzijds naar buiten toe. Er ligt zoveel groen om ons heen, daar willen we van genieten. Regelmatig maken cliënten er complimenten over. Op mooie dagen lopen ze tussen de fluitende vogeltjes door van de parkeerplaats naar de entree. Een aantal van hen woont hier trouwens in de directe nabijheid; sommigen zelfs hiernaast in paviljoen Jozef. De nieuwbouwwijk die op het Annapark gerealiseerd is, trekt veel mensen van buiten Venray en die hebben hier natuurlijk een nieuwe tandarts nodig. Kortom, de locatie levert ons nieuwe aanwas op. Daarnaast zitten er diverse ondernemers om ons heen, waaronder een praktijk voor bijzondere tandheelkunde. Dat zorgt voor een prima kruisbestuiving."

Meteen mooie uitstraling

Als eerste zakelijk huurder op het Annapark moest Hartman haar beslissing nemen op grond van de informatie en artist's impressions die de Renschdael Groep haar presenteerde. "Best spannend, maar het pakte uiteindelijk fantastisch uit. Het Centrumgebouw kwam keurig op tijd gereed en er werd vanaf het eerste moment veel aandacht besteed aan de omgeving. Toen wij hier begin 2020 startten werd de tuin al snel netjes aangelegd, terwijl er nog veel in aanbouw was. Al dat groen gaf meteen een mooie uitstraling. Sowieso vind ik dat de Renschdael Groep actief met onze wensen heeft meegedacht. Dan praat ik over de flexibiliteit in indeling, maar ook over comfort en duurzaamheidsoplossingen. Eventuele discussiepunten werden serieus genomen en de communicatie verliep helder. Nog steeds, trouwens. Zo krijgen we tijdig bericht wanneer nieuwe huurders hier hun intrek nemen."

Uit de Randstad

Met de vestiging van Tandenz op het Annapark liet Hartman in 2020 twee tandartsenpraktijken samensmelten. "Ik kreeg de kans om ze kort na elkaar over te nemen. In 2016 begon ik in Venray met zwangerschapswaarneming voor twee dagen per week. Ik kom zelf uit de Randstad en was benieuwd of ik hier goed zou kunnen aarden. Nou, het klikt uitstekend met de mensen, mede dankzij mijn collega's, die in aanloop naar het overnametraject steeds het volste vertrouwen in mij richting de cliënten hebben uitgesproken. Als tussenstap vormde ik met de oprichter van één van de twee praktijken een maatschap, zodat ik spelenderwijs in het ondernemen kon rollen. Ik vond het heel fijn dat de tandartsen van wie ik ieders praktijk overnam hier op het Annapark nog één respectievelijk twee jaar aanbleven als vertrouwd gezicht richting de cliënten."

Geen praktijkmanager

Het ondernemerschap in Leontien Hartman komt vol tot bloei, getuige het feit dat ze het team heeft uitgebreid naar vier tandartsen. Zelf blijft ze volop meedraaien, al komen er ook taken als administratie en personeelszaken bij kijken. "Bewust kies ik ervoor om geen praktijkmanager aan te stellen, want ik blijf liever weg van een laagjesstructuur. Nu voel ik de onderlinge gelijkheid, al maak ik aan het eind van de rit wel de keuzes." Met een glimlach: "Ik wil graag meedoen aan de grappen en grollen." Voor Tandenz staat duurzaamheid hoog op de agenda, in de zin van mond- en gebitsverzorging. "We kijken naar de lange termijn. Dan gaat het niet alleen over gaatjes en vullingen, maar over een totaalpakket, inclusief hygiëne. Hoe verzorg je een gebit optimaal? Zijn er oorzaken waardoor tanden of kiezen kapot gaan, zoals knarsen of klemmen? Dat maken we bespreekbaar met de cliënten en samen bepalen we de beste oplossing. Mooi om dat te kunnen doen in zo'n groene, rustgevende setting als hier. Ik ben onwijs blij met onze plek op het Annapark en voel geen behoefte meer om ergens iets te kopen. We hopen hier lang te blijven."

www.tandenz.com

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by