De Stijl Van: Pauline Volkert, La Oya Dagbesteding

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2022-2023

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Pauline Volkert van La Oya Dagbesteding aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Pauline in één van haar dagelijkse outfits

Tien jaar geleden richtte Pauline Volkert La Oya Dagbesteding in Venlo op. Bij deze organisatie kunnen ambitieuze jongeren met een beperking terecht voor kleinschalige dagbesteding met als doel om hun persoonlijke leerdoelen en innerlijke weerbaarheid te ontwikkelen. Het optuigen van de organisatie had destijds behoorlijk wat voeten in aarde en Pauline heeft de afgelopen jaren veel tijd besteed aan het voeren van gesprekken en het toelichten van haar visie op het organiseren van dagbesteding. Mede daarom vindt ze het belangrijk om er altijd verzorgd uit te zien. "Ik ga bijvoorbeeld elke week naar mijn vaste kapper Natas hair and beauties. Ik draag graag vrouwelijke kleding met een stijlvolle, stoere uitstraling zoals jurken, maar ook een rood of groen pak met hakken. Wel waak ik ervoor om niet als een poppetje te worden gezien. Ik besteed juist net zoveel tijd en middelen aan mijn uiterlijk als aan mijn persoonlijke ontwikkeling."

Nu de basis van La Oya Dagbesteding staat, treedt voor Pauline een nieuwe fase aan. "Ik ben gewend om in vol ornaat naar buiten te treden om mijn visie uit te dragen. Daar heb ik mijn kledingstijl op aangepast, met als gevolg dat mensen soms een bepaalde afstand tot mij voelden. Nu La Oya een gevestigde organisatie is en ik kijk naar uitbreidmogelijkheden, wil ik met mijn kleding uitstralen dat ik juist heel benaderbaar ben." Om haar zoektocht naar de vrouwelijke variant van een powerpak te ondersteunen, koos Fashion Guide Melanie drie outfits uit die een krachtige én zachte uitstraling hebben.
Outfit 1: Crémekleurig powerpak

Voor de eerste foto trekt Pauline een crèmekleurig, ruimvallend pak aan met daaronder een pastel roze bloes van zijde. De matgouden enkellaarzen maken de outfit af. "Pauline heeft van nature een zachte uitstraling, maar tegelijkertijd heeft ze geen powerpak nodig om haar zakelijk kant kracht bij te zetten. De lichte tinten passen heel mooi bij haar huidtype en haar haarkleur." Pauline is erg blij met de crèmekleurige combinatie. "Het is een van mijn favoriete kleuren. Het pak geeft een zakelijke, maar benaderbare uitstraling. Ik vind het ook leuk dat Melanie inspeelt op de trend waarbij alles qua kleur niet perfect meer hoeft te matchen. Hiermee kan ik zo het podium op tijdens de jubileumviering van La Oya."


Outfit 2: Casual chique in blauw en oranje

De tweede outfit bestaat uit een oranje coltrui met een jeans met wijde pijpen en oranje enkelaarzen. De blauw-witte jas is gemaakt van een rijke stof en heeft een bladmotief. "De stof geeft de outfit een luxe uitstraling, de jeans zorgt voor een stoere touch", licht Melanie toe. "De outfit klopt, de kleuren staat me erg goed", knikt Pauline.


Outfit 3: Combinatie van trends

Bij de derde outfit worden de trends ton-sur-ton, oversized en bordeaux rood gecombineerd tot een stoere, vrouwelijke outfit. Pauline draagt een colbertjasje met een roze strikbloes, een paarse faux leren broek en paarse laarzen tot onder de knie. "Pauline kan deze outfit goed hebben. Het benadrukt haar stoere, maar vrouwelijke uitstraling", zegt Melanie. Pauline: "Het jasje en de strakke broek en laarzen vormen samen inderdaad een mooi contrast, terwijl de roze kleur en de strik van de bloes juist een lief accent toevoegen. Ik ga met veel inspiratie naar huis."

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by