De Stijl Van: Gijs Hermans, Aureus

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2023

Gijs in één van zijn dagelijkse outfits

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Gijs Hermans van Auréus en Balance Business Club aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Na een carrière in de bancaire wereld besloot ondernemer Gijs Hermans in 2010 voor zichzelf te beginnen. Met Auréus biedt hij vermogensbeheer op maat voor onder andere ondernemers. "In de beginjaren van Auréus ging ik strak in pak gekleed, inclusief stropdas. Die outfits draag ik eigenlijk alleen nog maar wanneer ik een presentatie aan klanten geef. Ga ik op klantenbezoek, dan draag ik vaak een nette broek met een colbertjasje en een overhemd. Op kantoor combineer ik dit graag met een spijkerbroek. Daarnaast heb ik een sterke voorkeur voor de kleuren blauw, groen en bruin."

Tijdens de bijeenkomsten van het nieuwe ondernemersnetwerk Balance Business Club - waarbij de focus ligt op persoonlijke groei - kiest Gijs wat vaker voor een wat meer casual outfit. Daarom heeft fashion Guide Paul Kuppens drie verschillende outfits gekozen die variëren van casual chique tot formeel. Voor wat meer variantie in kleur speelt de favoriete kleur blauw slechts bij één outfit de hoofdrol.
Outfit 1: Zomerse tinten

Voor de eerste combinatie heeft Paul kledingstukken in de zomerse kleuren groen en beige geselecteerd. Gijs draagt een groen casual field jacket, dat qua naamgeving en stijl is afgeleid van legerkleding. De witte polo met weefpatroon, een beige chino en comfortabele groene sneakers met zwarte en gele accenten zorgen voor een sportieve touch. Paul: "Dit is een echte zomerse outfit. De kleur groen past bovendien goed bij de huidtint en haarkleur van Gijs." "Dit is perfect voor een bijeenkomst van mijn business club", knikt Gijs. "Het is gekleed én zit erg comfortabel. Alleen is de polo wat te kort voor mij, die zou ik wisselen voor een langer shirt."


Outfit 2: Ruiten pak

Ook bij de tweede outfit staat de zomer centraal. Gijs draagt een bruin-wit geruit pak met daaronder een wit overhemd en beige-grijze loafers. Paul: "De bandplooi van de pantalon eindigt wat hoger. Dat kan Gijs met zijn lengte en bouw heel goed hebben. Het bruine veterkoord dat over de broekzak hangt, is een mooi voorbeeld van de vintagelook die nu helemaal in is. Gijs kan bovendien veel combinaties maken met zijn eigen kledingstukken, zoals een ander jasje, een t-shirt of het jasje in combinatie met een andere broek. Zo bepaal je zelf of je voor een formele of meer informele look gaat." Gijs: "Dit zie ik mezelf zeker wel dragen tijdens een informele afspraak of zelfs een bruiloft."
Outfit 3: Strak in pak

Voor de derde outfit heeft Paul een donderblauw pak met een grijze ruit gekozen. Eronder draagt Gijs een grijs overhemd, een beige das met een bruin patroon en nette, bruine schoenen met een dubbele gesp. Paul: "De laatste jaren is de stropdas bij veel zakelijke outfits uit de mode geraakt. Nu er op economisch vlak wat meer onzekerheid is, zie je dat mensen juist voor wat meer formele kleding kiezen en komt de stropdas weer wat vaker om de hoek kijken. De pasvorm van het pak en de ruit maken het helemaal van nu. De stropdas is sprezzatura geknoopt: ogenschijnlijk nonchalant, maar wel met zorg gedaan. De iets kortere broeklengte maakt het geheel wat speelser." Ook deze outfit kan de goedkeuring van Gijs wegdragen. "De kleur staat me erg goed. Dit kan ik zo aan voor een presentatie voor klanten. Alle drie de outfits zijn zeer geslaagd."

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by