OML: de samenwerkingspartner voor ondernemen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2023Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) is dé samenwerkingspartner voor het creëren van een goed vestigingsklimaat voor bedrijven én omgeving. "Ondernemers met uitbreidingsplannen - van multinational tot starter, van landbouw tot dienstverlening - weten ons team te vinden", zegt Hans Coppus, directeur OML.

"Ons gedreven team heeft kennis, ervaring én focus op het versterken van de Midden-Limburgse economie", vertelt Hans. "Met ons sterke netwerk en uitstekende contacten bij publieke én private belanghebbenden - lokaal, (eu)regionaal en provinciaal - leggen we makkelijk verbindingen. Daarbij investeren we in de relatie met de omgeving van bestaande en toekomstige bedrijventer-reinen. Zo helpen we ondernemers, overheden én maatschappij. De balans moet goed zijn: werken, leren, wonen én recreëren."

Ruimte om te ondernemen

"De zoektocht naar de beste bedrijfslocatie vraagt om zorgvuldig, toekomstbestendig omgaan met schaarse gronden", benadrukt Hans. "Tegelijkertijd moet er ruimte zijn én blijven om te ondernemen. Dat maakt één van onze strategische opgaven helder, namelijk de (her)ontwikkeling en revitalisering van werklocaties op een duurzame en circulaire manier. Onze aandacht gaat daarbij vooral uit naar bestaande, oude bedrijventerreinen."

Regierol in de regio

OML investeert daarnaast in nieuwe grondposities. "Zo houden we de voorraad aan bedrijfskavels voor de toekomst op peil." Aantoonbare noodzaak en behoefte vormen belangrijke pijlers onder de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen. "Dat geeft aan hoe belangrijk het is dat ondernemers hun plannen vroegtijdig met ons delen", vervolgt Hans.Arbeidsmarkt

"Bij die plannen vragen we nieuwvestigers naar het personeel waaraan zij behoefte hebben. De vraag naar personeel is groot. We hebben oog voor de match tussen het aanwezige én gevraagde arbeidspotentieel in de regio." OML werkt onder andere samen met werkgevers- en werknemersorganisaties, Keyport, Zuyd Hogeschool en UWV en wijst scholieren op carrièremogelijkheden in de regio.

Circulaire economie en duurzaamheid

Voor bedrijven zijn de uitdagingen en kansen voor circulaire economie en duurzaamheid belangrijk. Binnen het OML-team is expertise voorhanden om ondernemers te ondersteunen. Mét extra aandacht voor zaken als vergroening, biodiversiteit en ecologie. "Soms zijn simpele aanpassingen in of rond een bedrijfspand of in de bedrijfsvoering al heel erg de moeite waard. Zo is die organisatie niet de beste in de wereld, maar de beste vóór de wereld. Daarvan profiteert ook de samenleving."

Snel en doeltreffend schakelen

Hans: "Door de korte lijnen binnen ons team, zijn we als OML in staat om snel te schakelen en doeltreffend te werken. Zo ge-ven we, als dé samenwerkingspartners voor het juiste bedrijf op de juiste locatie, ondernemers letterlijk en figuurlijk de ruimte."

www.oml.nl

 

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by