SKL en 6P Partners: Het juiste personeel binnenhalen en het huidig personeel behouden

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2022-2023Vrijdag 16 december vond alweer de derde kringbijeenkomst van het seizoen plaats. Remy de Wild van 6P Partners was te gast bij SKL om de deelnemers te inspireren met zijn aanpak om het juiste personeel binnen te halen en het huidig personeel te behouden. De kwaliteit staat namelijk op veel plaatsen onder druk door personeelstekorten en een hoog ziekteverzuim. Tijd voor actie, zodat de deelnemers weer aan de slag kunnen in hun eigen organisatie.


Verbreed de blik

In een interactieve sessie van drie uur leerden de deelnemers veel. Personeel vinden met de juiste skills is zoeken naar een speld in de hooiberg. Verbreed de blik en ga op zoek naar werknemers die nu misschien nog niet aan alle eisen voldoen, maar er wel naartoe kunnen groeien. Kijk daarbij vooral naar de soft skills als persoonlijkheid, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Zo krijg je personeel dat bij de organisatie past en een bijdrage kan leveren aan de missie en visie. Enkel kijken naar de hard skills als ervaring en opleiding is niet meer van deze tijd. Een goed assessment kan hierbij helpen. Uiteindelijk gaat het om het welbevinden van de medewerker zodat je gezonder, gelukkiger en blijvend personeel krijgt. Betrokkenheid, competentie en autonomie zijn hierin sleutelwoorden.

Intrinsieke gedrevenheid

De deelnemers liepen aan de hand van enkele oefeningen de 6P's door met hun eigen organisatie in het achterhoofd. De eerste belangrijke stap is het scherp neer-zetten van de missie en drijfveren van de organisatie. Als dat niet helder is, is het ook niet duidelijk welke bijdrage het personeel moet gaan leveren. Kijken naar personeel is het belangrijk om te weten: 'wie bent u en hoe functioneert u, hoe denken andere mensen dat u bent en hoe u functioneert en wie bent u echt en hoe functioneert u echt'. Met deze oefening krijgt je inzicht in de medewerkers. Een goed beeld te krijgen waar de medewerkers nu echt goed in zijn en waar hun kansen en bedreigingen liggen is van groot belang. Wat is hun intrinsieke gedrevenheid? Een duidelijk ontwikkelplan voor de 'zittende' medewerkers is hard nodig. Het is immers makkelijker om de medewerkers te behouden dan nieuwe te zoeken. Dit wordt bij veel bedrijven onderschat. Profit, Pleasure en Partnership zijn uiteindelijk het resultaat van Purpose, People en Process. Kortom, veel inspiratie om toe te passen in het nieuwe jaar. Excelleren in 2023 lukt enkel met intrinsiek gedreven medewerkers.

Meer informatie is te verkrijgen bij Remy de Wild via www.6ppartners.com.
 

Kwaliteitskring SKL is een platform voor (toekomstige) Kwaliteitsprofessionals van profit en non-profit organisaties in Limburg. Onze missie is samen kwaliteit leveren door kennis en ervaring te delen, verdieping te zoeken en deskundigheid te vergroten middels themabijeenkomsten, workshops, bedrijfsbezoeken en netwerken. Kortom Ontmoeten-Inspireren-Excelleren. Voor meer informatie zie: www.skl.nl. Tot ziens bij SKL.


De zes principes van 6P Partners

-Purpose: het doel helder voor ogen

-People: intrinsiek gemotiveerd personeel

-Process: afgestemde processen van de mens op de organisatie

-Profit: makkelijk en toegewijd werken, meer omzet

-Pleasure: welbevinden, werkgeluk van binnenuit!

-Partnership: intrinsieke verbondenheid, blijvend personeel

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by