Venlo in Business exposant Lead2Meet: Bellen werkt nog steeds het beste

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2023In 2013 begon Judith Joosten op haar zolderkamer met Lead2Meet, een bedrijf dat is gespecialiseerd in leadgeneratie, telefoonbeantwoordservice en salestraining. Tien jaar blijkt cold calling relevanter dan ooit en maakt haar bedrijf in Neer nog steeds een flinke groei door. "Bellen werkt nog steeds het beste, want uiteindelijk doen mensen zaken met mensen."

Fotografie: Lisanne Cobussen


Judith en haar collega's merken dat sales en acquisitie steeds vaker worden uitbesteed. "Bedrijven hebben daar zelf de tijd niet voor. Ook zitten accountmanagers doorgaans liever in de auto op weg naar afspraken. Bovendien is koude acquisitie een vak apart. Je moet het wel leuk vinden, anders boek je geen succes. Onze projectmedewerksters zijn door de wol geverfd en hebben veel werkervaring. Zij zijn ingesteld op het voeren van een gesprek in plaats van het houden van een verkooppraatje. Door oprechte interesse te tonen en door te vragen, horen zij vanzelf waar de kansen liggen om het gesprek op te laten volgen door een concrete afspraak. Onze klanten hebben vaak niet eens door dat we een externe partij zijn. Een bijkomend voordeel is dat de dames uit de regio komen. Die zachte G heeft een streepje voor wanneer we bedrijven in Limburg bellen."

Langdurige werkrelatie

Aan het bellen gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf. "Tijdens de eerste afspraak kijk ik of het betreffende bedrijf diens propositie scherp heeft en denk ik mee over een geschikte invalshoek voor de gesprekken. Dan volgt er een kick-off meeting met één van onze projectmedewerksters die uitgebreid wordt gebriefd over het bedrijf en wat we met de leadgeneratie moeten bereiken. Ons streven is een langdurige werkrelatie waarbij we als het ware het verlengstuk zijn van de binnendienst van een bedrijf." De onderlinge band op kantoor helpt daarbij. "De oprechte aandacht binnen ons team voor elkaar werkt absoluut door in de aandacht richting onze klanten. Wanneer iedereen op zijn plek zit, kun je het beste scoren. Als onze projecten zijn een team effort."

Breed inzetbaar

In tien jaar tijd heeft Judith al heel wat bedrijven kunnen helpen met leadgeneratie. Ook zijn de activiteiten een stuk breder geworden. "Denk aan projectmanagement, zoals deelname aan beurzen. Dat kan als bezoeker waarbij we visitekaartjes verzamelen en de leads nabellen. Of we nemen namens een bedrijf als exposant deel en nemen de gehele organisatie uit handen, van standontwerp tot het nabellen van de leads. We doen eigenlijk alles wat de klant kan helpen op het gebied van sales." Naast sales houdt Lead2Meet zich bezig met het trainen en coachen van salesmedewerkers op locatie en de telefoonbeantwoordservice. "Dit houdt in dat we voor bedrijven inkomend telefoonverkeer kunnen afhandelen wanneer zij zelf niet in de gelegenheid zijn om dit te doen. Ook kunnen we een stuk backoffice verzorgen zoals agendabeheer en het afhandelen van e-mails."

Relevant

De afgelopen jaren is de opvatting ontstaan dat cold calling niet meer relevant zou zijn. De groei die Lead2Meet nog altijd doormaakt, spreekt dat tegen. Judith: "Uiteindelijk doen mensen zaken met mensen. Een website en geautomatiseerde systemen hebben zeker hun meerwaarde, maar daarmee creëer je wel een afstand tot je klanten. En je zult op een gegeven moment toch die telefoon moeten pakken om direct contact te leggen. Dat nemen wij graag uit handen."

www.lead2meet.eu

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by