Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Tesla Model Y

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023



Dealer: Tesla Nederland
Afgevaardigde tijdens de testdag: Vincent Steeghs

"Deze Tesla verdient als eindcijfer een 9,5. Gewoon bijna perfect"

Berend van Berkel: "Tesla is minimalistisch mooi, daar moet je van houden. Ook het interieur wordt gekenmerkt door de kunst van het weglaten: 'less is more'. Het zitcomfort is goed, je zit lekker en alles is overzichtelijk vormgegeven. De bagageruimte is voldoende en vrij diep. Deze uitvoering is supersnel en de auto ligt strak op de weg. Tesla leeft zich uit in high-tech, dus duurt het even voordat je alle functies hebt bekeken. Wat me echt opvalt, is de prijs. Je krijgt de snelheid van een sportauto voor de prijs van een middenklasser."

Markus Matzkeit: "Model Y is een echte Tesla. De afwerking is van hoog niveau, het zitcomfort is goed en de bagageruimte is groot. De wegligging is uitstekend, de vering en besturing comfortabel. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is buitengewoon. De auto zit vol met elektronische gadgets, maar toch mis ik het dasboard. Als ik eerlijk ben, is dit een geweldige auto. Hoewel ik deze niet zou kopen, verdient deze Tesla als eindcijfer een 9,5. Gewoon bijna perfect."

Bianca Pouw: "Model Y is meteen herkenbaar als een Tesla. De kwaliteit is uitstekend, de afwerking perfect. Het interieur is mooi en door de grote voorruit voelt de auto heel ruim. De bagageruimte is prima. De besturing vond ik iets zwaarder dan in andere testauto's, maar de prestaties zijn gewoon goed. De prijs-kwaliteitverhouding maakt echter alles goed. Ik geef een 8,5."

 



Specificaties

Merk: Tesla

Model: Model Y

Uitvoering: Performance

Vermogen: 462 pk

Verbruik: 15,6 kWh/km

Ledig gewicht: 1.956 kg

Inhoud laadruimte (min.-max.): 971-2.158 l

Vanafprijs (incl. BTW): 46.990 euro

Prijs testauto (incl. BTW): 59.990 euro

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 684 euro
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by