Hotel Asteria Venray: Alles valt samen in Zaal Zeven

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2023



De ambiance van een theater, de veelzijdigheid van een zalencentrum, het gastheerschap van een horeca-accommodatie. Dat alles valt samen bij een zakelijke boeking van Zaal Zeven, het paradepaardje van Hotel Asteria in Venray, waar businessmeetings en bedrijfsfeesten een heel nieuwe dimensie krijgen. De sfeervolle ruimte, met plek voor maximaal 750 gasten, past zich als een kameleon aan de organisatie van de opdrachtgever aan.

Tekst: Aart van der Haagen

Zelfs Google Maps onderscheidt Zaal Zeven als zodanig. Hotel Asteria, direct gelegen aan de afslag Venray-Noord van de snelweg A73, positioneert de multifunctionele ruimte welhaast als een eigen merk en daar is ook alle reden toe. Wanneer je alles vol in bedrijf ziet, denk je je eerder aan een theater dan aan een 'standaard' plek om te vergaderen, een presentatie te houden of een bedrijfsfeest te organiseren. Fascinerend hoe de plafondconsole een exotisch lichtschijnsel verspreidt, terwijl twee enorme beeldschermen boven het podium een verhaal tot leven brengen, ondersteund door een high-end-audiosysteem van de gerenommeerde fabrikant L-Acoustics. Hier komt elke boodschap op indringende wijze tot zijn recht. 'Groots en meeslepend,' zoals het in de literatuur wordt uitgedrukt. Ook binnen Hotel Asteria kent Zaal Zeven een status aparte, wat zich weerspiegelt in de naam; anders dan 'Londen', 'Parijs' en 'New York' in de directe nabijheid. Een geluksgetal, maar vooral een logische toevoeging. "Naast onze andere zes zalen hebben we deze multifunctionele ruimte in 2015 gerealiseerd, met het uitgangspunt dat we er naast formele en informele bijeenkomsten ook feesten en evenementen zouden moeten kunnen organiseren, zoals tribute-concerten", zegt hotelmanager Jaco Nabuurs.



Oneindige mix

Een demonstratie van de apparatuur maakt woorden bijna overbodig. "Bands die hier komen spelen zeggen direct al bij binnenkomst: 'O, dat zit wel goed.' Een kwestie van inpluggen en de versterkers en luidsprekers doen de rest. De ledverlichting staat een oneindige mix van RGB-kleuren toe, wat het mogelijk maakt om de huisstijl van een bedrijf te adopteren of een specifieke ambiance te creëren. Indien gewenst schakelen we zelfs een lightjockey in die alles inregelt en dynamisch afstemt op de activiteit die in Zaal Zeven plaatsvindt. We werken tevens samen met een vaste deejay." Toch even wat anders dan de doorsnee-vergaderzaal. Op twee verschillende plaatsen is een bar gesitueerd en rechts van het podium bevindt zich nog een ander verhoogd gedeelte van honderd vierkante meter in de stijl van een serre. Daglicht valt sowieso in ruime mate binnen. "Daar hebben we heel bewust voor gekozen", verklaart Jaco. "Zeker als mensen urenlang in de zaal verblijven voor bijvoorbeeld een vergadering of een presentatie vinden ze dat erg prettig. Het alomtegenwoordige geluid van hoge kwaliteit verhoogt de betrokkenheid. Desgewenst schakelen we technici op het gebied van multimedia in om bijvoorbeeld een videoverbinding met het buitenland tot stand te brengen of de meeting in een opname vast te leggen."



Superchargers

Van een theateropstelling voor 300 man laat Zaal Zeven zich moeiteloos omtoveren tot een feestelijke setting, waarmee Hotel Asteria namens de opdrachtgever het formele naar het informele gedeelte van het programma kan omzetten. "Ook kunnen we, dankzij onze overige zes zalen en nog een aantal andere prettige ruimtes in onze accommodatie, makkelijk voorzien in het tijdelijk opsplitsen van een gezelschap naar kleine subgroepen", zegt de hotelmanager. "Overal loop je binnendoor naartoe." Zaal Zeven - met een eigen toiletgroep en garderobe - laat zich trouwens direct van buitenaf bereiken, zonder dat de gasten het hotel hoeven te betreden. Zij volgen eenvoudig de digitale bewegwijzering vanaf de grote parkeerplaats, die 275 vakken telt. "Dat vinden zakelijke klanten een belangrijke pre: dat ze de auto hier direct voor de deur kunnen neerzetten. Overigens breiden we dit jaar het aantal laadpunten voor EV's uit met zestien Tesla Superchargers. Als je hier luncht, kun je daarna weer met een volle accu vertrekken." Ook de stroomvoorziening voor laptops en dergelijke blijkt dik voor elkaar, met overal stopcontacten binnen handbereik, ook in de brasserie. "Door de goede akoestiek, het comfortabele klimaat, hoogteverschillen en diverse hoekjes is het daar prettig toeven wanneer je ongestoord wilt werken of een zakelijke afspraak gemaakt hebt."



Kloppend hart

Zaal Zeven staat qua uitstraling op zichzelf, maar vormt achter de schermen natuurlijk een integraal onderdeel van Hotel Asteria in Venray, met alle faciliteiten van dien. "Daarbij mag zeker onze keuken genoemd worden, die in alle denkbare wensen op het gebied van catering voorziet", zegt Jaco. "Verder geeft ons buitenterrein inclusief een binnentuin volop gelegenheid voor het op touw zetten van groepsactiviteiten en grenst ons hotel direct aan de Boshuizer-bergen, een Natura 2000-gebied met zandduinen. Het staat bekend als de grootste jeneverbessenstreek van Zuid-Nederland." Daarmee reiken de mogelijkheden dus zelfs verder dan het credo 'alles onder één dak', zoals Hotel Asteria dat huldigt. Evengoed vormt Zaal Zeven het kloppend hart voor zakelijke bijeenkomsten en grote, succesvolle bedrijfs- en personeelsfeesten, die indien gewenst vloeiend in elkaar overlopen en bij de gasten voor een onvergetelijke ervaring zullen zorgen. Een team van vriendelijke medewerkers met een servicegerichte instelling maakt het plaatje compleet.

www.asteria.nl

 

Gebouwd op de groei

Horeca-ondernemer Hans van der Sterren had een visie toen hij begin jaren negentig Hotel Asteria liet bouwen, dat in januari 1993 zijn deuren opende. "De A73 hield in die tijd bij Boxmeer op, maar we wisten dat er concrete plannen lagen om de snelweg binnen afzienbare tijd door te trekken," vertelt Jaco Nabuurs. "Dat zou natuurlijk veel meer traffic opleveren. We begonnen met veertig kamers, wat we binnen vijf jaar uitbreidden naar 74, met een verdubbeling van de vergadercapaciteit van drie naar zes zalen. Sinds 2012 beschikken we over 114 kamers en in 2015 kwam Zaal Zeven erbij. In de driehoek Nijmegen-Venlo-Eindhoven vind je niet zo gek veel accommodaties met deze faciliteiten. Overigens is het Parkhotel Horst van dezelfde eigenaar, maar wat exclusiever van opzet. De gasten bij ons in Venray vinden het leuk dat er een dynamische sfeer hangt, met veel bedrijvigheid. Zakelijke gezelschappen weten de weg naar Hotel Asteria goed te vinden, zeker sinds we in 2006 als één van de eerste in Nederland gratis wifi met een sterk signaal introduceerden. Nu overal vanzelfsprekend, toen uniek."
 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by