De Stijl Van: Paul van Lipzig, Gezellig koffie & thee

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023

Paul in één van zijn dagelijkse outfits

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Paul van Lipzig van Gezellig koffie & thee aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Paul is al jaren actief als vertegenwoordiger in de koffie- en theesector. "Dat deed ik in eerste instantie in loondienst. Toen droeg ik vooral pakken, wat ook wel bij de branche hoort. Toen ik in 2022 besloot om voor mezelf te beginnen, wilde ik van de standaard dienstverlening af. Dat zie je al terug in mijn bedrijfsnaam, die niet standaard is. Daarnaast wil ik alles op maat aanbieden én op alle niveaus binnenkomen. Dat wil ik ook met mijn kleding uitstralen. Daarom heb ik de pakken ingeruild voor een meer casual kledingstijl. Spijkerbroeken combineer ik met een jasje en een overhemd met daaronder sneakers of nette schoenen. Wel zoek ik nog naar wat meer manieren om daarin te variëren."

Paul Kuppens van de heren business afdeling van Jansen-Noy zocht voor Paul van Lipzig drie verschillende outfits uit. "Deze combinaties zijn een alternatief voor de casual uitstraling van een spijkerbroek. Door elementen te mixen maak je je outfit nooit helemaal zakelijk of helemaal casual. Wel kun je met bepaalde items meer de nadruk leggen op het zakelijke of het casual aspect. Ook heb ik rekening gehouden met de favoriete kleur van Paul (blauw) en de modetinten van nu: lichte kleuren, waaronder beige."



Outfit 1: Nadruk op casual

De eerste outfit bestaat uit een spijkerbroek met daarop een licht overhemd met bloemmotieven in lichte tinten blauw, bruin, groen en roze. Verder draagt Paul een blauw-grijs vest. De witte sneakers hebben aan de achterzijde een donkerblauw accent. "Deze outfit ligt het dichtst bij wat Paul al in de kast heeft hangen", geeft Paul Kuppens aan. "De variatie zit in de florale motieven, wat een alternatief is voor hemden met applicaties. Deze zijn vaak druk en leiden af. De nadruk leggen op prints en stoffen is wat subtieler." "Deze outfit ligt het dichtst bij mezelf", knikt Paul van Lipzig. "Of ik nu naar een komkommerteler, een advocaat, een beurs of een netwerkbijeenkomst ga, dit kan overal. Het is ook praktisch. Het komt nog wel eens voor dat ik met machines moet sjouwen."




Outfit 2: Gulden middenweg

Voor de tweede foto draagt Paul een grijs-geruite pantalon, een lichtblauw overhemd met een floraal motief en een wit-beige vest. De bruine schoenen - met een doorlopende, dunne rode streep aan de zijkant van de zool zitten qua uitstraling tussen een sneaker en een nette schoen in. "Een dergelijke pantalon heb ik niet in de kast hangen. Ik vind het leuk om te zien hoe je dat kunt combineren met andere items. Dat vind ik zelf lastig om te bedenken."




Outfit 3: Op z'n netst

Van de drie gekozen setjes heeft de derde combinatie de meest zakelijke uitstraling. De outfit bestaat uit een lichtblauwe polo met daarop een donkerblauw colbert. Verder draagt Paul een lichtgrijze chino en een diep-blauwe, nette schoen. De dikke, witte zool zorgt samen met de polo voor een sportief accent. Paul is verrast door de combinatie. "Wat grappig om te zien dat je een polo gewoon onder een jasje kunt dragen. En als je het jasje uitdoet, heb je ineens een andere look. Daar was ik zelf nooit op gekomen."

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by