Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2022

Business Flitsen

Drie Noord-Limburgse horecabedrijven in de race voor Horeca Inspiratie Trofee

In Limburg zijn vijftien horecabedrijven verwikkeld in de eindstrijd om de Horeca Inspiratie Trofee 2022. Het betreft een nieuwe prijs die in het leven is geroepen om na de moeilijke jaren die achter ons liggen de innovatiekracht van de Limburgse horeca een extra impuls te geven. In Noord-Limburg zijn De Heere van Meijel in Meijel, Mr. Jigs Hotel in Venlo en Restaurant E11F in Panningen genomineerd voor deze prijs.

De uitreiking van de eerste Horeca Inspiratie Trofee vindt plaats op 10 oktober tijdens het Limburg Culinair Gala, inmiddels een vast onderdeel van BBB Maastricht, de oudste culinaire vakbeurs van Nederland. De vakjury bestaat uit ervaren mensen uit de horecabranche en enkele bekende Nederlanders, onder leiding van juryvoorzitter Wim Dupont.

In totaal 114 horecabedrijven, afkomstig uit zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg, hebben zich de afgelopen gemeld om voor de prijs in aanmerking te komen. Daaruit zijn vijftien finalisten gekozen door Les Amis GastrEUnomiques (LAG), een netwerkclub bestaande uit ondernemers in de Limburgse en Euregionale gastvrijheidsbranche. De namen van deze bedrijven en die van hun eigenaren - zijn eind augustus bekendgemaakt. Dat gebeurde vlak voor de opening van het Preuvenemint, het oudste en bekendste meerdaagse culinaire evenement van Nederland, dat tot en met zondag wordt gehouden op het Vrijthof in Maastricht.

Oordeel publiek

De vijftien finalisten werden eind augustus bezocht door leden van het organisa-tiecomit?. Vanaf eind augustus mag het grote publiek dit aantal via een stemronde terugbrengen tot vijf. Deze laatste overgebleven kandidaten worden op maandag 10 oktober beoordeeld door een vakjury. De winnaar wordt tijdens het Limburgs Culinair Gala in het zonnetje gezet.

De Horeca Inspiratie Trofee (HIT) is een initiatief van de Hospitality Synergy Group, het overkoepelende bedrijf van ondernemer Charles van Goch (bekend van onder andere horeca-uitzendbureau Mise en Place), en een aantal andere prominente spelers in de Limburgse gastvrijheidsbranche.

Kijk voor meer informatie op lesamisgastreunomiques.eu.

Huisstijl Lodewijk van der Grinten Prijs wint Red Dot Design Award

De vernieuwde huisstijl van de Lodewijk van der Grinten Prijs is bekroond met een Red Dot Design Award, wereldwijd ??n van de grootste internationale designprijzen. De huisstijl, ontworpen door creatieve studio Luidspreker, ontving de Red Dot Design Awards: Brands & Communication Design 2022 in de categorie Corporate Design & Identity.

Nieuwe aanpak en nieuwe prijs

Peggy Leurs, voorzitter van de Lodewijk van der Grinten Prijs: "Met het toevoegen van de Talent Award aan de Lodewijk van der Grinten Prijs zijn we in 2021 een nieuwe weg ingeslagen. Daarbij hoorde ook een nieuwe huisstijl en Luidspreker zorgde voor een nieuwe kijk en verraste ons met onze nieuwe huisstijl. We zijn trots op het eindresultaat. Kortom: door de nieuwe, frisse huisstijl laten we zien dat we staan voor klasse en innovatie en een nieuw ingeslagen weg!"

Twee Venlose huisstijlen bekroond

Luidspreker, de Venlose studio die de huisstijl ontwierp, won naast de prijs voor de huisstijl van de Lodewijk van der Grinten Prijs eenzelfde award voor de huis-stijl voor museum van Bommel van Dam. Tom van Enckevort, mede-eigenaar van Luidspreker over de twee winnende projecten: "We zijn ontzettend blij met deze waardering voor ons werk. Als studio streven we naar herkenbaarheid, authenticiteit en impact bij het bedenken van een nieuwe huisstijl. Hierbij houden we altijd rekening met de historie, kernwaarden en visie van onze opdrachtgevers. Deze werkwijze hebben we bij zowel bij de Lodewijk van der Grinten Prijs als bij museum van Bommel van Dam toegepast. Naar wens van onze opdrachtgevers en klaarblijkelijk ook naar wens van de jury van de Red Dot Design Awards."

Over de Red Dot Design Awards

Al meer dan zestig jaar zijn de Red Dot Design Awards wereldwijd ??n van de grootste internationale prijzen op het gebied van design. Jaarlijks zijn er ongeveer 11.000 inzendingen uit 61 landen. De prijzen worden jaarlijks uitge-reikt aan bedrijven die werken aan hoogstaande designprojecten, verdeeld in Product Design, Brands & Communication Design en Design Concept. Een jury van vierentwintig internationale professionals beoordeelt alle inzendingen.

Deel je nieuws met

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor je op de website! Heb je een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

delen:

Noord-Limburg Business nr 4 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by