My35: Investeren in je spiermassa loont op langere termijn

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2023

Fotografie: Lisanne Cobussen

Van de zeven miljoen werkende mensen in Nederland heeft ruim de helft een zittend beroep. Doe je vervolgens niets om je spiermassa op peil te houden of op te bouwen, dan ligt spierafbraak op de loer met alle gevolgen van dien. Sportschool My35', met dertien vestigingen in Limburg, Gelderland en Noord-Brabant, biedt een eenvoudige en effectieve manier om sarcopenie tegen te gaan.


Sarcopenie is het proces waarbij de spieren in het lichaam dunner, minder sterk en minder elastisch worden. Als gevolg van dit proces van spierafbraak gaan dagelijkse handelingen zoals opstaan en lopen op den duur steeds moeizamer. Vaak associëren mensen deze klachten met ouderen, maar volgens William van Lent van sportschoolketen My35' kan iedereen hiermee te maken krijgen. "Als je een zittend beroep hebt en niet sport, breekt je lichaam vanaf je 25e levensjaar elk jaar 1 tot 3 procent van je spiermassa af. Als gevolg hiervan zakt je stofwisseling en word je dus sneller dik. Ook gaan dagelijkse bewegingen zoals opstaan en traplopen op den duur steeds moeizamer. Daarnaast worden je ledematen steeds stijver waardoor de kans op blessures als gevolg van vallen en struikelen toeneemt. Sarcopenie kun je tegengaan door twee keer per week aan krachttraining te doen. Tijdens het trainen trek je als het ware je spieren uit elkaar. Hierdoor ontstaan kleine scheurtjes. Tijdens het herstelproces van deze spierschade ontstaat er nieuwe spiermassa."

Effectieve training

Sporten is dus van belang om spiermassa te behouden en daarmee vitaal te blijven. My35', met onder andere een vestiging in Blerick, Helden, Reuver, Weert en Roermond biedt de Milon Cirkel als effectieve oplossing. "Dit is een circuit van acht apparaten waarmee je de zes grote spiergroepen traint. Bij de Milon Cirkel ligt de focus op de excentrische weerstand, de beweging die je maakt op de terugweg. In vergelijking met andere fitnessapparaten ervaar je minimaal 30% meer weerstand van het apparaat, die je met je spieren moet afremmen. Dat maakt het heel effectief. In totaal ben je per training zo'n 35 minuten kwijt. Als je deze training minimaal twee keer per tien dagen doet, merk je al effect in de vorm van conditieverbetering, spieropbouw en gewichtsverlies. Daarbij adviseren we altijd om de krachttraining te combineren met het eten van voldoende dierlijke en/of plantaardige eiwitten. In elke vestiging is een voedingsdeskundige die een (di)eetadvies op maat kan samenstellen. Mocht je twijfelen of het iets voor je is, mag je altijd een vrijblijvende proefles bij ons komen doen."

Krachttraining als gewoonte

William wil samen met andere spelers in de fitnessbranche voorlichting geven over de gevolgen van sarcopenie en hoe je dit tegen kunt gaan. "We moeten gezamenlijk uitdragen dat veel zitten voor problemen zorgt. Ons doel is om van twee keer per week krachttraining doen een gewoonte te maken, net als twee keer per dag je tanden poetsen." William hoopt met zijn boodschap ook zeker de jeugd aan te spreken. "De jeugd van nu beschikt over elektrische fietsen en is veel met hun smartphone bezig. Daardoor bewegen zij veel minder en bouwen ze dus ook minder spiermassa op. Dat betekent dat de nieuwe generatie werkgevers en werknemers voor hun 25e al een achterstand heeft vergeleken met de volwassenen van nu. Doe je daar niets aan, dan zullen zij bijvoorbeeld op hun 60e al hulpbehoevend zijn. Maar uiteindelijk geldt voor elke generatie dat investeren in je spiermassa loont op langere termijn."

www.my35.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by