Venlo in Business exposant XLNT voor werving en selectie: De kandidaat als uitgangspunt

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2023De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en dat maakt het vinden van de juiste kandidaat voor een vacature steeds lastiger. Om bedrijven in Limburg hierbij nog beter te ondersteunen, richt ENJOB Personeelsdiensten uit Venlo zich met het nieuwe label XLNT op de werving en selectie van kandidaten op mbo+ en hbo-niveau. Hierbij vormt de kandidaat het uitgangspunt.


ENJOB Personeelsdiensten houdt zich al elf jaar bezig met het vinden van de juiste uitzendkrachten voor bedrijven in Brabant en Limburg. Ook werving en selectie maakt een belangrijk onderdeel uit van de werkzaamheden. Omdat juist deze tak van sport een steeds grotere uitdaging wordt, zijn de werving- en selectie-activiteiten sinds februari van dit jaar ondergebracht bij het nieuwe label XLNT. "De huidige arbeidsmarkt is roerig, met weinig aanbod, veel openstaande vacatures en een hoog verloop", zegt Roel Konings, Business Unit Manager Werving & Selectie. "We zien onder andere dat de nieuwe generatie kandidaten meer eisen op tafel leggen zoals een vierdaagse werkweek en remote werken. ENJOB Personeelsdiensten heeft al de nodige ervaring met werving en selectie, maar met XLNT hanteren we net even een andere werkwijze; wij nemen de kandidaat als uitgangspunt."

Profielschets

'You're XLNT', zo luidt de slogan van XLNT. "Daarmee communiceren we richting de kandidaten dat zij van zichzelf al excellent zijn. De cv is slechts een onderdeel van een persoon, dat zegt iets over de theoretische kennis en het opleidingsniveau. De persoon zelf is net zo belangrijk. Wie hebben we voor ons zitten? Waar wordt hij of zij gelukkig van in een functie? Binnen welk bedrijf en binnen wat voor team zou deze kandidaat passen? Tijdens het uitgebreide kennismakingsgesprek gaan we dus veel meer de diepte in. Op basis van die gesprekken - waar het teamrolmodel van Belbin onderdeel van uitmaakt - maken we een profielschets en daar zoeken we dan het juiste bedrijf of de juiste organisatie bij. Dankzij onze lange staat van dienst met ENJOB Personeelsdiensten kennen we al behoorlijk wat bedrijven en organisaties in de regio. Maar we gaan uiteraard ook kijken of we bij 'nieuwe' bedrijven een match kunnen realiseren. Als we een passend bedrijf hebben gevonden, treedt de kandidaat meestal direct in dienst bij het bedrijf. Indien gewenst kunnen we de kandidaat bij het bedrijf detacheren."

Creatieve campagnes

Een krappe arbeidsmarkt maakt het vinden van kandidaten niet makkelijker. "De recruitment business is de laatste jaren steeds meer online actief geworden", vertelt Roel. "Zelf maken wij veel gebruik van social media kanalen zoals Facebookcampagnes en online marketing. Daarvoor bedenken we goede, creatieve campagnes met beeld, video en fotomateriaal. Platte vacatureteksten zijn echt niet meer van deze tijd. Uiteraard maken we ook gebruik van LinkedIn en diverse job boards zoals Indeed. Daarnaast zien we dat bedrijven in de regio zelf creatiever worden met beloningen en personeelsevenementen om zichzelf als werkgever te profileren en het verloop te verminderen. Die ontwikkeling juichen we alleen maar toe, want dat draagt bij aan het realiseren van langdurige plaatsingen."


In februari is de nieuwe website van XLNT gelanceerd. Kijk voor meer informatie op www.xlntrecruitment.nl of bezoek het team van XLNT tijdens de beurs Venlo in Business.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by