Zakenautotestdag Noord-Limburg Business: Hongqi E-HS9

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2023



Dealer: Hedin Automotive B.V.
Afgevaardigde tijdens testdag: Nic-Jan Aerts

"Wat mij betreft zit je voor een alleszins redelijk prijs op Rolls Royce-niveau"


Berend van Berkel: "Het is niet alleen een opvallende verschijning, maar de auto biedt alles wat zelfs de meest verwende chauffeur zich kan wensen. De afwerking is ongekend goed en het interieur, comfort en de ruimte zijn allemaal prachtig en perfect. Het is eigenlijk een auto om door een chauffeur in gereden te worden. De luchtvering zorgt voor een comfortabele wegligging en wat een power voor zo'n grote auto. Wat mij betreft zit je voor een alleszins redelijke prijs op Rolls Royce-niveau. Als mijn budget het zou toelaten, zou ik de aanschaf zeker overwegen. Moet ik er alleen nog een chauffeur bij zoeken."

Daphne Schelbergen: "Wat een imposante auto, echt om mee te showen. De kwaliteitsbeleving is echt anders, de afwerking is perfect, misschien door al die lampjes en knoppen zelfs iets te druk. De ruimte zowel voor als achter is uitstekend en de opbergruimte is groot. De auto rijdt fantastisch, al moest ik even wennen aan de breedte. Dat is meteen een minpuntje, niet zo handig in de stad. Voor algemeen gebruik niet meteen mijn keuze, maar om bijvoorbeeld zakelijke gasten te imponeren meer dan geslaagd."

Ton van den Broek: "Wat een beest, erg groot, misschien een beetje te groot voor de binnenstad. Ik zag in de afwerking toch wat details die voor mijn gevoel beter hadden gekund. Het interieur is heerlijk, dat geldt zeker voor de massagestoelen. Op lange afstanden is dat zeker een voordeel. Er is ruimte in overvloed, je zou er bij wijze van spreken in kunnen wonen."

Jon Pieper: "Een statige auto, bijna pompeus en erg chique, er hoort een chauffeur bij. Het interieur is super de luxe, ik heb nog nooit in betere stoelen gezeten. De auto glijdt mede door de luchtvering over de weg, als je remt voel je wel het gewicht van de auto. De prestaties zijn verrassend voor een auto van dit formaat en gewicht en dat geldt ook voor de vele functies. Verzin het en het zit er in of op. Bijvoorbeeld de massagestoelen, heerlijk. De prijs is denk ik marktconform, alleen voor de royaal gevulde portemonnee. Een echte auto om in te worden rondgereden."

Markus Matzkeit: "De afwerking is op het eerste gezicht top, het interieur straalt luxe uit en is comfortabel. Het zitcomfort is ook top, kan eigenlijk nauwelijks beter en dat geldt ook voor de rijprestaties en de techniek: een krachtige motor gecombineerd met een perfecte wegligging. De auto biedt alles er op en aan, behalve een head-up display. De prijs lijkt me redelijk voor dit type auto, maar het is niet mijn ding."




Specificaties

Merk: Hongqi

Model: E-HS9

Uitvoering: President

Vermogen: 551 pk

Transmissie en aantal ver-snellingen: 1-traps

Ledig gewicht: 2.605 kg

Gemonteerde opties: President uitvoering: luchtvering, Nappa leder, ventilatie en massage stoelen, derde display voorin, Panoramadak, Apple Carplay

Vanafprijs (incl. BTW): 83.590 euro

Prijs testauto (incl. BTW): 105.585 euro

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 1.259 euro

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 3 2023

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by