RHM Benchmark Installatiebranche: Veel onzekerheden, maar wel goede vooruitzichten

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2022Jaarlijks publiceert RHM een benchmark over de installatietechniek. Hoewel de cijfers in 2021 nog positief waren, heeft de branche te kampen met de nodige crises en onzekerheden. Gelukkig zijn de vooruitzichten volgens adviseur Stefan van Maasakkers nog altijd gunstig.

Crises en onzekerheid

"Tegen onze verwachtingen in waren de resultaten in de installatiebranche in 2021 voor het zevende jaar op rij gestegen", vertelt Stefan. "Het resultaat per montage-uur bedroeg in 2021 12,50, een stijging van 12% ten opzichte van 2020." Maar toch verwacht Stefan dat de installatiebranche de impact van de huidige crises dit jaar echt gaat merken. "Het gemiddelde rendement zal als gevolg van de stijgende kostprijs met 10 tot 20% gaan dalen."

Ga met je bedrijf aan de slag

De effecten van materiaal- en personeelstekorten zijn nu al goed merkbaar, maar volgens Stefan blijven de vooruitzichten op lange termijn gunstig. De installateur speelt namelijk een sleutelrol bij een aantal maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid en het woningtekort. "Om goed op alle ontwikkelingen in de branche in te kunnen springen, moet je je bedrijf kritisch onder de loep nemen; welke diensten en tech-nieken moeten we op gaan pakken én met welke moeten we gaan stoppen. Een ander belangrijk punt blijft het investeren in je medewerkers. Denk onder andere aan het aanbieden van opleidingen, parttime werken en flexibele werktijden."

Interne organisatie

Ten slotte loont het om de interne organisatie onder handen te nemen. "Kijk eens goed naar je proces, wat loopt niet soepel en wat kun je hier aan doen? Maak daarnaast gebruik van de juiste software, benut opties die de software biedt en neem je medewerkers hier in mee."

Wil jij ook het maximale rendement uit jouw organisatie halen? Doe dan mee met onze benchmark. Neem contact op via 0478 58 43 33 of maak direct een afspraak.

www.rhmweb.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by