Venlo in Business exposant Kiyori: Het gaat om je medewerkers en je klanten

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2023


 

Hoewel brandbeveiliging en noodverlichting door veel bedrijven als sluitpost worden gezien, beveiligen steeds meer ondernemers hun pand met behulp van camerasystemen. Kiyori uit Grubbenvorst is specialist op het gebied van brandbeveiliging en veiligheid en helpt bedrijven met projectering, installatie en onderhoud.


Eric Marks richtte Kiyori in maart 2007 op. Sinds die tijd legt het bedrijf zich toe op alles wat te maken heeft met brandbeveiliging en veiligheid. "We bieden het liefst een zo compleet mogelijk pakket, van noodverlichting en brandmeldinstallaties tot camerasystemen en inbraakinstallaties", vertelt manager Stina Marks. "Bij brandmeldsystemen moet je denken aan rookmelders, een ontruimingsalarm met sirenes en de doormelding naar de alarmcentrale. Ook verzorgen we losse brandblusmiddelen zoals brandblussers en brandslanghaspels."

Inbraaksystemen

Inbraaksystemen omvatten diverse elementen zoals PIR-sensoren die beweging waarnemen, deurcontacten en zelfs raambeveiliging. "Wanneer iemand door de PIR-sensor loopt en niet op tijd de code invoert, gaat het inbraakalarm af. Desgewenst kan de PIR bij activatie een foto met een flits maken. Dit kun je uitbreiden met een toegangssysteem met een kaart of een druppel en een camerasysteem dat op het eigen terrein staat afgesteld. De beelden kun je opnemen en weer laten overschrij-ven als er geen calamiteiten hebben plaatsgevonden."

Onderhoud

Naast het kiezen van de benodigde voorzieningen en de juiste installatie, is onderhoud van de brandbeveiliging en noodverlichting essentieel. "Brandblussers moeten bijvoorbeeld elke vijf jaar worden gereviseerd en uiteindelijk worden vervangen. De noodverlichting is aangesloten op het vaste stroomnet, maar de led-lampjes moeten bij een calamiteit nog een uur blijven branden op een eigen accu. Zeker bij vluchtwegen in trappenhallen heb je die noodverlichting nodig, anders kom je in het donker niet buiten. Wanneer wij het onderhoud hebben verzorgd, krijgen klanten een rapportage en de verplichte certificeringen waarmee zij kunnen aantonen dat ze alles op orde hebben."

Periodiek controleren

Hetzelfde geldt voor de inbraaksystemen. "Je kunt wel een goed systeem hebben, maar het moet wel goed zijn afgesteld en onderhouden worden zodat het ook goed functioneert. Daarom controleren we de systemen regelmatig. Dan kijken we of alles nog werkt, voeren we eventuele updates door en maken we het materiaal schoon. Heb je je pand verbouwd of heb je je inrichting aangepast, dan moet je altijd het brandmeld-, inbraaksysteem en noodverlichting opnieuw laten projecteren zodat alles weer aan de normen voldoet."

Veiligheid

Veel bedrijven zien brandveiligheid vooral als een sluitpost. Stina benadrukt dat het op orde hebben van deze zaken wettelijk is vastgelegd in het bouwbesluit en de Arbowet. "En wat nog veel belangrijker is: het gaat om de veiligheid van je medewerkers en je klanten. De gevolgen zijn heel groot als het misgaat en je je voorzieningen niet op orde hebt. Verzekeringen stellen steeds hogere eisen op dit gebied voordat ze besluiten tot uitkering. Wij kunnen helpen in het juiste gebruik en onderhoud van de systemen zodat alles goed werkt."
 

Benieuwd naar wat Kiyori voor jou kan betekenen? Kijk op www.kiyori.nl en bezoek de stand tijdens Venlo in Business.
 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by