De Stijl Van: Frank Niessen, ProfCore

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2022


Frank in één van zijn dagelijkse kantooroutfits

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Frank Niessen van ProfCore aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen
 

Waar tien jaar geleden een pak met een stropdas nog de norm was binnen het bedrijfsleven, kiezen ondernemers en business professionals steeds vaker voor een informelere look, afgestemd op de gelegenheid. Dat geldt ook voor Frank Niessen, Operationeel Manager van ProfCore in Noord-Limburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in detachering en outsourcing in de procesindustrie en logistiek. "Ik houd erg van kleding en vind het belangrijk om mijn kleding af te stemmen op de klant en de setting van mijn bezoek. Meestal ga ik voor business casual en combineer ik een net jasje en een overhemd met een chino en nette schoenen. Ga ik bij een klant in een fabriek langs, dan kies ik eerder voor een jeans met een pull-over, een overhemd of een softshell bedrijfsjas."

Omdat Frank doorgaans voor beige, wit en blauw kiest, heeft Fashion Guide Paul Kuppens drie outfits gekozen waarin aardetinten de hoofdrol spelen. "Die passen bij deze tijd van het jaar en staan heel mooi bij de haarkleur van Frank. Door Frank een casual set, een business casual set en een business chique set te laten dragen, zie je bovendien wat kleding doet qua uitstraling." Ook heeft Paul rekening gehouden met wat Frank al in de kast heeft hangen én zijn voorkeur voor gecombineerde sets.


Outfit 1: Casual

De eerste combinatie bestaat uit een stretch overhemd met daarover een ruimvallend licht beige corduroy overshirt. Daaronder draagt Frank een aansluitende jeans en een lichtbruine lage instaplaars, een zogenoemde chelsea boot. "Een overshirt is een prima alternatief voor een jasje", geeft Paul aan. "Met de nette jeans en de schoenen is het geheel toch netjes en zeker geschikt voor een wat informelere, zakelijk afspraak. De schoenen zijn afgestemd op de kleur van de jas, dat zorgt voor balans." "Dit zou ik zowel zakelijk als privé kunnen dragen", knikt Frank tevreden.

 

Outfit 2: Business casual

De tweede outfit gaat wat meer richting business casual en sluit qua type kledingstukken aan bij wat Frank normaal gesproken draagt. Ook hier staan de aardetinten centraal. De bruine colbert van stretchstof combineert mooi met het donkerbruine overhemd en de beige-grijze chino van velours. De kleur van de colbert matcht met de donkerbruine riem en de donkerbruine schoenen. Paul: "Bij deze outfit hebben we nog even overwogen om een stropdas toe te voegen, maar dat past niet bij Frank. Je moet qua kledingstukken vooral bij jezelf blijven." Frank is erg te spreken over de schoenen en de bruintinten van de kleding. "Dit had ik inderdaad zelf niet zo snel gekozen, maar het staat me heel goed."


Outfit 3: Van business casual naar business chique

De kledingstukken van de derde outfit zijn schaars in de kledingkast van Frank: een grijs kostuum met een terracotta-kleurige coltrui. De schoenen met gesp zijn uitgevoerd in een donkerpaarse tint. Paul: "Dit is een zakelijke outfit, maar de coltrui maakt het net iets minder formeel. Wil je deze outfit qua uitstraling nog wat verder richting business casual laten gaan, dan kun je een wat sportievere schoen dragen." Frank is ook over deze outfit zeer te spreken. "Heel mooi. Dit zou ik wederom zelf niet kiezen, maar zo aantrekken voor een klantbezoek. Ik heb sowieso erg genoten van de zeer vlotte passessie. De Fashion Guides stellen je op je gemak en ook de fotoshoot zelf verliep heel relaxed."

 

Een extra tip

Tijdens de fotoshoot komt het gesprek op miskopen. Fashion Guide Paul Kuppens heeft een prima advies om dit te voorkomen. "Elk kledingstuk moet voor jou een bepaalde waarde hebben. Vraag jezelf daarom bij elk kledingstuk af of je het de volgende dag meteen wil aantrekken. Kijk ook goed of het kledingstuk past bij je garderobe."
 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by