Boy Haenen viert tienjarig jubileum als zelfstandig eventorganisator

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2023


Fotografie: Laurens Eggen

Deze zomer is de in Venlo geboren en getogen Boy Haenen tien jaar actief als zelfstandig ondernemer. In die periode heeft hij talloze evenementen in Noord-Limburg opgezet en georganiseerd.

VAN DENKEN NAAR DOEN

Boy Haenen wist tijdens zijn middelbare schooltijd al dat hij iets wilde gaan doen met het plezier dat hij haalde uit het organiseren van activiteiten. "Omdat mijn ouders vonden dat ik het hoogst haalbare moest nastreven, heb ik eerst een jaar universiteit gedaan. Maar dat bleek al snel te theoretisch voor mij, ik leer liever in de praktijk door het te doen en door vanuit een no-nonsense plan iets leuks op te zetten en te laten slagen." Na de overstap naar een commerciële opleiding op het hbo ging Boy eerst in dienst in het bedrijfsleven. Daar deed hij de nodige ervaring op op het gebied van marketing- en evenementenorganisatie. Toen zijn laatste werkgever Evenementenhal in Venray in 2013 langzaam de deuren sloot, voelde dat als het juiste moment om de stap naar het ondernemerschap te maken. "Ik kreeg via een oud klasgenoot een freelance parttime functie bij Océ, wat de inspiratie én ruimte gaf om een eerste eigen evenementenproductie op te zetten: kennis- en netwerkevenement CONNECTED." In samenwerking met De Maaspoort en Ria Joosten werden ondernemende professionals uit de regio ieder jaar bij elkaar gebracht om tot nieuwe samenwerkingsverbanden te komen. Op het hoogtepunt telde het congres vijfhonderd bezoekers.

DE EVENEMENTENKALENDER VULT ZICH VERDER

Het bleef almaar borrelen in het hoofd van Boy Haenen. Om bedrijven in de maakindustrie een oplossing te bieden in hun zoektocht naar meer naamsbekendheid en nieuwe medewerkers werd de 'Dag van de Maakindustrie' bedacht, een open bedrijven dag waarbij maakbedrijven samen de deuren openen en een kijkje achter de schermen geven. "Tijdens de laatste editie in Noord-Limburg deden 17 bedrijven mee die samen 4.500 enthousiaste bezoekers ontvingen. Ondernemers en inwoners in de regio met elkaar verbinden is altijd de rode draad en dat zie je ook terug in het IJver bierfestival dat ik jaarlijks organiseer. Hier hebben talloze kleinschalige bierbrouwers, waarvan een groot aantal uit de regio, de gelegenheid om hun speciaalbieren te schenken aan meer dan duizend bierliefhebbers. En sinds vorig jaar zomer staat er ook een wijnfestival op de evenementen-kalender in Venlo. Het Op Dronk wijnfestival was al de eerste keer uitverkocht, mede vanwege de prachtige setting in het Wilhelminapark in Venlo, een tot dan toe niet gebruikte evenementenlocatie. Hier vinden ruim duizend wijnliefhebbers een groot aanbod van wijnmakers en wijnwinkels uit de regio en is er bijpassend eten en live muziek."

Fotografie: Rob Weijers


SAMEN VIEREN MET VOORDEEL NAAR OP DRONK WIJNFESTIVAL

Wie jarig is trakteert! Daarom is er voor bedrijven een speciaal aanbod om met collega's te proosten op de zomervakanties. Het Op Dronk wijnfestival vindt dit jaar plaats op zaterdag 15 juli. Indien een bedrijf tien of meer kaarten afneemt, krijgt men een korting van 10% op de ticketprijs én een verdubbeling van het aantal festivalmunten naar vier dat, naast het speciale wijnglas, onderdeel is van een ticket. Een mooi startpakket dus! Kijk voor een indruk van het festival op www.opdronkwijnfestival.nl en stuur bij interesse in een groepsarrangement een e-mail naar mail@boyhaenen.nl. Doe dat op tijd want ook deze editie zal uitverkopen!

 

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by